Kasper Oldenburger over zijn nieuwe trainer: “Erwin heeft een heel duidelijke visie over voetbal”

Gepubliceerd op
10 september 2024

Vandaag een nadere kennismaking met Kasper Oldenburger, 28 jaar. Kasper woont samen met zijn vriendin in Groningen. Hij studeert nog en werkt verder in een schoenenzaak en een sigarenzaak. Hij studeert commerciële economie aan de Hanzehogeschool. Deze maand begint hij aan zijn scriptie

Kasper Oldenburger

Door Siemon Aikema

Kasper begon met voetballen op 6-jarige leeftijd bij vv Hoogezand. Daar heeft hij tot z’n twaalfde gevoetbald. Daarna speelde hij in  de jeugd bij FC Groningen. Hij doorliep er de hele jeugd en kwam ook een jaar of drie uit voor het tweede. In de jeugd heeft hij bij Groningen o.a. samen met Jim de Leeuw en Erwin Heidekamp gespeeld. Toen hij in 2018 uit zijn contract liep, vertrok Kasper, nadat hij een kruisbandblessure had opgelopen in de laatste competitiewedstrijd voor FC Groningen, naar FC Emmen. Deze blessure heeft zijn carrière negatief beïnvloed. In die periode heeft Kasper geconcludeerd dat een profcarrière er niet meer in zat. Hij begon weer een studie en vertrok naar Harkemase Boys, waar hij een half jaartje heeft gespeeld. Vervolgens keerde hij terug bij Hoogezand. Vorig seizoen kwam Kasper uit voor Pelikaan S.  

Op mijn vraag naar hoogtepunten heeft Kasper wel wat op te sommen. Het eerste wat bij hem opkomt is,  dat hij, tijdens zijn tijd bij FC Groningen en interland heeft gespeeld met het Nederlands elftal onder de 20. Hij speelde daar o.a. met Pelle van Amersfoort, Ousama Idrissi, Bart Nieuwkoop en  Richairo Zivkovic. Een ander hoogtepunt vindt hij het kampioenschap met Hoogezand in de eerste klasse zondag, vlak voordat Hoogezand de overstap maakte naar het zaterdagvoetbal. De trainer die het meeste invloed op hem had, was Peter Hoekstra de spitsentrainer van FC Groningen. Peter was volgens Kasper een echte aanvalstrainer. Kasper speelde toen nog linksbuiten. Hij heeft van Peter heel veel geleerd. Volgens Kasper ging in die tijd zijn ontwikkeling ook heel goed.

Kasper noemt zichzelf een speler die comfortabel aan de bal is, een goede dribbel heeft en het spel goed ziet. Hij raakt niet snel in de war, heeft ook een goede inspeelpass en een aardig schot. Het verdedigen was altijd minder goed ontwikkeld. Bij zijn terugkeer bij Hoogezand heeft hij veel als centrale verdediger en verdedigende middenvelder (nr 4 en 6) gespeeld. Dat verdedigen is dus al wel verbeterd, maar volgens Kasper is het iets wat nog beter kan. Zijn favoriete positie is een inschuivende libero  Als hij in een voetballend team speelt vindt hij  een verdedigende positie op middenveld ook wel aantrekkelijk. “Dan kun je veel aan de bal zijn en het spel wat verdelen”

Nadat Pelikaan S besloot vrijwillig te degraderen, moest Kasper, als hij op niveau wilde blijven spelen, op zoek naar een nieuwe club. Waarom werd dat Oranje Nassau? Kasper vertelt, dat het verhaal van de trainer hem erg aansprak. Hij kende de club ook al we een beetje. Het is een echt voetballende club. Dat past ook bij zijn manier van voetballen. En hij kende al een heleboel spelers waar hij eerder mee speelde. Al deze zaken maakten van Oranje Nassau het perfecte plaatje. Ook dat Mart en Peter voor Oranje Nassau speelden vindt Kasper alleen maar leuk. Op het moment van het interview kan Kasper nog weinig zeggen hoe hij hier is ontvangen. Hij vertelt dat het (op 21 augustus) de eerste keer is dat hij hier bij een training van ON is. Hij heeft nog problemen met zijn enkel. Toch vertelt hij dat hij het een hele warme groep vindt, maar dat is nog even afwachten. Er is verschil tussen Pelikaan S en Oranje Nassau. ON speelt in de eerste klasse en dat is allemaal dichtbij. In de vierde divisie leg je veel grotere afstanden af. Bij ON kom je meer clubs tegen die je al kent en derby’s zijn ook mooi. Daarnaast hoort hij in de selectie van Oranje Nassau bij de ouderen. Vorig seizoen was dat wel anders, toen was hij één van de jongsten.  Hij vindt dat de selectie van Oranje Nassau een mooie mix is van oud en jong. Over de trainers vertelt hij; “Erwin heeft een heel duidelijke visie over voetbal en dat kan hij, heel belangrijk, ook goed onder woorden brengen. Marshall kent hij ook. Hij weet dat Marshall een hele fanatiek man is, geobserveerd door het spelletje. En daar houdt Kasper wel van.

Persoonlijk wil hij dit seizoen het maximale eruit halen en vooral veel plezier hebben. Eerste doel is fit worden. Kasper hoopt bij het begin van de competitie fit te zijn. Over het team merkt hij nog op: “ON speelt structureel mee voor de bovenste plekken en dan is het altijd afwachten wie er aan het langste eind trekt. Laten we hopen, dat het dit keer ON zal zijn”. Voor de volgers heeft Kasper ook nog wel een boodschap: ” Laten we er een mooi seizoen van maken. Ik hoop jullie gauw te ontmoeten.”

Kasper fijn dat je wat tijd voor mij vrij kon maken. Ik hoop voor je dat je snel fit wordt, zodat we je kunnen zien schitteren op de velden. Veel succes en spelplezier!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.