In Rolde start Oranje Nassau dit jaar de competitie tegen Rolder Boys.

Gepubliceerd op
18 september 2024

Oranje Nassau overleefde de zaterdag voorronde van het bekertoernooi. In de beslissende wedstrijd tegen ‘angstgegner’ Gorecht deed de ploeg wat het moest doen: winnen. Nu wacht de start van de competitie. Rolder Boys is de eerste tegenstander in die competitie. Een aandachtige ‘spion’ uit Rolde ‘grapte’ zaterdag 7 september in Bedum, dat de eerste punten voor Rolder Boys komende zaterdagavond al binnen waren. Hij had een teleurstellend Oranje Nassau gezien. Maar ik denk dat hij maar moet afwachten, als hij het echte Oranje Nassau zal zien.

Door Siemon Aikema

Rolder Boys is terug in de eerste klas. Na een degradatie uit de zondag eerste klas werd het team van Rick Slor tweede achter het ongenaakbare Roden. De Boys uit Rolde wisten via de nacompetitie terug te keren. WKE ’16 werd in de finale verslagen. In de voorbereiding werd met 3-0 verloren van WVV en met 2-1 van derdeklasser FC Zuidlaren. Verder werd er nog geoefend tegen ACV 2 en ACV 023. Van deze ontmoetingen kon ik geen uitslagen vinden. Weet alleen dat ACV 2 binnen 10 minuten met 1-0 voor stond. In de beker werd er eerst met 2-3 gewonnen van Sellingen, de ploeg van onze verdediger Rick Hansen. De tweede wedstrijd in de reeks was tegen Annen, dat werd het volgende slachtoffer (4-2) Afgelopen zondag was thuis Valthermond de tegenstander. Die werd met 1-0 verslagen. Ik schat in, dat Rolder Boys een moeilijk seizoen tegemoet gaat, ondanks de komst van spelers als Axel Hingstman en René Woering. Want tegenover hun komst staat het vertrek van topscorer Siemen Krikke en Per Kirchhoff Maar mijn voorspelling zegt overigens niets over komende zaterdag. De mannen uit Rolde zullen ongetwijfeld goed uit de startblokken willen komen. Gesterkt door de resultaten uit de beker zal de brigade van trainer Rick Slor graag een goed resultaat neer zetten tegen één van de favorieten uit 1 H. Aanvoerder en routinier Marnick Ottens, bezig aan zijn dertiende seizoen, was in een interview op Blik op Voetbal duidelijk. Hij verwacht een loodzwaar seizoen. Maar hij voegde eraan toe, dat hij denkt dat Rolder Boys voldoende voetballende kwaliteiten in de ploeg heeft om degradatie en herkansingen te voorkomen.

Oranje Nassau heeft een goede oefenperiode achter de rug. Er werd goed en attractief gevoetbald. Alleen tegen SV Bedum was een mindere wedstrijd. Aanvoerder Ezra Schrijver gaf in de serie Voebalpraat zijn kijk op de competitie. Het zou volgens hem raar zijn als ON niet mee zou doen in de top. Dat hebben ze de laatste seizoenen steeds gedaan. Toch vindt hij een voorspelling doen moeilijk. Volgens Ezra zijn de ploegen in het linker rijtje wel competitief aan elkaar. Daarnaast wijst hij erop, dat de selectie veel nieuwe spelers kent. Zelf denk ik, dat dit vooral in de beginfase van de competitie zal spelen. En Ezra zal ook gezien hebben, dat het vaak wel goed loopt binnen de nieuwe selectie. Dat moet de ploeg zaterdag dan direct maar laten zien, denk ik. Ook hier is de eerste klap een daalder waard. En een nederlaag of gelijkspel geeft direct achterstand op de concurrenten. Persoonlijk denk ik dat Oranje Nassau kwaliteit genoeg heeft om de eerste wedstijd zonder kleurscheuren door te komen. Maar dan moet wel alles kloppen. En moet niemand in de selectie verzaken. En als de ploeg dan ook gemakkelijk scoort, loopt het vast goed af. Nogmaals, daarmee zeg ik niet, dat Oranje Nassau zaterdagavond wel even zal winnen. De tegenstander zal zich niet gemakkelijk gewonnen geven en zal strijden om ON puntverlies te bezorgen.

Daar is trainer Erwin Heerlijn het wel mee eens. Erwin zag, toen hij Rolder Boys zag spelen, een ploeg met mogelijkheden. “Ze willen wel voetballen en hebben fysiek ook mogelijkheden met een paar goede jongens voorop. Dat wordt een lastige wedstrijd.”

Over de voorbereiding zegt hij dat de selectie qua fitheid nog wel een paar stappen kon maken, hoewel het zaterdag wel beter ging. Niet iedereen is al 100% fit. Dat heeft ook te maken met het herstel van blessures, dat duurt wat langer. Of spelers die nog met vakantie gaan. “Ik denk dat we de laatste twee weken doordeweeks een mooie slag hebben geslagen. We hebben in de wedstijden steeds goed door kunnen wisselen” Over het spel is de trainer ook wel tevreden. Het team moet nog wel verder groeien., maar het heel veel potentie heeft en kan groeien naar een hecht team dat mooi voetbal kan spelen. De selectie heeft volgens Erwin nog geen gewone grasspriet aangeraakt, dus dat wordt zaterdag even wennen. Vorig jaar was dat tegen GVAV ook zo, dat vindt hij wel lastig. Maar volgens Erwin lag het veld op sportpark Boerbos er wel heel erg mooi bij.

De wedstrijd Rolder Boys-Oranje Nassau begint zaterdag om 18.00 uur op sportpark Boerbos aan de Nijlanderstraat 34 in Rolde. Scheidrechter is René Wijma uit Oosterwolde. Wie zijn assistenten zijn is nog onduidelijk. Dursun Caglak is op dit moment de enige door de KNVB aangewezen assistent. Als dat zo blijft, nemen de clubassistenten het over. Voor Oranje Nassau zal dat dan Christiaan Huizinga zijn.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.