Drachtster Boys de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van Oranje Nassau

Gepubliceerd op
25 september 2024

Zaterdag ontmoeten twee ploegen elkaar op sportpark Coendersborg. De één draait de laatste seizoenen mee-in de top van de eerste klas en heeft opnieuw ambities om tenminste voor een periode te gaan. De ander speelt de laatste seizoenen meer in de middenmoot en heeft soms moeite om zich te handhaven. De één is goed begonnen aan de competitie met een 2-0 zegen in een uitwedstrijd. De ander speelde thuis maar verloor met 0-2.-En verloor ook nog een speler, die met rood moest vertrekken na twee gele kaarten. Hun aanvoerder, een oude bekende, moest volgens X de strijd aangeslagen verlaten. Zie hier in het kort de teams, die zaterdag elkaar bestrijden. Ze hebben trouwens ook nog een overeenkomst: beide trainers komen uit Groningen.

Door Siemon Aikema

Oranje Nassau en Drachtster Boys ontmoeten elkaar komende zaterdag voor de 22e keer op ons sportpark. Van de vorige ontmoetingen won Oranje Nassau er acht en Drachtster Boys negen. De laatste twee ontmoetingen werden door de thuisclub gewonnen.
De verslaggever van Drachtster Boys kreeg een uur na de wedstrijd tegen Blauw Wit ’34 van één van de spelers het advies, om er maar een kort verslag van te maken. Er kwam eerst een korte samenvatting van de wedstrijd: eindstand 0-2, weinig kansen, in de tweede helft gebrek aan alles, maar vooral overtuiging. Het zal niet bedoeld zijn om de komende tegenstander(s) zand in de ogen te strooien. Maar toch. Het was dus niet best. En dat zal in Drachten wel een telerstelling zijn. Maar zaterdag kan het team van Willem Lanjouw weer met nieuwe moed en met een 0-0 beginstand beginnen. En er zal deze week ongetwijfeld goed en scherp getraind, en wellicht ook gepraat, zijn en worden. Dus zal er mogelijk zaterdag uit een ander vaatje worden getapt. Want er zit zeker kwaliteit in de ploeg. Dat benadrukte trainer Erwin Heerlijn ook tegenover mij. Dennis Hoekstra is na twee seizoenen Harkemase Boys terug in Drachten. Aanvoerder Joel Wagenaar, ooit een speler bij ON heeft een brok ervaring. Ook basisspelers Sicco Brouwer en Said Hassan zijn spelers met de nodige ervaring. In de selectie zitten verschillende spelers, die al jaren deel uit maken van de selectie en dus het klappen van de zweep kennen. Persoonlijk hoop ik, dat aanvoerder Joel Wagenaar er weer bij is ondanks dat hij zaterdag moest uitvallen. Wie er in ieder geval niet bij zal zijn is Erik Barelds, omdat hij uit het veld werd gestuurd.
In de beker moest de ploeg van Lanjouw aantreden tegen drie tweedeklassers. Met twee overwinningen op Jubbega en LSC1890 en een gelijkspel tegen vv Heerenveen wist het team als winnaar de volgende ronde te bereiken. De volgende tegenstander wordt vierdeklasser Drogeham.

Zoals in de inleiding gememoreerd won Oranje Nassau wel de eerste wedstrijd. Volgens verslaggever Bert Postma zeker verdiend gezien het spel. Maar het duurde wel lang voordat de tweede goal viel. Ook Erwin Heerlijn sprak in die trant. Hij vond Oranje Nassau heel goed in de eerste helft. De gekozen tactiek werd goed uitgevoerd. Wel vond de trainer, dat ON in de tweede helft veel te weinig had gedaan met het overwicht. Daardoor maak je het voor jezelf onnodig spannend en komen er ook kansjes voor de tegenstander. Maar toch, zo denk ik als voorbeschouwer, het belangrijkste is, dat Oranje Nassau geen achterstand opliep op de concurrenten, zoals na de eerste wedstrijd vorig seizoen tegen GVAV-Rapiditas. Voorlopig staan ze gedeeld eerste, al zegt dat natuurlijk helemaal niks.

Komende zaterdag ook voor Oranje Nassau nieuwe kansen om punten te pakken. Maar die zijn er zeker ook voor de tegenstander. Erwin Heerlijn noemde Drachtster Boys een goede ploeg. Veel ervaring en kwaliteit in iedere linie en een goede nieuwe jonge spits. Die spits, Jeroen Schoenmaker, kwam over van tweedeklasser Grijpskerk waar hij vorig seizoen 19 competitiedoelpunten maakte. “Ik verwacht zaterdag ook wel een gelijk opgaande wedstrijd. Waarbij er tegen Drachtster Boys altijd wel ruimte is om te voetballen. Dat ligt ons wel, maar dat gaat beide kanten op. Zij vinden het volgens mij ook wel prima om tegen ons te spelen.” De trainer heeft er in ieder geval zin in en gaat voor een tweede overwinning! Dat hoop, en stiekem verwacht, ik ook. Het team van Oranje Nassau heeft voldoende kwaliteiten in alle linies om voor de tweede overwinning te spelen. Het zou wat mij betreft mooi zijn als ON ook na zaterdagavond de volle buit te pakken heeft.-

Zaterdag begint de wedstrijd Oranje Nassau-Drachtster Boys om 18.00 uur. De KNVB heeft als scheidsrechter Jasper Ottens aangesteld. Ottens wordt geassisteerd door Kees Brondijk en Jos Klinkhamer.

Twee weken geleden werd in de bekerwedstrijd tegen Gorecht de voetbalzuil in gebruik genomen. Deze zuil is aan de vereniging aangeboden door de Stichting Club van 100 van Oranje Nassau en zal in de thuiswedstrijden van vrouwen 1 en mannen 1 worden gebruikt. Deze zuil is geleverd door Multimediagroep Groningen, specialist in het vervaardigen en plaatsen van reclameproducten. MMG is zaterdag ook de eerste balsponsor van dit seizoen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.