Doelpuntrijk PKC'83- Oranje Nassau

Gepubliceerd op
21 mei 2022

Om aan het verzoek van haar bestuur en ONer Gerrit Raaben te voldoen toog PKC, geheel in onze kleur Oranje, ten aanval en het was aanvaller Jivan Vroom, die Oranje Nassau in de 5e en 8e minuut op een 2-0 achterstand zette. Eerste een fraai doelpunt, waarbij de ON-achterhoede er niet geweldig uitzag.  De tweede uit een strafschop, dom veroorzaakt op de achterlijn. Volgens de PKC harde kern (zie foto) geheel terecht. Scheidsrechter Remon Tulen, inmiddels verhuisd van Barneveld naar Utrecht, wees dan ook resoluut naar de stip. Doelman Jelle Bouma was kansloos. 2 – 0. Oranje Nassau wilde zich toch niet laten slachten en namens aanvoerder Rhobin Brander deed men iets terug. Brander scoorde fraai via de onderkant lat de aansluiting treffer 2 -1. Na de 2 – 1 kakte de wedstrijd een beetje in en verder dan een fraai lobje over doelman Bouma heen, tegen de lat kwam de thuisploeg niet. Het weer door veel blessures en afwezigen geplaagd ON kon ook geen vuist maken. De rust werd dan ook met deze stand bereikt.

ON wilde toch iets terug doen in het tweede bedrijf en het was dan ook in de 48e minuut de ingevallen Ali Hussein Al Jaffar, die van links een fantastische voorzet los liet die door de inkomende Rick Wiersma even fantastisch werd ingekopt. Op de als een granaat inslaande bal was doelman Ben Meedendorp volkomen kansloos. 2 – 2. Even paniek bij de PKC aanhang, Daar gaan we weer was de gedachte. Nikky Goguadze stelde echter zeven miniten later orde op zaken en scoorde 3 – 2. In de 58e minuut moest Rhobin Brander het veld verlaten. Hij werd opgevolgd door Ruendel Martina. In de 61 minuut moest Meedendorp met een fraaie redding ON van de gelijkmaker afhouden. In dezelfde minuut kon Jelle Bouman dat kunstje niet evenaren en moest vissen. Jivan Vroom scoorde zijn hattrick na een fraaie actie van de gevaarlijke Simon Schreiber. 4 -2.  Het doel van het bestuur en de voorspelling van Raaben waren al gehaald. Jammer dat even later Turi Schieving in de tot dan toe sportieve derby een zware overtreding beging die door scheidsrechter Tulen ook met een ander kleurtje dan geel had mogen worden bestraft. Totaal onnodig en Schieving mocht later nog een keer  de handen dichtknijpen dat hij niet vroegtijdig kon gaan douchen. Bij PKC werd Davy Wilkens gewisseld voor Vigan Hoxhaj, die later nog van zich deed spreken. In de 68e minuut moest Jelle Bouma met een fraaie redding PKC van een hogere score afhouden. Even stonden gedeelten van beide teams als kemphanen tegen over elkaar en leek er toch iets te halen te zijn, maar het brandje werd weer geblust en er ontstond nog een leuk laatste kwartiertje. En dat vooral voor PKC.  Eerst was het echter nog de beurt aan ON. Tim Deelen scoorde prachtig in het kruis na een fraaie solo.e4 – 3. Meedendorp hoorde de bal alleen langs fluiten. Het slot was voor de thuisclub en aanvaller Hoxhay scoorde de 5 -3 en in de 84e minuut werd het ook nog 6 – 3 door Nikky Gouadze op aan geven van Giovanni Salvo. We hopen dat de volgend seizoen bij ON spelende Salvo dan net zulke fraai assists aflevert. Scheidsrechter Tulen had het laatste woord en gaf nog een gele kaart aan PKC. De op het kaarten kleur moment na een prima wedstrijd fluitende Tulen floot kort daarna voor het einde. Het publiek en PKC de terechte winnaars. Volgende week speelt ON thuis tegen WHC dat nog strijd om het kampioenschap. Zorg dat U er bij bent. 15.0 0 uur sportpark Coendersborg.