Marat Burdeynyy: “Ik verwacht dat het een uitdagend jaar wordt.“

Gepubliceerd op
28 september 2024

Alle nieuwe spelers bij de selectie van mannen 1 van Oranje Nassau heb ik de laatste weken aan de volgers voorgesteld. Ook de nieuwe assistent scheidsrechter werd in de schijnwerpers geplaatst. Maar de oplettende volgers van mannen 1 hebben wellicht nog een nieuw gezicht gezien. Marat Burdeynyy is dit seizoen de nieuwe verzorger van de selectie. Ook hem stellen we graag aan jullie voor. Marat is, 20 jaar jong en studeert aan de Hanzehogeschool Hij is bezig met het derde jaar van de opleiding Fysiotherapie. Marat woont al een tijdje in Nederland. In die tijd heeft hij zich gericht op zowel zijn opleiding als het opdoen van praktijkervaring in zijn vakgebied. Marat komt oorspronkelijk uit Ierland.

Marat Burgeynyy verzorger

Door Siemon Aikema

Natuurlijk zijn we ook geïnteresseerd in zijn achtergrond, met name zijn sportieve achtergrond. Dus heb ik hem gevraagd daar iets over te vertellen. Marat is gedurende zijn jeugd en tot in de tijd dat hij volwassen was nauw betrokken geweest bij sport. Hij beoefende verschillende sporten, waaronder judo, voetbal, basketbal en powerlifting. Hij vervolgt: ”Een van de bepalende momenten van mijn atletische reis was het spelen voor mijn plaatselijke voetbalclub, Swords Celtic FC, in Ierland. Ik heb 11 jaar bij de club doorgebracht.” Marat speelde als verdediger en was vijf jaar aanvoerder van het team. In die tijd kreeg hij de kans om zich te laten zien bij voetbalacademies, maar helaas leidde geen enkele uitstapje tot iets meer. Na het voetbal richtte hij zijn aandacht op basketbal, waar hij al snel succes vond. Na twee seizoenen werd hij nog zes seizoenen teamcaptain. Beide sporten zorgden voor unieke uitdagingen, die hij omarmde. Wat hij er aan heeft overgehouden zijn goede herinneringen en waardevolle levenslessen.

Vorig seizoen was Marat verzorgen bij Be Quick 1887 Hier heeft hij iets meer dan één seizoen gewerkt De ervaring bij Be Quick was zowel lonend als uitdagend. Toen ik op jonge leeftijd in een professionele rol stapte, merkte hij dat hij samenwerkte met en assisteerde bij spelers die vaak van zijn leeftijd of ouder waren. Door zijn diepgaande kennis van voetbal kon hij zich echter snel aanpassen. Het respect dat hij kreeg en de professionaliteit van de omgeving zorgden ervoor dat zijn tijd daar voorbij vloog.

Marat was op zoek naar een nieuwe uitdaging en verdere ontwikkeling in zijn carrière. Hij heeft gevraagd om een overstap te maken naar een andere club. Dat verklaart de overstap van Be Quick 1887 naar Oranje Nassau, Hij zegt erbij, dat hij, sinds hij bij Oranje Nassau is, met open armen is ontvangen door zowel de spelers als de staf. Het gevoel van kameraadschap en steun die heeft gevoeld, heeft de overgang ongelooflijk soepel gemaakt. Marat is dankbaar voor de kans om met zo'n gastvrij team te werken. Zijn rol bij Oranje Nassau bestaat uit het beoordelen en aanpakken van de behoeften van de spelers, of ze nu blessures, klachten of algemene zorgen hebben. Daarvoor voert hij zowel voor als na wedstrijden en trainingssessies beoordelingen uit. Marat biedt behandelingen op maat om ervoor te zorgen dat elke speler in de best mogelijke conditie verkeert. Hij werk ook nauw samen met de fysiotherapeut van de club, Marc Vegter, en zijn supervisor om de beste aanpak voor elke speler te bepalen, zodat ze volledig voorbereid zijn op de competitie. Hij wil dit seizoen bij Oranje Nassau zijn groei als fysiotherapeut voortzetten. “Ik verwacht dat het een uitdagend jaar wordt, maar ik sta te popelen om die uitdagingen aan te gaan.” Het grootste deel van zijn werk zal ter plaatse zijn, waardoor Marat zijn vaardigheden zelfstandig kan ontwikkelen. Hij wil ook graag zien hoe hij kan bijdragen aan het team en hoe hij zich kan ontwikkelen in zijn rol. Marat heeft ook een doel geformuleerd voor dit seizoen: “Mijn primaire doel dit seizoen is om het hoogste niveau van zorg aan de spelers te bieden en tegelijkertijd mijn kennis en vaardigheden als fysiotherapeut uit te breiden. Daarnaast wil ik genieten van de ervaring om deel uit te maken van de medische staf van Oranje Nassau en optimaal gebruik maken van de kans om in zo'n ondersteunende en professionele omgeving te werken.”

Tot slot nog een opmerking in het Engels, omdat dit de voertaal is van Marat:

Welcome to our club, Marat! It's great that you were willing to answer my questions. I wish you a fantastic season at Oranje Nassau. I hope you'll learn a lot and continue to develop yourself.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.