Luuk Kuipers van Pelikaan S naar Oranje Nassau

Gepubliceerd op
30 mei 2023

Oranje Nassau heeft zich opnieuw versterkt met een speler voor het seizoen 2023-2024. De 24-jarige Luuk Kuipers maakt deze zomer de overstap van kampioen Pelikaan S uit Oostwold naar sportpark Coendersborg. Luuk is een ervaren centrale verdediger; door het vertrek van Rick Boyer naar ACV is op die positie ruimte ontstaan.

Luuk begon ooit met voetballen bij ACV in Assen. Op zijn 14e maakte hij de overstap naar de jeugd van FC Groningen. Daar speelde hij 4 jaar en schopte het tot de O-19, om vervolgens te verkassen naar Be Quick O-19. Een jaar later stapte hij over naar Achilles 1894 en weer een jaar later naar MSC Meppel. Bij die beide laatste clubs achtervolgde hem het noodlot een beetje omdat beide clubs om financiële redenen de stekker uit prestatievoetbal moesten trekken. Sinds het seizoen ’20-’21 draagt Luuk de kleuren van onze competitiegenoot (of eigenlijk voormalig competitiegenoot, want sinds afgelopen zaterdag kampioen) uit Oostwold.

Luuk woont in Veenhuizen. In het dagelijks leven is hij full time werkzaam bij Arcadis als projectleider / consultant. Arcadis is een wereldwijd opererende advies- en ingenieursonderneming. Voor de ouderen onder ons: Arcadis komt voort uit de Heidemij. Hij is daar -zoals hij het zelf omschrijft- blijven hangen na zijn afstudeerstage. Dat was voor de studie Commerciële Economie, die hij succesvol heeft afgerond (en aanvulde met waardevolle minors, te weten Bedrijfseconomie en bedrijfskunde).

Luuk zelf over zijn keuze voor Oranje Nassau: ‘Ik ben erg blij met mijn overstap naar Oranje Nassau. De speelwijze en de mensen binnen de club hebben mij doen besluiten om komend seizoen voor ON uit te komen. Ook het weerzien van spelers uit mijn FC Groningen periode (en erna) hebben bijgedragen aan mijn besluit. Voor komend seizoen zie ik een sterke selectie, met veel individuele kwaliteiten. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen!

Luuk Kuiper

Foto © www.JKBeeld.nl (Jan Kanning)

Technische staf en TC van Oranje Nassau zijn ook blij met de keuze van Luuk: ‘Hij is een ervaren rechter centrale verdediger die goed is aan de bal, fysiek dik in orde en tactisch goed onderlegd. Met zijn speelstijl past hij voortreffelijk in ons plaatje voor het komend seizoen. Wij wensen Luuk heel veel plezier en succes bij zijn nieuwe club!’

Luuk is na Jim de Leeuw, Quinten Anakotta, Joar Terpstra, Peter van Son, Djarni Leidelmeijer en Felipe Pinheiro de zevende versterking die aan de selectie voor 2023-2023 wordt toegevoegd. Daarmee zijn we voor komend seizoen zo’n beetje rond, al valt niet uit te sluiten dat er zich nog een enkele mutatie zal aandienen. 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.