Kanshebber HZVV  komt zaterdag naar Coendersborg

Gepubliceerd op
11 oktober 2023

Zaterdag een hernieuwde ontmoeting met HZVV. Want hoewel de Hoogeveense ploeg dit seizoen nieuw is in deze klasse, is ze voor Oranje Nassau een oude bekende. Menig duel is er al tussen deze twee ploegen uitgevochten, zowel in de competitie als in de nacompetitie. Een interessante ontmoeting dus, die het bezoeken zeker waard is.

Door Siemon Aikema

HZVV is één van de ploegen in 1J die nog ongeslagen is Toch staan ze niet aan de kop van de ranglijst. Ze hebben nog maar twee wedstrijden gespeeld, maar al wel twee keer gewonnen.  PKC ‘83 en Winsum werden verslagen. Qua verliespunten staan ze gelijk met koploper WVV. Relatief staan ze er dus beter voor dan hun tegenstander van zaterdagmiddag. Na een moeilijk seizoen met degradatie is dit voor de ploeg van de nieuwe trainer Bram Freie een mooie opsteker. Tegen PKC ’83 ging het nog moeizaam maar was de zegen zeker verdiend. Maar afgelopen zaterdag waren de Hoogeveners duidelijk beter dan Winsum, dat tot op dat moment nog ongeslagen was. In de voorbereiding op het seizoen waren er overigens drie nederlagen tegen Be Quick 1887, Pelikaan S en WHC en een gelijkspel tegen TVC ’28. In de beker behaalde HZVV vervolgens drie overwinningen op Stadskanaal, ZZVV en Hoogeveen(zaterdag). Eigenlijk vergelijkbare resultaten als die van Oranje Nassau. Zaterdag gaat het echter weer om heel andere belangen. HZVV, met o.a. oud- ON’er Daan Wijma in de selectie, wil graag naar de vierde divisie terug. Hun ambitie is dus duidelijk. En zaterdag is er een uitgelezen kans om een andere kanshebber te laten zien, dat ze echt meer in hun mars hebben. Met Yoran Popovic  en Gabriel Fernando zijn er twee spelers bijgekomen met ervaring in de derde divisie. We moeten de tegenstander beslist niet onderschatten. Want naast deze twee spelers staan er nog een aantal goeie voetballers op het veld zoals aanvoerder Alex Zomer en keeper Rodney Rosink.

Oranje Nassau en HZVV ontmoeten elkaar zaterdag voor de vierentwintigste keer in Groningen. Van de drieëntwintig eerdere ontmoetingen won de thuisclub er twaalf, HZVV bleef vier keer aan de goede kant van de score en zeven keer was er een gelijkspel. De eerste ontmoeting was voor de nacompetitie in 1958. Oranje Nassau won toen met maar liefst 8-2!

Oranje Nassau is, zeker qua resultaten, goed begonnen aan de competitie. Na drie wedstrijdrondes is de ploeg van Heerlijn nog ongeslagen met een gelijkspel en twee overwinningen. Ik denk, dat de wedstrijd tegen SVBO de beste uit deze reeks was. Die leverde een dik verdiende 4-1 zege op. Afgelopen zaterdag werd Hoogezand met 0-1 verslagen en dat ging niet gemakkelijk. Bert Postma omschreef het als tik tak voetbal van Oranje Nassau dat het moest opnemen tegen de spierballen van Hoogezand. Oranje Nassau kreeg wel de nodige kansen, gelukkig wist Rémon Schutte vanuit een rommelige situatie liggend te scoren. Hoogezand werd vooral aan het eind nog gevaarlijk, maar dit keer wist keeper Erwin Heidekamp doelpunten te voorkomen. En haalde ON een verdiende overwinning. Zaterdag zal het ook zeker niet gemakkelijk worden. De tegenstander van zaterdag heeft voor de thuisclub in ieder geval één voordeel, HZVV is een voetballend team en dat zijn de tegenstanders waar tegen het voetbal van de thuisclub het beste tot zijn recht komt. Daarom mogen we zaterdag ook een boeiend gevecht verwachten.   

Oranje Nassau zal zaterdag gemotiveerd en geconcentreerd aan de start moeten verschijnen. Wellicht dat enkele spelers, die afgelopen zaterdag afwezig waren, of als invaller op de bank zaten dit keer wel in de basis kunnen beginnen. Wie er ook speelt, de mannen zullen ongetwijfeld weten wat er in deze wedstrijd op het spel staat. Een Oranje Nassau in goede doen maakt zeker kans in deze onderlinge ontmoeting. De ploeg heeft voldoende kwaliteit en routine om zich te meten met hun tegenstander. Maar aanvallend en verdedigend zal het goed moeten staan. En ook het middenveld zal optimaal moeten opereren. Het wordt een uitdaging om deze tegenstander met nul punten naar huis te sturen. Overigens HZVV zal met eenzelfde soort intenties naar ons sportpark komen. Zij nemen graag de punten mee terug naar Hoogeveen. De grote vraag is daarom of één van beiden na zaterdag nog ongeslagen is, of dat ze beiden de ongeslagen status kunnen handhaven. Ik vind het jammer dat ik zaterdag andere verplichtingen heb, want ik had er graag bij willen zijn.

Kun en wil jij er wel bij zijn dan is het goed om te weten dat de wedstrijd Oranje Nassau-HZVV zaterdag om 15.00 uur op sportpark Coendersborg begint. Scheidsrechter is Mendé Bosma zal de wedstrijd leiden en Ate van der Meer en Hector van Dijk zijn de beide assistenten.

De stand in de strijd tussen Groningen – Drenthe is afgelopen weekend wel veranderd. Drie ontmoetingen stonden op het programma, alleen Velocitas wist namens Groningen een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen SVBO. DZOH en HZVV pakten de winst voor de Drenten. Hierdoor is de nieuwe stand 5-4 voor Groningen. Dit weekend staan er drie onderlinge ontmoetingen op het programma. Ik ben benieuwd of Drenthe de achterstand kan omzetten in een voorsprong. We gaan het zien.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.