De vrienden van .........

Gepubliceerd op
02 oktober 2023

Afgelopen vrijdag was het weer zover: onze veelbesproken en alom
gewaardeerde clubavond. Deze keer met als nieuwkomer Anne Zuidema, die na veel aandringen van onze kant het heeft aangedurfd te komen. Het valt zeker niet mee om tussen bijna academisch geschoolde klaverjassers je kunsten te
laten zien. Velen durven die stap niet te nemen!

Door een deeelnemer

De foto's geven een impressie van de avond.

Die avond begon op haast traditionele wijze: een kopje koffie/thee met
koek, ingeschonken door ons lid van verdienste Albert en een motiverende toespraak van de
voorzitter. Blijkbaar is dit nodig en het gehoor verwacht dit ook. De man van lief/leed, Thom,  had gelukkig niets te melden deze keer.

Na deze inleiding gaf de wedstrijdleider en secretais Ina het figuurlijke startschot om de
strijd om de punten te beginnen. Er waren deze avond 17 klaverjassers en
2 sjoelsters. Voor onze begrippen een massale opkomst, alhoewel het aantal sjoelsters (
Marijke en Elisabeth ) wat achterbleef. Dat is op z’n minst opmerkelijk, omdat sjoelen op de nominatie staat om een olympische ( top) sport te gaan worden. Nederland heeft aan onze sjoelsters een ijzersterke afvaardiging! Ik heb uit betrouwbare bron begrepen dat onze sjoelsters binnenkort waarschijnlijk op trainingskamp gaan.

De koppeling van paren bij het klaverjassen geschiedt middels loting. De spanning bij de loting is haast om te snijden: wie wordt voor 1 ronde mijn partner! Voorkeuren voor een partner zijn er, maar het lot bepaalt! Waar vind je dat tegenwoordig nog.

Na de eerste ronde klaverjassen wordt er het rad van fortuin gedraaid.
Een happening van formaat, waar alleen hoofdprijzen worden verloot. De aanwezigen kijken daar altijd met veel spanning naar uit. Onze vaste en gediplomeerde raddraaier Jens bepaalt middels het draaien aan een rad wie de prijzen krijgt. Ik heb me laten vertellen dat Jens hiervoor geregeld thuis oefent!

Na 4 rondes klaverjassen en sjoelen is de spelavond voorbij en volgt de
prijsuitreiking. Dit is zeker de climax van de avond. De ultieme droom om als eerste te eindigen kan uitkomen! Ina en Jon doen in een gesloten bestuurskamer (!) dan de telling en
bepalen de stand.
De uitslag van vrijdag 29 september 2023 is als volgt geworden:
- bij het klaverjassen nr. 1 = Coby
- bij het sjoelen nr. 1 = Marijke

P.s. Geregeld gaan er stemmen op die beweren dat het bestuur zelf de
mooie prijzen houdt. Uiteindelijk is Coby en bestuurslid en lid van verdienste! Ik heb begrepen dat het bestuur op de volgende avond, 27 oktober om 20.00 uur, waar overigens iedereen welkom is, daarover uitleg gaat geven.  KOMT ALLEN!! De entree bedraagt voor leden 5,- euro en voor niet-leden 6,- euro

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.