Laatste ronde competitie brengt laatste beslissingen!

Gepubliceerd op
22 mei 2024

Zaterdagavond besluit Oranje Nassau het normale deel van de competitie van dit seizoen in Emmen. Op de plek waar op 18 augustus 2023 het tweede deel van de oefencampagne werd gestart wordt de competitie in 1J afgesloten. Opnieuw is ruim negen maanden later WKE’16 de tegenstander op deze avond.  WKE ’16 won trouwens destijds de oefenwedstrijd met 3-2. Voor beide ploegen krijgt de competitie nog een staartje: de één moet zich zien te handhaven, de andere doet een poging om toch te promoveren.

Door Siemon Aikema

De eerste beslissingen zijn gevallen. HZVV is kampioen, ze keren na een jaar weer terug naar de vierde divisie. GRC is de eerste degradant, zij spelen volgend seizoen in de tweede klas. Oranje Nassau en WVV zijn zeker van de nacompetitie, Maar om de derde nacompetitieplek wordt nog hard gestreden. Theoretisch kan Velocitas die nacompetitie nog bereiken, maar dan moet alles mee zitten. DZOH staat er het beste voor, maar ook PKC en Winsum kunnen nog vierde worden. Voor rechtstreekse degradatie komen VKW en Hoogezand nog in aanmerking, GVAV lijkt veilig voor nacompetitie en voor WKE ‘16 is dat zeker.

De tegenstander

WKE’16 zal na volgende week moeten aantreden voor de nacompetitie. Dat was vorige week al duidelijk en dat werd nog duidelijker na de nederlaag tegen Winsum. De promovendus moet dus nog volop aan de bak. De sterkte van de ploeg van Bjorn Zwikker ligt in de voorhoede. De spitsen van WKE wisten maar liefst 51 keer te scoren en ze zijn daardoor in de ranglijst van gescoorde doelpunten tweede achter HZVV (68) en nipt voor Oranje Nassau (50).Djiaro Fik en Lorenzo Hindriks scoorde van die 51 er minstens 30, wellicht nog meer omdat niet alle doelpunten van WKE op  naam zijn geregistreerd op Voetbal Noord. De verdediging lijkt op het eerste gezicht minder sterk, want het team kreeg 54 keer een doelpunt om de oren. Daarmee staan ze overigens ook tweede, alleen GRC kreeg meer doelpunten tegen (61). Wellicht liggen er zaterdag mogelijkheden voor de voorwaartsen van Oranje Nassau, maar de verdediging zal ook alert moeten zijn op de tegenstoten van WKE. De eerste wedstijd tegen WKE’16 eindigde in Groningen in een 3-0 zege voor de thuisclub Rick Wiersma, Ezra Schrijver en Peter van Son maakten in die wedstrijd de doelpunten.

Oranje Nassau

Afgelopen zaterdag zagen we weer het Oranje Nassau dat we zo graag zien en dit seizoen vaak zagen. VKW werd met een duidelijke 5-1 overwinning naar huis gestuurd. Een nederlaag, zo zei trainer Bern van Bolhuis na afloop, die was ingecalculeerd. VKW werd bij tijden helemaal weggespeeld. Het deed mij denken aan de thuiswedstrijd tegen DZOH, waarin Oranje Nassau de tegenstander ook alle hoeken van het veld liet zien. En anderen zagen een vergelijking met de eerste helft tegen WVV. Oranje Nassau zal ongetwijfeld weer met meer vertrouwen de wedstrijd ingaan. Ook nu is de opdracht duidelijk: winnen om kans te blijven houden op de tweede plek. Mocht WVV verliezen van DZOH, dat zou zo maar kunnen, omdat de ploeg uit Emmen nog strijd voor de vierde plek en nacompetitie, dan is ON bij een overwinning zeker van de tweede plek. Veel meer dan afwachten kunnen we niet doen. Voor zaterdagavond ben ik licht optimistisch. Een Oranje Nassau in ‘gewone doen’ zal de punten mee kunnen nemen naar Groningen. Maar laten we de tegenstander vooral niet onderschatten. WKE’16 blijft een ploeg om in de gaten te houden. Wellicht is het nog een voordeel voor Oranje Nassau, dat WKE’6 nergens meer voor speelt en graag de nacompetitie goed wil afsluiten. Maar daar moet ik maar niet te veel op rekenen, lijkt me. Onze tegenstander zal ook graag met een goed gevoel richting de nacompetitie gaan en dan is een overwinning of gelijkspel mooi meegenomen.

Visie van de trainer

Trainer Erwin Heerlijn leek een beetje gepikeerd, toen ik zaterdag tegen hem zei dat de tweede plek nu ver weg was, doordat WVV weer had gewonnen. Hij zei dat hij pas op zaterdagavond 25 mei de moed opgaf. Hij wees toen er ook al dat DZOH alle belang heeft bij een overwinning. Dat tekent onze trainer, volhouden tot het laatst en niet opgeven als er nog een kans is.

Vandaag kwam hij nog even terug op de wedstrijd tegen VKW. Volgens Heeerlijn speelde de tegenstande minder compact dan in de uitwedstrijd en waren ze minder in staat ons goed te verdedigen. Maar Oranje Nassau had vanaf het begin het tempo erop en legde hen de wil op. 'Scoren hadden we nodig, dus dat was lekker. Ik merk ook wel in de ploeg dat dit direct goed doet op training en zo.' Hij vervolgt:'Zaterdag wordt het spannend. We moeten zorgen dat we onze wedstrijd winnnen. Geen idee hoe WKE die wedstrijd aan gaat vliegen. Ze kunnen vrijuit spelen en zullen ook met een goed gevoel de nacompetitie in willen.' Erwin verwacht geen makkie. Hij weet dat hij ook afhankelijk is, dat vindt hij niet fijn. Toch verwacht de trainer dat het ontzettend spannend zal worden. 'Ik denk niet dat DZOH een goed seizoen wil afsluiten met lege handen, net als wij vorig jaar uiteindelijk zijn geeindigd. En daarvoor moeten ze winnen van WVV en dat zou kunnen. WVV lijkt me geen ploeg om op een puntje te spelen, dus ik verwacht daar ook wel een mooie pot.' Tot besluit zeg hij dat ON zijn eigen spel moet spelen en er voor zorgen de stijgende lijn voort te zetten. Wat hoe dan ook, zo zegt hij, gaan we de nacompetitie in. Alleen welke route dat gaat worden dat weten we zaterdag.

Zaterdagavond begint de wedstrijd WKE ’16- Oranje Nassau om 18.00 uur in Emmen op Sportpark Grote Geert. Scheidsrechter is die avond Marouan Achammachi. Hij zal worden geassisteerd door twee clubassistenten: Harm Bakker van WKE’16 en Jan Remmers van Oranje Nassau.

Groningen sloeg afgelopen zaterdag hard toe in de strijd met Drenthe. Er waren drie onderlinge ontmoetingen en die werden allemaal gewonnen door  Groningen. De nieuwe stand is nu met nog één ronde en vier onderlinge wedstrijden te gaan 31-31. Ook een spannend slot dus voor deze strijd.

Nacompetitie

Deze term is al een paar keer gevallen in deze voorbeschouwing. Afhankelijk van de resultaten van zaterdag speelt Oranje Nassau als het derde blijft, de e.v. wedstrijd op 1 juni thuis tegen een nog nader te bepalen tegenstander uit 1B. Daar komen nog drie ploegen voor in aanmerking namelijk BFC, FC Aalsmeer en Jodan Boys. Worden we tweede, dan spelen we op woensdagavond 5 juni thuis tegen de winnaar van de wedstijd tussen de laagst geplaatste periodekampioen uit 1I (KHC of Broekster Boys) en nr. 14 van Divisie 4 D (Be Quick 1887, Buitenpost, Longa 30 of Heino) Na zaterdagavond weten we meer. Houd de site en X in de gaten!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.