Christiaan Huizinga:” Ik wil in de eerste plaats dienstbaar zijn”

Gepubliceerd op
13 september 2024

Vandaag geen nieuwe speler van de eerste mannenselectie. Maar deze keer kun je kennis met maken Christiaan Huizinga. Christiaan is de nieuwe assistent-scheidsrechter. Hij volgt Jan Remmers op, die aan het eind van het seizoen gestopt is. Natuurlijk kennen velen binnen de club Christiaan al wel als scheidsrechter. Maar voor wie hem niet kent stel ik hem graag aan jullie voor. En wie weet leren zij die hem kennen ook nog wat van dit interview.

Door Siemon Aikema

Christiaan Huizinga
Christiaan is getrouwd en woont in Haren. Hij is al ruim 24 jaar aan het werk bij BME-Marktonderzoek in Groningen. Hij is laat begonnen met voetballen. Op z’n 14e werd hij lid van Oranje Nassau. Uiteraard begon hij bij de junioren. Maar later heeft hij ook nog bij de senioren gevoetbald. Dat heeft tot ongeveer 1995 geduurd. Hoe hij uiteindelijk scheidsrechter is geworden wil Christiaan ons ook wel vertellen In 1995 was er bij een bepaalde wedstrijd van zijn team geen scheidsrechter aanwezig. Of er niemand was aangesteld, of dat de arbiter niet op kwam dagen, weet Christiaan niet meer. Maar uiteindelijk heeft hij die wedstrijd gefloten. Dat herhaalde zich een aantal keren. Toen hij een paar keer een seniorenwedstrijd had gefloten werd hij, zo gaat dat meestal, gevraagd om ook bij de junioren te gaan fluiten. Op een bepaald moment kreeg Christiaan meer plezier in het leiden en fluiten dan in het voetballen zelf. Daarom is hij toen met voetballen gestopt. In het seizoen 1995/1996 werd de mogelijkheid geboden om via de vereniging een cursus van de KNVB te volgen. Sinds die tijd is hij officieel één van de verenigingsscheidsrechters van Oranje Nassau.

Christiaan vertelt, dat hij in de afgelopen jaren vaker bij ON 1 geassisteerd heeft. Dat deed hij alleen bij thuiswedstrijden. Dat zit zo: Christiaan werd samen met Jan Remmers vlaggenist bij de eerste selectie. Jan nam de uitwedstrijden voor z’n rekening, Christiaan vlagde bij de thuiswedstrijden. Nadat bekend werd dat Jan Remmers na het seizoen 2023/2024 zou stoppen, is hij benaderd om in het seizoen 2024/2025 opnieuw assistent-scheidsrechter te worden. En daar heeft hij mee ingestemd. Christiaan is dit seizoen dus onze assistent-scheidsrechter als er door de KNVB geen assistenten zijn aangesteld.

Wat verwacht hij van het seizoen? Christiaan zegt: “Ik wil in de eerste plaats dienstbaar zijn aan het elftal en natuurlijk ook aan de scheidsrechter tijdens de wedstrijden.” Hij beseft dat zijn rol uiteraard heel anders is dan de rol van een selectiespeler of trainer. Maar hij wil vooral, voor zover dat kan als assistent-scheidsrechter, genieten van het voetbal. In dat opzicht hoopt hij dat ze met z’n allen (van trainers tot spelers) een mooi en sportief seizoen mogen hebben.

Inmiddels heeft Christiaan al een aantal wedstrijd mogen assisteren namelijk tegen VV Roden, Blauw Wit ’34 en Be Quick 1887. Morgen komt hij niet in actie, dan zijn er door de KNVB assistenten aangesteld. Volgens hem wordt er fris en energiek gevoetbald. En hoe het seizoen afloopt, dat zullen we aan het einde van het komende seizoen wel zien. Maar bovenin meedraaien lijkt Christiaan met deze selectie zeker mogelijk. “De sfeer is goed en ik zie dat er plezier in de groep zit. En niet alleen bij spelers, ook bij de staf is dat het geval” .Een aantal spelers van de huidige selectie kennen hem nog van de afgelopen seizoenen, wanneer hij moest invallen voor Jan Remmers. De rest kent hem nog niet zo goed en andersom is dat ook zo. Voordat het nieuwe seizoen begint hoopt hij met de rest kennis te maken. Maar aan hun reactie heeft hij gemerkt dat ze blij zijn dat hij erbij is.
Voor de volgers van Oranje Nassau heeft hij tenslotte ook nog een boodschap: “Kom eens kijken bij Oranje Nassau en aanschouw met eigen ogen hoe het elftal voetbalt.”

Bij deze boodschap wil ik me graag aansluiten. De selecte is het waard, dat de mensen komen kijken. En, Christiaan, jou wil ik nog bedanken, dat je mij te woord wilde staan. Ik wens je veel succes als assistent bij de selectie en als scheidsrechter bij onze club dit seizoen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.