Jonathan van Dorsen: “Het verschil is dat bij Oranje Nassau iedereen elke training vol gas geeft”

Gepubliceerd op
06 september 2024

In de reeks “wie zijn die nieuwe spelers van Oranje Nassau toch,” stellen we vandaag Jonathan van Dorssen voor aan al onze volgers en de andere lezers. Jon”athan werd als laatste toegevoegd aan de selectie van Oranje Nassau en heeft in de afgelopen weken al het één en ander laten zien in de oefenwedstrijden. Jonathan is 22 jaar en woont in Groningen. In het dagelijks zijn z’n bezigheden, zoals hij het uitdrukt, voetbal en werken in de bouw. 

Door Siemon Aikema

Jonathan van Dorsen

De vaste lezers weten inmiddels, dat we altijd beginnen met de voetbalcarrière van de nieuweling. Daar wijken we vandaag niet van af. Jonathan begint met voetallen op 4-jarige leeftijd. Hij is begonnen bij stadgenoot GVAV-Rapiditas. Daar heeft hij tot zijn achttiende gespeeld. Dan besluit hij een seizoen te stoppen. Het seizoen erna komt hij een seizoen uit voor vv Emmen. Daarna keert hij terug naar Groningen en speelt een half seizoen voor vv Groningen. “Toen bij vv Groningen de stekker er uit ging ben ik terug gegaan naar GVAV waar ik nog een 1,5 jaar heb mogen spelen”. Zijn hoogtepunt was vorig seizoen bij GVAV omdat hij daar vaak het net heeft mogen vinden als spits. De trainer die het meeste invloed op hem heeft had is de toenmalig trainer van vv Emmen, Kevin Waalderbos, nu trainer van Buitenpost. Volgens Jonathan heeft Kevin hem goed kunnen helpen in het voetbal om om te gaan met tegenslagen en om in zijn eigen spel te blijven. Jonathan benoemt als sterke punt zijn snelheid en dat hij veel diepgang in zijn spel heeft. Hij heeft ook wel een verbeterpunt: hij moet nog vaker rustiger blijven in het afmaken. Het zal je uit het voorgaande niet verbazen dat Jonathan een spits wil zijn.

Ik stip ook nog aan, dat Jonathan had aangegeven te stoppen Daarom vraag ik hem waarom hij is teruggekomen op dat besluit en toch de keus gemaakt om voor Oranje Nassau te gaan voetballen? De spits had tegen zijn oud trainer(van GVAV) gezegd, dat hij zou stoppen als er geen andere club zou zijn vanaf de eerste klasse of hoger. Toentertijd had hij ook nog niks gehoord van andere clubs. Twee weken na de wedstrijd tegen GRC, waarin Jonathan 4 week trefzeker was krijgt hij een bericht van Oranje Nassau. Onze club vond hij altijd al wel een goeie club. Toen heeft  hij al snel besloten om voor Oranje Nassau te gaan. Jonathan vertelt, dat hij goed is ontvangen bij de club door iedereen. Zijn eerste indruk is dat alles goed geregeld is bij de club. De spits ziet wel verschillen tussen oude en zijn nieuwe club “Het verschil tussen GVAV en Oranje Nassau is dat bij Oranje Nassau iedereen elke training vol gas geeft” De eerste selectie is volgens hem een leuke groep zowel op als buiten het veld. De trainers noemt Jonathan goeie trainers die je beter willen maken.

We sluiten ook deze keer af met de persoonlijke doelen en de verwachtingen voor het komend seizoen. Veel scoren en alles geven of het veld is zijn persoonlijk doel. En t.a.v. de club denkt de spits, dat ON het goed zal doen in de competitie en minstens in de top 5 zal staan. Hij baseert dat door het goeie voetballende spel. Hij ziet bij iedereen de lust om te winnen. En dan moet je dus mee kunnen doen.

Jonatan ik heb even iets opgezocht. In je eerste drie seizoenen maakte je bij de senioren in totaal zeven keer een goal. Het afgelopen seizoen maakte je het dubbele aantal in één seizoen. Ik hoop dat je de trend van vorig seizoen weet door te zetten. Veertien competitiedoelpunten is een mooi aantal dit seizoen. Ik wil je bedanken voor de tijd die je hebt genomen om mijn vragen te beantwoorden. Zeker in de thuiswedstrijden komend seizoen zal ik graag van dichtbij zien dat jij of één van je teamgenoten scoort.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.