Na de forse nederlaag in Emmen mag je wel stellen dat kampioen worden niet onmogelijk is, maar een beetje ver van mijn bed show is geworden. Met nog vier wedstrijden en 5 punten achterstand op HZVV ( wat niet meer je tegenstanderstander zal zijn) en 2 op WVV( die je nog wel krijgt) lijkt de beslissing te zijn gevallen. Voor Oranje Nassau zaak om je nu voor te gaan bereiden op de nacompetitie. Met de nog thuis te spelen wedstrijden tegen Velocitas en VKW en dan nog twee thuiswedstrijden in die nacompetitie moeten we er met z'n allen een prachtig competitieslot van maken. Met 'met ze'n allen' bedoel ik selectie, staf vrijwilligers en supporters. Voor negatieve uitingen van wie dan ook, mag er de komende weken geen ruimte zijn. Mocht het uiteindelijk niet lukken om te promoveren dan is dat jammer, maar kunt U er met een gedeeltelijk vernieuwde selectie  van op aan kunnen, dat er volgend seizoen weer veel te genieten zal zijn op sportpark Coendersborg. Het is fijn voetballen in deze 1e klasseJ.

Door Bert Postma

Over de wedstrijd van zaterdag tegen DZOH kan ik vrij kort zijn. Oranje Nassau kreeg een stevige oorwassing en kon geen moment aanspraak maken op een beter resultaat. Nadat DZOH afgetrapt had, had Peter van Son in de 7e minuut een kansje. Zijn schot ging voorlangs. In de 8e minuut moest Erwin Heidekamp in een paar seconden, twee prachtige reddingen verrichten om DZOH van scoren af te houden. Toen echter in de 11e minuut Daan Smit ongelukkig te kort op hem terugspeelde, was ook hij kansloos op de inzet van Tom Hiemstra, die de gastheren op voorsprong zette.1 - 0. Daan Smit vermoedelijk wat aangeslagen maakte vijf minuten later op de rand strafschopgebied een overtreding. Dit leverde een vrije trap op, die perfect genomen werd door Joel Zweerink 2 - 0. In de 18e minuut leek Peter van Son de aansluitingstreffer te maken, maar zijn lobje belandde op het dak van het doel. Een paar minuten later zag trainer Erwin Heerlijn zich genoodzaakt om Daan Smit tegen zichzelf te beschermen en wisselde hem voor Walid Barhouss. Oranje Nassau was duidelijk de kluts kwijt en DZOH kreeg een aantal grote mogelijkheden om de score op te voeren. Mede dankzij weer prima keeperswerk van Heidekamp bleef het tot aan de rust bij 2 - 0. In de 38e minuut was er geel voor een DZOH'er, voor het doorgaan op de doelman van ON. Een ongelukkig momentje in een overigens bijzonder sportieve wedstrijd.

In de tweede helft werd er een stevig offensief van de gasten verwacht, maar trainer Karlo Meppelnk had zijn ploeg goed voorbereid en ON kwam er nauwelijks aan te pas. DZOH bleek meer een eenheid dan Oranje Nassau, waar teveel gemopperd werd als het even niet lukte. Hier en daar zal er toch even in de spiegel gekeken moeten worden de komende weken en je jezelf afvragen of je er voor de 100% voor wil gaan. Toen in de 59e minuut Aron Timmerman met een prachtige schuiver in de uiterste hoek Heidekamp het nakijken gaf,  viel het doek voor ON. Oranje Nassau kreeg nog een kans, maar de vrije trap van Ard Veenhof ging ver over. In de 66e minuut wisselde trainer Heerlijn Felipe Marcal Pinheiro, Peter van Son en Ard Veenhof voor David Voigt, Fred Specken en RĂ©mon Schutte. Een laatste poging om het tij nog te keren. Toen echter drie minuten later Davdi Berend Westera DZOH op 4- 0 schoot en ON declasseerde, was het nog een kwestie van tegenhouden en zorgen dat de nederlaag niet nog groter uit ging vallen. Bij ON kwam Youri Schuur nog in het veld voor Jim de Leeuw en bij DZOH Rayan Brouwer voor Farid Boughaleb en Frank Boer voor Max Alders. Rest mij nog om DZOH te bedanken voor de fijne ontvangst en scheidsrechter Melchior Knol en clubassistenten Pascal Sanders en Jan Remmers voor de uitstekende leiding. I.v.m. koningsdag is er volgende week geen programma. We hopen U en jullie op 4 mei a.s. te zien op Coendersborg voor de wedstrijd Oranje Nassau - Velocitas. Aanvang 15.00 uur.