Laat doelpunt Thomas Careman beslist Drachtster Boys - Oranje Nassau

Gepubliceerd op
03 december 2022

In zijn voorbeschouwing vroeg Siemon Aikema zich af, of ON tegen Drachtster Boys door zou denderen. Dat doordenderen werd niet geheel bewaarheid, maar de K.O. die Thomas Careman uitdeelde in de laatste minuten van de wedstrijd zal nog even doordenderen in de Friese gelederen. Een sneu bestek voor de gastheren, die het dit seizoen al meerdere keren moesten ondergaan.

Door Bert Postma

Een leuke wedstrijd spelen en dan vlak voor tijd geslachtofferd worden. In de laatste vijf minuten had de score ook nog verdrievoudigd kunnen worden, maar dat werd voorkomen door paal en lat. Maar een zuurpruim die zich daar druk over maakt. Uiteindelijk levert 0 – 1 net zoveel punten op als  0 – 3. Over het fenomeen Careman had ik met de Friese omroeper (hij had mij uitgenodigd in zijn abri langs de lijn, i.v.m. de snijdende kou), een leuk Fries – Gronings onderhoud. Bij een vrije trap van Thomas had ik hem verteld dat het in 7 van de 10 trappen een doelpunt oplevert. Na het overschieten het commentaar ,nou net. Ik zei net niet dus. 10 minuten voor tijd het volgende commentaar. Ik hoef hem niet om te roepen, hie score net vandaag . En hoewel ik Careman langs de lijn ook wel eens verguis, deelde ik hem mede, dat het nog net geen tied was. Of de beste man het schitterende doelpunt vlak voor tijd ook omgeroepen heeft,  kan ik me niet herinneren, door de euforie. Dat ik het doelpunt door het gezellige gekeufel niet vastgelegd heb spijt me, maar de vreugde was er niet minder om. Inpakken en wegwezen en verder feesten in de bomvolle ON kantine om daar nog twee overwinningen te vieren. Het andere Oranje – USA 3 – 1. En zeker ook de fraaie overwinning van onze dames, 3 -0 tegen Wartburgia. Jammer dat het donker was, anders was de zon zeker Oranje gekleurd ondergegaan.

Over de wedstrijd zal ik deze keer kort zijn, hoewel de prestatie van Oranje Nassau zeker veel lof verdient. Erwin Heerlijn c.s. moesten met een zeer gehavend elftal de strijd aan gaan met het vrij laag geklasseerde, maar altijd lastige  Drachtster Boys. De vele blessures dwongen hem zelfs om de overigens prima presterende Frederik Specken uit de ”hoge nood” groep in de basis te laten starten. Later in de wedstrijd kwam uit die gelederen ook nog Casper Baas de overwinning over de streep helpen. Dat het koud was had U al begrepen. Daarom een compliment voor de meegereisde supporters en familieleden, die ons Oranje boven het andere Oranje verkozen en niet voor het warme thuis gingen. Dat het echt koud was zag U ook aan het arbitrale trio, scheidsrechter Wijma, de goedgemutste assistent Renkema en de dame mevr. Van Singel. Blote benen en korte mouwen, maar wel de handschoenen aan.

O.N. trapte af en schoot in de 6e minuut de eerste kans over. In de 9e minuut was Drachtster Boys dicht bij de opening treffer, maar de bal vloog net naast het doel van Erwin Heidekamp. Er ontspon zich een pittige wedstrijd waarin hier en daar een tikkie niet werd geschuwd. Op het goed ogende, maar toch hobbelige veld was het moeilijk om de bal onder controle te houden. Beide ploegen speelden nog niet vol uit en Heerlijn gaf zijn ploeg opdracht om geduld op te brengen en de ultieme kans af te wachten. In de 29e minuut had Careman die kans, maar zijn vrije trap ging net naast. In de 37e minuut kon Rémon Schutte zich de haren wel uit het hoofd trekken na het missen van een droom kans. In de slotminuut voor de rust schoot Rick Wiersma de hem geboden kans over.

Opgewarmd werd er vol goede moed aan de tweede helft  begonnen. Het temperament van Paulus Paulusma werd door arbiter Wijma terecht met geel beloond. Paulusma had al enkele malen naar deze beloning gesolliciteerd. In de 58e minuut werd bij ON Frederik Specken gewisseld voor de licht geblesseerde Ezra Schrijver. Vier minuten later was er geel voor Rudolf Banga van de Boys. Het spel werd wat harder en ook ON liet van zich horen, maar bleef kaartloos. Op één der foto’s kunt U zien dat na een botsing de gewonden zelfs meters uit elkaar liggen. Foto’s bedriegen echter, het waren twee overtredingen op zich. Bij Drachtster Boys kwam Djinn Keegstra in het veld voor Harmen Visser en bij Oranje Nassau verliet Rémon Schutte het veld voor de eerder genoemde Casper Baas. Trainer Willem Lanjouw stuurde nog twee verse krachten het veld in. Thom Zwart en Bram v.d.Wal kwamen voor Rudolf Banga en Harm Welfing.

Terwijl vriend en vijand zich al begonnen neer te leggen bij een doelpunt loze remise en mijn Friese compaan meldde dat Careman vandaag net score en mijn antwoord: het is nog net tied, nog niet verstomd waren, haalde Thomas verwoestend uit en joeg de bal schitterend in de rechter kruising. 0 – 1. Tandengeknars op het bankje naast me. Lanjouw wisselde nog Rick Mulder voor Lesley van Loon, nadat Mulder geel ontving.  Drie minuten voor tijd had Tim Deelen nog een super kans, maar de bal vloog via de voet van een tegenstander tegen de lat.  Rick Wiersma schoot nog voorlangs en in de slotminuut had hij de kans dit goed te maken, maar zijn inzet ging op de paal. Het zou iedereen een zorg zijn, de punten waren binnen, in en een toch wel zwaar bevochten wedstrijd. ON toonde weer dat voetbal ook strijd is en niet alleen het mooie “stadsvoetbal”. Dat fraaie stadvoetbal kunt U a.s. zaterdag weer aanschouwen als stadsgenoot V.V. Groningen Coendersborg komt bezoeken. Aanvang weer op de normale 15.00 uur tijd.

Hier staan de foto's 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.