Forse zege Oranje Nassau op VKW

Gepubliceerd op
18 mei 2024
Wat in vier weken niet was gelukt, gebeurde op een zonovergoten Coendersborg zaterdagavond wel weer. Of het kwam door de feestelijke sfeer na de dames overwinning of omdat de pionnen op het trainingsveld wel goed stonden donderdag j.l. Of zal het de verfrissende hoosbui tijdens die training geweest zijn. We zullen het niet weten en het is ook minder belangrijk, feit is dat ON een heerlijk potje voetbal op de mat legde en er lustig op los scoorde. En het kwam niet omdat VKW het wel goed vond. Nee, ON speelde alsof het kampioenschap binnengehaald kon worden. Dat was misschien een brug te ver, maar de belangrijke tweede plaats lag nog wel binnen bereik. Hiervoor zou stadsgenoot Velocitas moeten winnen van WVV. Dat gebeurde helaas niet en zal er dus a.s. zaterdag gewonnen moeten worden en WVV moeten verliezen. We zullen zien.

Door Bert Postma

Nadat scheidsrechter René Wijma het startsein had gegeven en VKW de aftrap mocht verrichten, ging Oranje Nassau op jacht naar succes. Het eigen publiek laten zien dat het ook anders kan dan de afgelopen weken. Dat succes kwam er al naar 11 minuten toen de snelle Jim de Leeuw na een indrukwekkende solo doelman Martijn Mulder het nakijken gaf, 1 - 0. VKW verweerde zich wel, maar kon niet in buurt komen van invaller doelman Maurice Stoffijn. Maurice, die de geblesseerde Erwin Heidekamp en de geschorste Joar Terpstra moest vervangen kweet zich overigens geweldig van zijn taak. ON kreeg meerdere kansen, maar het duurde toch nog tot de 30e minuut totdat Peter van Son het op zijn heupen kreeg en met een daverend schot in de kruising de 2 - 0.  liet aantekenen. ON combineerde er lustig op los en liet VKW alle hoeken van het veld zien. Vlak voor de pauze zette Thomas Careman met een listig wippertje, Peter van Son vrij voor doelman Mulder, die geen schijn van kans had tegen de inzet van Van Son. 3 - 0. ON kon gaan rusten met een fraaie voorsprong.

ON begon de tweede helft net als de eerste geeindigd was. De les uit Winschoten was geleerd. In de 47e minuut had Rick Wiersma de pech dat zijn harde schot op de paal belande. In de 57e minuut moest bij VKW Werner Wijnholds geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Lucas Bouman. Even was er weer een typisch ON momentje bij de achterhoede en werd er nonchalant balverlies geleden. VKW'er Jonas Nijland aarzelde geen moment en knalde het leder achter Stoffijn. 3 - 1. Sneu voor Maurice die graag de nul vastgehouden had. Gelukkig herpakte ON zich en schoten van Careman en Wiersma konden nog door doelman Mulder gekeerd worden. Het fraaie zomerweer vergde veel van de spelers en beide trainers brachten dan ook veel verse krachten binnen de lijnen. In de 68e minuut kwamen bij ON David Voigt en Rémon Schutte voor Daan Smit en Jim de Leeuw. Peter van Son werd schijnbaar gemotiveerd door de verversingen en knalde in de 68e zijn derde binnen. Mooie hattrick 4 - 1. Rond de 70e minuut was er geel voor ON'er Felipe Marcal Pinheiro en VKW'er Matthijs Verheul. In de 72e minuut de laatste wissels. Bij VKW ging doelpuntenmaker Jonas Nijland eraf voor Tim Baardink en bij ON Pinheiro en van Son voor Youri Schuur en Fred Specken. De wedstrijd leek in 4 - 1 te eindigen maar in de 88e minuut was er nog een kers op de taart. Scheidsrechter Wijma wees naar de stip en Rémon Schutte schoot de pingel onberispelijk binnen.  Eindstand 5 - 1.
Bedankjes gaan er nog naar de clubassistenten Jan Remmers en Niels Eefting. Zeker ook een bedankje naar doelman Kevin Kremer van ON 7 die het lef had om wissel te staan achter Stoffijn. Na de wedstrijd werden de overwinningen van de vrouwen en de mannen gevierd als waren ze kampioen geworden. De foto's spreken voor zich.
A.s. zaterdag speelt ON in Emmen de laatste competitie wedstrijd tegen WKE '16. Aanvang 18.00 uur. Over de nacompetitie wordt U later geinformeerd.