Gorecht is weer 1e klasser

Gepubliceerd op
18 juni 2022

Het was gezellig druk op het prachtige sportcomplex van vv Fit Boys in Beilen. Supporters van zowel Gorecht als opponent vv Meppel waren bevlagd en uitgerust met vuurwerk en rookpotten aanwezig om de beslissende wedstrijd voor promotie naar de 1e klasse nog meer sfeer te geven.

 Ook van de kant van Oranje Nassau was er de nodige aandacht om te zien wie onze klasse genoot zou worden

Een wedstrijd als deze staat uiteraard bol van de spanning en emoties. Gorecht was in de beide competitie wedstrijd welleswaar de Drenten te slim af geweest en in de eindrangschikking veel hoger op de lijst, maar dat dit aparte wedstrijden zijn bleek ook vanmiddag weer. Gorecht nam al vrij snel een 1 – 0 voorsprong, maar ging wonderwel hierna krampachtiger en slordig spelen. In deze fase was Meppel de beter voetballende ploeg en kwam dan ook terecht aan de gelijkmaker. Een fraaie voorzet werd op grootse wijze met een halve omhaal, schitterend verzilverd. Terecht was er het protest van Gorecht trainer Hans van der Ploeg, want aan de zijlijn ging een overtreding van Meppel vooraf aan de voorzet.

Scheidsrechter Brinkman bleef uiteraard bij zijn mening. 1 – 1. Gorecht maakte het zichzelf moeilijk door te snel balverlies en slechte passing. Ondanks kansjes aan beide kanten werd de rust met deze stand bereikt.

In de tweede helft werd Gorecht een beetje gesteund door een rugwindje die de counterende Harenaren prima benutten. Twee maal mochten hierdoor de meegereisde supporters juichen en was Gorecht met 3 – 1 voor de derde maal dit seizoen te sterk voor Meppel. Klein smetje op het geheel was nog het incidentje aan het eind van de wedstrijd waarbij enkele Meppelers zich een slecht verliezer toonden en zich afreageerden op de overigens prima fluitende scheidsrechter Brinkman. Het zal nog lang onrustig geweest zijn in het thuishonk van Gorecht. Wij van Oranje Nassau feliciteren onze buren Gorecht met het bereikte succes en verheugen ons nu al op de a.s derby’s. Welkom in 1E!

Door Bert Postma

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.