Mark Pathuis: "Voor mij voelt Oranje Nassau als een warme club waar iedereen welkom is."

Gepubliceerd op
19 oktober 2022

Wie is de nieuwe voorzitter van Oranje Nassau zou je je kunnen afvragen. In dit artikel een antwoord op die vraag. Met andere woorden we maken kennis met Mark Pathuis. Mark is 26 jaar en woon in Meerstad. Sinds kort woont hij met zijn vriendin. Hij is nu veel bezig met klussen in het huis. Mark is een Groninger van geboorte en is opgegroeid in Baflo. Daarna heeft hij lang in Warffum gewoond en gevoetbald. Vanaf zijn 18e  woont hij in de stad, daar heeft hij Bedrijfskunde gestudeerd.

Door Siemon Aikema

Mark Pathuis

Naast voetbal vindt hij het erg leuk om te watersporten zoals wakeboarden en windsurfen. Zijn weken zitten vaak volgepland met vrienden, vriendin, werk en natuurlijk de ON maar hij kan ook genieten van een avondje niks doen. In zijn werk zit ie altijd achter een bureau. Daar houdt hij zich bezig met data en rapportages. In zijn vrije tijd mag hij graag praktischer bezig zijn.

Mark hoe lang ben je al lid van Oranje Nassau?

Ik voetbal nu 4 jaar bij Oranje Nassau. Ik ben hier ooit terecht gekomen via Izaäk, waarmee ik op de middelbare school heb gezeten. Nu zijn we al weer 4 jaar teamgenoten.

Hoe ben je voorzitter van Oranje Nassau geworden?

De vraag voor een nieuwe voorzitter stond al open toen Jalt de Haan mij vroeg om bij het bestuur te komen. Toen heb ik enkele maanden als algemeen bestuurslid de vergaderingen bijgewoond en de kantine-administratie overgenomen. Na verloop van tijd heeft Alex Bolt mij gevraagd of ik niet de nieuwe voorzitter wilde worden. In eerste instantie zag ik dit niet zitten door mijn gebrek aan ervaring en gezien ik niet dezelfde historie en kennis van de club heb als sommige anderen. Nadat Alex juist de positieve punten hiervan belichtte en aangaf zelf in het bestuur te blijven zodat hij mij kon helpen, heb ik besloten om er voor te gaan. Achteraf ben ik erg blij dat het zo gelopen is!  

Welk clubgevoel heb je bij onze club?

Voor mij voelt Oranje Nassau als een warme club waar iedereen welkom is. Dit begon met ons eigen team waarin verschillende leeftijden samenwaar iedereen welkom is spelen. Het is daarmee ook een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast vind ik het mooi dat Oranje Nassau ook staat voor prestaties leveren, hierbij hoort ook een trots clubgevoel dat we zulke kwalitatieve teams hebben.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen de club? En waar ga jij je dus de komende tijd vooral op richten?

De belangrijkste ontwikkelingen zijn nu denk ik vooral de digitalisering met het kassasysteem en de nieuwe website. De komende tijd willen we vooral doorgaan op het verduurzamen en verbeteren van de gebouwen. Hiermee willen we de club toekomstbestendig maken op gebied van energielasten en zorgen dat men van mooie accommodaties gebruik kan blijven maken.

Hoe is de samenwerking in het bestuur je tot nu toe bevallen?

De samenwerking bevalt mij erg goed, we willen graag uitbreiden maar een kleine groep zorgt wel voor makkelijke communicatie. We kunnen elkaar snel bereiken als het nodig is. Daarnaast is het ook erg leuk dat we ook op sociaal gebied altijd goed met elkaar overweg kunnen, dat maakt het samenwerken niet alleen makkelijker maar ook erg gezellig.

Je zei eerder in de presentatiegids al eens, dat uitbreiding met een vrouwelijke bestuurder wenselijk was. Hoe staat het er mee?

Op dit moment heb ik helaas geen concrete namen, die een bestuursfunctie zien zitten vanuit de vrouwentak. We proberen wel om het bekend te krijgen bij de vrouwen dat we opzoek zijn, we hopen snel iemand te vinden die zich geroepen voelt. Wie weet dat via deze weg iemand zich aangesproken voelt!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.