Dinsdag bekerkraker op Coendersborg!

Gepubliceerd op
20 november 2023

Komende dinsdagavond speelt Oranje Nassau in de tweede ronde tegen WVV Winschoten. En laat deze ploeg op dit moment de koploper zijn in 1J. En omdat Oranje Nassau trots op de derde plek staat met virtueel twee punten minder dan de gasten, kun je wel spreken van een kraker, ook al gaat het niet om een competitiewedstrijd.

Door Siemon Aikema

WVV begon de competitie met een reeks van zes overwinningen. Trainer Gerard Wiekens zei na vier overwinningen dat die allemaal waren behaald tegen traditionele zondagclubs. En dat hij verwachtte, dat de zaterdagclubs beter zouden zijn. Maar ook Hoogezand en HZVV werden aan de kant gezet. Vorige week zondag zette GRC, toch ook een zondagclub, het team de voet dwars door tegen hen gelijk te spelen. En afgelopen zaterdag leed WVV de eerste nederlaag notabene tegen PKC ’83, dat nou niet echt goed aan het seizoen was begonnen. Maar ook Oranje Nassau ging eerder tegen PKC onderuit. Trainer Heerlijn van Oranje Nassau verwacht desgevraagd dat WVV erop gebrand zal zijn om te laten zien dat de wedstrijd tegen PKC een incident was. Er is dan ook geen reden om de tegenstander te onderschatten. WVV scoort tot nu toe in de competitie gemiddeld drie keer per wedstrijd, met als uitschieter de vijf goals tegen HZVV. Topscorer in de selectie is Martijn Delger met vijf competitiedoelpunten. Maar ook Rik Wubs, die overkwam van Noorster, en Sten en Ivan Bruins wisten al drie keer te scoren. In de selectie heeft Gerard Wiekens twee van zijn zoons onder zijn hoede, waarvan de één regelmatig speelt en de ander zoals hij zelf zegt op de deur klopt.

In de beker wonnen de Winschoters van Sellingen (5-1) en speelden ze gelijk tegen Achilles 1894. In de eerste ronde werd Corenos in Roodeschool met 0-4 verslagen. Vorig seizoen verloor WVV in de poulefase van Oranje Nassau maar wist in tegenstelling tot ON de eerste ronde wel te bereiken. En nu we het toch over beide ploegen hebben, WVV wist voor zover ik kan nagaan nog nooit  een wedstrijd van Oranje Nassau te winnen. Er waren twee nederlagen in oefenwedstrijden en een nederlaag in de eerder genoemde wedstrijd van vorig seizoen. Toch denk ik dat WVV een geduchte tegenstander is. 

Oranje Nassau speelde zaterdag de eerste helft geweldig voetbal. Het was een lust om naar te kijken De tweede helft was helaas wat minder, doordat Winsum wat anders ging spelen. Maar uiteindelijk kon de ploeg van Heerlijn zich toch onder de druk van Winsum uitspelen. En daardoor toch de drie punten in eigen huis houden. Het was trouwens een super zaterdag voor de Oranjehemden, want de drie koplopers verloren allemaal hun wedstrijden. Daardoor doet ON weer helemaal mee in de competitie. Maar al ze mee willen blijven doen, moeten ze de lijn van de eerste helft tegen Winsum doorzetten in de volgende wedstrijden. En ik denk dat dit zeker mogelijk  is. Erwin Heerljin heeft de tegenstander onlangs zien spelen. Vorig seizoen kon Oranje Nassau de wedstrijd in een half uur beslissen, maar hij verwacht dat dit dinsdag niet zo gemakkelijk zal zijn. WVV heeft dit jaar een andere selectie, maar zo voegde hij er aan toe dat heeft Oranje Nassau ook. Volgens de trainer heeft WVV een selectie met individueel sterke spelers. “Wij zijn gretig om de volgende ronde te halen” vertelde Erwin. Het lijkt me goed af te wachten hoe deze wedstrijd uit gaat pakken. En ik heb net als Erwin wel zin in dinsdagavond.

Afgelopen zaterdag maakten na blessures Ezra Schrijver en Thomas Careman weer (enkele) minuten. Voor Ezra was het vierde doelpunt van Oranje Nassau een mooie opsteker. Wanneer Oranje Nassau met een fitte selectie kan aantreden tegen WVV, daar lijkt het wel op, dan wacht ons dinsdagavond weer een boeiende ontmoeting.  Bekervoetbal is vaak anders dan gewoon competitievoetbal. Maar trainer Heerlijn heeft er zin in, zo zei hij na afloop van ON- Winsum, om tegen WVV te spelen. En ook zijn spelers zullen erop gebrand zijn om door te gaan in de beker. Al zal voor hen en voor de staf de competitie belangrijker zijn.

De bekerwedstrijd Oranje Nassau-WVV begint dinsdagavond om 20.00 uur. Plaats van handeling uiteraard veld 1 op sportpark Coendersborg. Als scheidsrechter heeft de KNVB Mendé Bosma aangesteld. Zijn assistenten zijn Andre Willems en René van der Elst.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.