Felipe Marçal Pinheiro : “Vorige jaar net niet gered dus dit jaar gaan we het opnieuw proberen.” 

Gepubliceerd op
28 augustus 2023

We hebben de afgelopen weken vanaf 8 augustus een groot aantal nieuwelingen aan jullie voorgesteld. Een assistent trainer en zeven spelers. Vandaag de achtste en laatste nieuwe speler van de eerste selectie, Felipe Marçal Pinheiro. Felipe is 25 jaar, in het dagelijkse leven werkt hij bij Wolfard & Wessels in Hoogezand een expert in scheepswerktuigkundige installaties. Felipe woont  met zijn vriendin en 2 kinderen in Hoogezand.

Felipe Pinheiro

Door Siemon Aikema 

Toen Felipe 5 jaar is hij begonnen met voetbal. Hij woonde toen nog in Brazilië. In Nederland heeft hij gevoetbald bij Hoogezand en PKC’83.  En dit jaar voetbalt hij dus bij Oranje Nassau. Als we hem vragen naar een succes in zijn voetbalcarrière dan hoeft Felipe daar niet zo lang over na te denken. Voor hem was dat het kampioenschap van Hoogezand in de eerste klasse zondag. Dat was twee seizoenen geleden. Omdat Hoogezand toen besloot de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal promoveerde de club niet naar de hoofdklasse. En Felipe vertrok naar PKC '83

Felipe noemt als een sterk punt van hem als speler, dat hij balvaardig en technisch is. Hij voegt daaraan toe, dat hij ook zijn zwakke punten kent. Volgens hem kan hij op het gebied van tactisch inzicht en verdedigen zich nog wel wat verbeteren. De rechtsbenige middenvelder speelt het liefst op 8 of 6.

Over de keuze voor Oranje Nassau geeft Felipe twee redenen. ON heeft een goede trainer en een sterke selectie. Hij vindt dat hij heel goed is ontvangen bij zijn nieuwe club. Hij heeft ook een fijne  indruk van Oranje Nassau. Als ik hem vraag naar de verschillen tussen Oranje Nassau enerzijds en PKC en Hoogezand anderzijds zegt hij dat hij dat niet echt kan aangeven. Over de huidige selectie wil hij wel wat kwijt. “Oranje Nassau heeft een heel sterke selectie met allemaal jongens die graag willen voetballen. Ook over de trainers is Felipe tevreden. Hij heeft een goede indruk van hen. Hij vindt ze professioneel overkomen en ze weten waar ze het over hebben. 

Over zijn persoonlijke doelen zegt Felipe dat hij zo veel mogelijk wil spelen. En dan proberen assists te geven en goals te maken. Dat laatste is al gedeeltelijk gelukt. Met zijn twee goals had hij een belangrijk aandeel in het gelijkspel tegen Be Quick 1887 O21. Dat was dus een mooi debuut bij ON. Volgens verslaggever Bert Postma was het jammer dat de tweede goal van Pinheiro niet op film stond, want dat was een mooie. Van zijn nieuwe team heeft Felipe ook wel enige verwachtingen: ”Ik hoop er met de anderen een mooi en sportief seizoen van te maken.” Hij voegt er nog aan toe, dat ze natuurlijk gaan voor het kampioenschap. “Vorige jaar net niet gered dus dit jaar gaan we het opnieuw proberen.” 

Dit lijkt me een mooie afsluiting. Felipe bedankt voor je tijd. Ook ik hoop op een mooi seizoen. En natuurlijk zou een kampioenschap mooi zijn, maar voorlopig moeten we ons nog maar niet rijk rekenen. 

  

  

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.