Gretig Oranje Nassau slachtoffert ook FVC

Gepubliceerd op
26 november 2022

Op een helaas matig bezocht Coendersborg liet een ontketend Oranje Nassau een mooi staaltje voetbal zien en gaf het Leeuwarder FVC geen moment het idee dat ze een puntje mee mochten nemen naar Friesland. Vanaf de aftrap zat de Oranje brigade van Heerlijn, Pourier en van der Sluis er boven op en gaf zo doelman Erwin Heidekamp een snipperdag. Dat het bij een keurige drie nul overwinning bleef lag meer aan het missen van nog meer mogelijkheden dan aan het verzet van de mannen uit Leeuwarden.

Door Bert Postma

Onder prima weersomstandigheden was ON vanaf de aftrap het  heersende elftal. Reeds in de eerste minuut was Jan Kruithof dicht bij de openingstreffer, maar doelman Levi de Ron was hem de baas en redde uitstekend. Een paar minuten later ging Kruithof op herhaling, maar zijn schot vloog over de deklat. In de 9e minuut was er een goede voorzet van Rick Wiersma, die net niet verzilverd kon worden door Ezra Schrijver. Oranje Nassau opende zeer sterk en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. In de 15e minuut werd een uithaal van Bernard Suffner weer door De Ron onschadelijk gemaakt.  In de 17e minuut werd een bal op de doellijn door een verdediger ternauwernood gestopt. In de 25e minuut was Tim Deelen aan de beurt, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in De Ron.  In de 29e minuut ging een inzet van Rick Wiersma net langs de voor ON verkeerde kant van de paal. Nu nog scoren en jezelf voor het uitstekende spel belonen. Dat had Caram Alves goed begrepen en hij nam op het middenveld de bal aan op de borst en was niet meer te stuiten richting het Friese doel. De hele Leeuwarder achterhoede inclusief doelman De Ron had het nakijken. Het doelpunt werd uiteraard uitbundig gevierd. 1 – 0. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar vlak voor tijd werd de ON brigade nog een presentje aangeboden. Links back Jari Terpstra gleed uit op het gladder wordende kunstgras en Thomas Careman was er als de kippen bij om dit vervroegde cadeautje uit te pakken. 2 – 0. In de 45e minuut werd de ongelooflijk hard werkende Caram Alves op de rand van het strafschop gebied gestuit en de verkregen vrije trap werd door Thomas Careman  rakelings over geschoten. ON mocht met een zeer verdiende twee nul stand gaan rusten.

In de rust werden bij FVC Jordy Weijkamp en Leon Faber gewisseld voor Othmane Boussouf en Sander Smit . In de 54 minuut was er geel voor FVCer Guydion Boomsma. En in de 61e minuut wisselde trainer Harold Wekema Leroy Wielinga voor Xander ten Cate. Het mocht niet baten want twee minuten later gaf Thomas Careman een listige steekbal op de snelle Rick Wiersma, die op grandioze wijze de bal over de uitkomende De Ron tilde. Een doelpunt met een strikje. 3 – 0. De laatste hoop werd zo teniet gedaan voor FVC . In de 73e minuut was er geel voor FVCer, Jan Terpstra. Voor Erwin Heerlijn was het tijd om spelers rust te gunnen en Quirijn Boelens en Ezra Schrijver mochten naar de kant. Voor dit duo kwamen Rémon Schutte en David Voigt binnen de lijnen. Dit leverde voor Rémon binnen een paar minuten een grote kans op, maar hij schoot naast. Oranje Nassau liet de teugels wat vieren en Erwin Heidekamp moest zodoende zijn eerste redding verrichten. In de 83e minuut gaf Heerlijn aan de drie laatste wissels nog wat speelminuten. Fokko Kronemeijer, Bautista Penayo en Rhobin Brander kwamen erin voor Caram Alves, Jan Kruithof en Walid Barhouss. In de slotminuut was Thomas Careman nog dichtbij de vierde treffer, maar zijn schot vloog over. Oranje Nassau mag na deze galavoorstelling volgende week in Drachten de Boys uit deze plaats proberen te verslaan. De wedstrijd van vanmiddag stond onder leiding van scheidsrechter Wieger Braaksma uit Borne en zijn assistenten waren Hessel Soldaat en Dennis Bosgraaf. Voor deze heren was deze sportieve wedstrijd een zogezegd makkie.  Oranje Nassau doet mee om de bovenste plaatsen, FVC is beland op de gevaarlijke plaatsen.

Tot slot nog de foto's van deze mooie wedstrijd.