Daan Smit van ACV naar Oranje Nassau.

Gepubliceerd op
09 juni 2023

Komend seizoen speelt de 27-jarige Daan Smit voor Oranje Nassau. Hij komt over van de kersverse 2e divisionist ACV uit Assen. Daan is een rechtsbenige verdediger die bij voorkeur centraal speelt, maar ook als rechtervleugelverdediger goed uit de voeten kan.

2023 06 08 Daan Smit Bennie de Boer Middel

(copyright Bennie de Boer)

Daan begon ooit met voetballen bij LTC in Assen, maar stapte al na een jaar over naar ACV om zich beter en op een hoger niveau te kunnen ontwikkelen. Op zijn 11e werd hij gespot door FC Groningen; daar bleef hij tot en met de O17 en speelde o.a. samen met diverse jongens die deel uitmaken van de huidige selectie van Oranje Nassau. Vervolgens ging hij terug naar ACV, waar hij via de O19 in de eerste selectie terecht kwam. In het kader van zijn studie bracht hij vervolgens nog anderhalf jaar door bij het team van Carson Newman University in Tennessee. Begin 2019 keerde hij terug bij ACV. Het afgelopen seizoen kwam Daan vanwege een knieblessure niet in actie voor ACV 1, maar speelde hij na zijn revalidatie wel weer een aantal wedstrijden in ACV 2.

In het dagelijks leven is Daan Consultant Business Intelligence bij ilionX in Groningen. ilionX is een landelijk opererende IT kennis- en implementatie partner. Deze job volgde op zijn bachelor Bedrijfskunde en Master Marketing Intelligence aan de RUG. Daan woont in Groningen en kan straks heerlijk op het fietsje naar sportpark Coendersborg.

Hoofdtrainer Erwin Heerlijn over zijn nieuwe aanwinst: ‘Ik was erg blij met de mogelijkheid om Daan aan de selectie toe te voegen. Niet alleen is hij fysiek sterk, brengt hij veel energie en ervaring en een mooie dosis vechtlust, hij kan ook nog eens goed voetballen! Daarmee is hij een goede versterking voor onze achterhoede, en ik sluit niet uit dat we hem ook prima kunnen inzetten als stofzuiger op ‘zes’. Met de komst van Daan is de selectie voor het komend seizoen rond.’

En Daan zelf over zijn keuze voor Oranje Nassau: ‘Na een dubbel seizoen bij ACV waarin wij kampioen werden van de 3e divisie maar ik zelf niet gespeeld heb door een lange revalidatie heb ik ervoor gekozen om volgend seizoen te gaan spelen voor Oranje Nassau. Ik heb in het verleden vaak tegen de club gespeeld en wist daarom dat het de juiste club zou zijn. Daarbij ken ik veel spelers van de huidige selectie en waren de gesprekken met de trainer erg positief. Ik kijk er enorm naar uit om volgend seizoen te vlammen op de Coendersborg!’

Wij heten Daan van harte welkom bij Oranje Nassau en wensen hem heel veel succes en voetbalplezier!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.