En weer snoept Gorecht de punten van Oranje Nassau af

Gepubliceerd op
04 februari 2023

 

Het wordt zo langzamerhand een obsessie. Oranje Nassau weet weer niet de buit tegen buurman Gorecht binnen te halen. Gezien de ranglijst en de resultaten na de winterstop zou het deze keer toch eens moeten lukken. De verwachting bij de zwart witte aanhang was dan ook duidelijk. Als we met een puntje terug fietsen naar Haren zou dat mooi meegenomen zijn. Dat de bezoekers geen haast hadden om na de wedstrijd snel huiswaarts te keren was logisch, want om met de fietstas of kofferbak vol punten terug te keren kon nog wel even uitgesteld worden. Het Hertog Jannetje smaakte beter dan ooit. Bij de winnende doelpunten was het feestje op het veld bijna even groots als onlangs bij de promotie wedstrijd van de tweede naar de eerste klasse in Beilen. 

Door Bert Postma

Dat Gorecht snode plannen had was te zien direct na de aftrap en ze zo snel mogelijk het doel van Erwin Heidekamp probeerden te bestoken. Het graag combinerende Oranje Nassau ontregelen en direct de diepte in, met de snelle Sam Nieuwold. Met een kwartet  oud ON-ers in de gelederen bleek trainer Hans van der Ploeg zijn huiswerk goed gedaan te hebben.  Oranje Nassau mocht veelvuldig aan de bal zijn, maar wel het liefst op eigen helft. Gelukte het toch om de grens over te steken, dan werd er aangepakt en stond er een zwart witte muur klaar om de Oranje-golf te breken. Oranje Nassau kreeg wel enkele mogelijkheden, maar daar bleef het ook wel bij. Was  er een keer een kans dan bleef de uitstekend keepende Willem Bouwkamp de baas over de ON aanvallers. In de 8e minuut vloog het schot van Tim Deelen voorlangs en vijf minuten later zag Thomas Careman zijn vrije trap gekeerd door Bouwkamp. Oranje Nassau speelde in een te laag tempo met te weinig diepte in haar spel. Het dreigende spel van de afgelopen weken werd bij lange na niet gehaald. Veel balbezit en goed verzorgd voetbal levert helaas geen punten op. Dat Gorecht met haar soms messcherpe counters gevaar stichtte, vroeg de volle aandacht van de ON defensie en het mocht van geluk spreken dat in de 27e minuut een dergelijke counter van Mark Haverkamp en Yorn Niewold niet verzilverd werd. Dat de rust met de bril stand werd bereikt was dan ook geen wonder.

Dat er na rust uit een ander vaatje getapt ging worden was duidelijk. Oranje Nassau speelde nu richting kantine en dus bier en gehaktballen. Altijd een extra stimulans. Trainer Erwin Heerlijn had Bernard Suffner in de kleedkamer achtergelaten en Caram Alves mocht proberen met zijn behendigheid de gasten te ontregelen. Het leverde bijna direct iets op, maar de vandaag niet zijn beste wedstrijd spelende Rick Wiersma schoot hoog over. Vijf minuten later was Gorecht dichtbij een treffer. Oranje Nassau drong nu meer aan dan in de eerste helft en Gorecht gooide daarom wat meer fysiek in de strijd. Dat leverde Sander Nooi in de 55e minuut geel op, gegeven door de uitstekend leidende Nick Alberts uit Tynaarloo. 

De daarop volgende aanval van Oranje Nassau leverde wel succes op, maar het fraaie doelpunt van Rick Wiersma, werd door de Gorecht assistent afgevlagd. Het zou kinderachtig zijn om de daarop volgende nederlaag daaraan op te hangen, maar dat de Oranje waarnemingen anders waren dan de zwart witte was duidelijk. Dat de ON spelers toch even hebben lopen balen werd een minuut later duidelijk  toen even de concentratie weg was en een vlijmscherpe counter de voorsprong voor Gorecht opleverde. De snelle Sam Nieuwold was de gelukkige en Heidekamp kansloos. 0 – 1. Oranje Nassau zat niet bij de pakken neer en gooide een schep kolen op het vuur. Gorecht moest aan de bak en dat kostte Rein Werumeus-Buning de gele kaart. De gegeven vrije trap ging naast. Oranje Nassau beleefde haar beste periode en de ene kans na de andere ontstond. Bouwkamp stond echter de gelijkmaker nog in de weg. Hans van der Ploeg onderkende het gevaar en wisselde de al met geel besmette  Sander Nooi voor oud ONer Jermo Verbeek. Dat deze wissel de oorzaak was, is te veel gezegd, maar twee minuten later werd Rick Wiersma de diepte in gestuurd door naamgenoot Boyer en de fraaie voorzet van Wiersma werd al even fraai door , natuurlijk, Thomas Careman binnengekopt. De meer dan verdiende gelijkmaker was daar. ON nam, misschien onbewust wat gas terug, terwijl dit het moment was geweest om door te bijten. ON probeerde het wel, maar het stug verdedigende, met aan het hoofd Bouwkamp, was niet meer te kloppen. Bij Oranje Nassau kwam Ruendel Martina in het veld voor David Voigt en Amin Ouhida mocht Ard Veenhof opvolgen. Martina mocht de achterlijn halen maar een echte kans leverde het niet op. De wedstrijd leek af te stevenen op een misschien wel verdiende 1 – 1.  Dat in de 90e minuut doelpuntenmaker Sam Nieuwold daar anders over dacht, sloeg als een bom in bij de Oranje aanhang. Ongeveer vanaf de middellijn lobde hij het leren monster over de ver voor zijn doel staande Erwin Heidekamp. Een doelpunt wat je maar eens in de paar jaar ziet. Twee jaar geleden tegen Balk werd ON op de zelfde wijze de pineut. Ook in blessure tijd werd toen de boomlange Jelle Bouma geklopt. Beide keepers zullen vannacht de doelpunten weer herbeleefd hebben. Dat de oud ONer  Michel Koopman een paar minuten later nog wat zout in het verwonde ON strooide was een logisch vervolg. Ja, natuurlijk mag Koopman juichen als hij scoort. Ook al is het tegen je oude club. Dat de Gorecht aanhang het veld bestormde was fraai om te zien, al zal het bij de thuisclub ook wat tanden geknars opgeleverd hebben. Gorecht heeft door dit resultaat een beetje meer lucht gekregen, ON blijft gewoon op de tweede plaats en mag het volgende week tegen concurrent ONS opnemen in Sneek. Aanvang 15.00 uur.

Hier nog de foto's van de wedstrijd. 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.