Joost Lutke: "Op dit moment is mijn indruk van de vrouwenselectie goed, ambitieus en plezierig.

Gepubliceerd op
23 augustus 2022

Vandaag in de voorstelronde geen nieuweling in de selectie van de mannen. Deze keer stellen we namelijk de nieuwe trainer Joost Lutke) van vrouwen 1 aan jullie voor. 

Joost is 44 jaar en woont met zijn kinderen Lennon (17), Noor (15) en Viggo (12) in Zuidlaren. In het dagelijkse leven werkt Joost fulltime in de jeugdhulpverlening bij het FACT-jeugdteam  Het FACT-jeugdteam komt bij complexe problematiek in beeld als andere hulp onvoldoende heeft geholpen.

Door Siemon Aikema

Over zijn werk vertelt Jooste verder, dat hij naast de werkzaamheden in het FACT-jeugdteam eigenaar is van Train To Score. In de kern ondersteunt Train To Score jeugdtrainers bij het zelfstandig ontwikkelen van een passende training. Train to score heeft verschillende klassikale (bij)scholingsmomenten die door de KNVB erkend zijn als (bij)scholingsmomenten waaruit gekozen kan worden De (bij)scholingsmomenten zijn gericht op het zelfstandig ontwikkelen van passende oefenvormen zoals bijvoorbeeld het rekening houden met de leeftijdsspecifieke kenmerken en het overbrengen van complexe voetbaltermen aan kinderen. Deelname aan onze ondersteuning levert trainers met een trainerslicentie trainerslicentiepunten op.

Joost na deze lange introductie allereerst een vraag over je voetbalcarrière. Kun je iets vertellen over je loopbaan als trainer?

Na het behalen van mijn UEFA-B was ik trainer bij ACV O19 (derde divisie). Van daaruit ben ik drie jaar werkzaam geweest bij de KNVB. Daar was ik trainer van O14 en O15 van het Jeugdplan Nederland, scout voor het Nationale Team onder 15 en districts-coördinator. Na mijn werkzaamheden bij de KNVB ben ik een aantal jaar hoofd van de jeugdopleiding van GRC geweest. Van daaruit heb ik mijn bedrijf(je) Train To Score ontwikkelt.

Heb je eerder met vrouwen gewerkt?

In mijn werkzaamheden bij de KNVB ben ik zijdelings in aanraking gekomen met het vrouwenvoetbal. Tijdens het scouten viel het oog ook met enige regelmaat op talentvolle meiden die op divisieniveau bij de jongens speelden.

 Wat zijn voor jou de hoogtepunten en de dieptepunten in je sportcarrière?

Mijn hoogtepunt was het winnen van de nacompetitie met Zuidlaren. Een dieptepunt kan ik zo niet noemen. Geen idee eigenlijk.

Als trainer heb je diploma’s nodig. Welke trainerslicentie heb je?

Ik ben in het bezit va UEFA C, UEFA B en HJO  (HJO staat voor Hoofd Jeugd Opleiding Siemon)

Hoe ben je in contact gekomen met Oranje Nassau en waarom heb je voor deze club gekozen?

Erwin Heerlijn is een vriend van mij. Na het vertrek van Gerard heeft Erwin Jannet (Maréchal - van Dijken trainer an vrouwen 2 Siemon)met mij in contact gebracht.In het gesprek die ik vervolgens met Jannet en meerdere afgevaardigden van vrouwen 1 had kreeg ik het gevoel zowel buiten als binnen het veld dezelfde ambitie na te streven.

 Wat is je eerste indruk van Oranje Nassau als club en van de vrouwenselectie?

In het verleden heb ik de wedstrijden van mannen 1 van Oranje Nassau veelvuldig bezocht. Dit omdat een toenmalige zwager speler van het eerste was. Daardoor ken ik de club Oranje Nassau. Op dit moment is mijn indruk van de vrouwenselectie goed, ambitieus en plezierig.

Ik neem aan dat je afgelopen seizoen al wel de vrouwen hebt zien spelen, kun je dan aangeven waarom volgens jou de selectie dit seizoen sterker is?

Zonder andere spelers tekort te doen heeft de afwezigheid van Carolien Vegter (zware knieblessure) impact op de sterkte van de groep. Ondanks haar blessure kloppen andere jonge talenten en spelers afkomstig uit andere teams nadrukkelijk op deur. In de eerste indruk is de groep nu breder dan het aflopen seizoen waardoor spelers elkaar daardoor onder druk kunnen zetten en daarmee het niveau hopelijk verder ontwikkelen.

Wat zijn je verwachtingen voor nieuwe seizoen en wanneer is het komend seizoen voor jou geslaagd?

Mijn verwachting is dat wanneer de spelers een bepaalde ontwikkeling laten zien het teamresultaat daarvan een logisch gevolg is. Het komende seizoen is daarom geslaagd wanneer de spelers een individuele ontwikkeling doormaken.

Joost,dank voor je tijd. Ik wens je een fijne en succesvolle tijd bij de vrouwen van Oranje Nassau

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.