Helpman zaterdag 1 eerste tegenstander in 2023 voor de mannen van Oranje Nassau 1.

Gepubliceerd op
08 januari 2023

Dinsdagavond speelt Oranje Nassau de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Tegenstander die avond is buurman Helpman zaterdag 1. De oefenwedstrijd begint om 20.00 uur op sportpark Coendersborg.

Door Siemon Aikema

Vroeger  was Helpman nog veel meer een buurman, toen speelde de club nog op Coendersborg. Nu speelt de club op Sportpark Esserberg. Helpman begon veertig jaar geleden met een zaterdagafdeling. Aanvankelijk zonder een standaardteam. In het seizoen 84/85 was er wel eenmalig een standaardteam. Over de jaren erna is bij mij weinig bekend, maar vijf jaar later speelde het team in de vierde klasse, maar degradeerden ze gelijk weer naar de toen nog bestande Groninger Voetbal Bond. In de jaren erna was er wisselend succes in zowel de vierde als de derde klasse. Op dit moment speelt Helman voor het vierde seizoen in de derde klasse C. In deze klasse, met zes teams uit de gemeente Groningen, bezetten de mannen van trainer Hendrik Timmer de derde plek op korte afstand van koploper Grijpskerk.

In het seizoen 18/19 stond de bekerontmoeting Helpman- Oranje Nassau op het programma. LAC Frisia werd in de een eerdere ronde verrassend door Helman uitgeschakeld. De KNVB kreeg er lucht van dat een niet gerechtigde speler in die wedstrijd meedeed. Ons huidige selectielid Rémon Schutte was in de winterstop overgekomen van Be Quick 1887. Daarbij was een administratieve fout gemaakt, waardoor Rémon niet had mogen invallen. Daardoor kwamen beide clubs voor zover mij bekend nog niet eerder tegen elkaar uit.

Oranje Nassau bereidt zich voor op de kraker tegen Pelikaan S, die op 21 januari op het programma staat. Om de selectie in topvorm te krijgen is trainer Heerlijn afgelopen dinsdag gestart met de voorbereiding. Dinsdagavond is dan de eerste van de twee oefenwedstrijden van de selectie, zaterdag wordt er ook nog geoefend in Bedum.

Net als ik benieuwd hoe Oranje Nassau er nu voorstaat na een korte voorbereiding? Dan is dinsdagavond de kans om het met eigen ogen te zien.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.