Dinsdagavond wordt restant wedstrijd Oranje Nassau - Drachtster Boys uitgespeeld

Gepubliceerd op
21 oktober 2024

Op zaterdag 28 september werd de wedstrijd tegen Drachtster Boys na ruim een uur onderbroken. In de allereerste avondwedstrijd van de thuisclub wilde de verlichting niet doen wat het moest doen, licht geven. Na een onderbreking waarin geprobeerd werd de lampen alsnog aan te krijgen staakte de dienstdoende scheidsrechter Jasper Ottens terecht de wedstrijd.

Door Siemon Aikema

Nu ben ik niet altijd op de hoogte van de regels bij de KNVB. Maar ik had verwacht da Ottens opnieuw de scheidsrechter zou zijn, die samen met zijn assistenten Brondijk en Klinkhamer de wedstrijd zou leiden. Maar dat blijkt niet het geval. Scheidsrechter Sam Tyler uit Assen in de nieuwe arbiter. Zijn assistenten zijn de clubassistenten Christiaan Huizinga en Vincent Rietdijk.

Wat moet we verder van deze wedstrijd zeggen. Oranje Nassau moet proberen in relatief korte tijd de achterstand weg te werken. Trainer Willem Lanjouw van Drachtster Boys had die bewuste zaterdag graag verder gespeeld, zo hoorde ik hem die avond zeggen. Dat snap ik, ON zat totaal niet in de wedstrijd kon niet het dominante spelletje spelen en had mijns inziens de achterstand nooit meer ingelopen. Maar zeg nooit nooit zegt men weleens, want één bevlieging, bekroond met een goal had de thuisclub weer in de wedstijd gebracht. Lanjouw was van mening dat ON bij het inhalen alles in de strijd zou gooien om alsnog een punt te bemachtigen. En daar kon hij wel eens gelijk in hebben.
Drachtster Boys doet in de competitie overigens beter dan ik had gedacht. Na de eerste nederlaag tegen Blauw Wit ’34 volgden overwinningen op Winsum en Heerenveense Boys. Saillant detail: beide ploegen hadden totdat ze het team van Lanjouw tegenkwamen nog niet verloren! Afgelopen zaterdag tegen Velocitas werd er opnieuw gewonnen (5-1). Dat betekent, dat wanneer het team in het restant van de wedstrijd de voorsprong houdt, Drachtster Boys gedeeld eerste staat. En dat hadden ze in Drachten na de eerste competitiewedstrijd vast niet verwacht.

Enkele dagen na de gestaakte wedstrijd zei Erwin Heerlijn dat ON als de wedstrijd later wordt uitgespeeld, met 2-0 achter staat. Hij gaf toen aan dat hij nog voor een punt gaat. Volgens hem is dat het maximale, al weet je het nooit. “We hebben eigenlijk niks maar we kunnen er nog iets van maken”, zo besloot hij destijds. Maar, zo voeg ik daar aan toe, dan moet ON wel snel handelen. Als ze gauw kunnen scoren dan zie ik nog wel kansen om toch nog een resultaat te halen. De wens is hier ook de vader van de gedachte. Kijken we naar de afgelopen wedstrijden, dan is de wedstrijd tegen Be Quick het bewijs, dat ON best kan voetballen, ook of juist tegen betere tegenstanders. Afgelopen zaterdag tegen Broekster Boys werd het opnieuw een grote nederlaag. Oranje Nassau heeft dus iets goed te maken komende dinsdag. De selectie zal scherp aan de wedstrijd moeten beginnen en meteen druk op de tegenstander zetten. En het liefst ook snel scoren om uitzicht te houden op een resultaat(je). De vaste lezers van mijn voorbeschouwingen weten vast dat ik vaak optimistisch ben als het gaat om Oranje Nassau. Maar of dat deze keer terecht is? Ik vraag het me af. Maar zeker is, dat Oranje Nassau de punten hard nodig heeft om afstand te nemen van de onderste plekken.

Het restant van Oranje Nassau-Drachtster Boys wordt dinsdagavond vanaf 20.00 uur gespeeld op sportpark Coendersborg. Kom de jongens steunen, ze hebben jullie steun hard nodig!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.