Marshall Pourier is (al een tijdje) terug bij Oranje Nassau

Gepubliceerd op
20 september 2022

Na een afwezigheid van twee seizoenen keert Marshall Pourier terug in de staf van Oranje Nassau. De immer vrolijke en goedlachse trainer-coach vult daarmee de lege plek op die er het afgelopen seizoen was.

Waar Erwin Heerlijn en Peter van der Sluis het afgelopen seizoen een duo vormden op technisch vlak, is er dus nu sprake van een drie-eenheid op de Coendersborg. In gesprek met de trainers willen we graag weten waarom Marshall weer bij Oranje Nassau is teruggekeerd en kijken we vooruit naar de samenwerking binnen de staf.

Door Siemon Aikema

 

Hoofdtrainer NEC Delfzijl

Marshall vertrok bij ON, omdat hij in zijn woonplaats Delfzijl de kans kreeg om hoofdtrainer te worden van het plaatselijke vlaggenschip. Iets waar Marshall zegt trots op te zijn. Aanvankelijk zag het er ook rooskleurig uit voor de Havenkanters. Er werden enkele goede spelers uit de regio aangetrokken, de staf was compleet en de club had al een aantal talentvolle spelers binnen de gelederen. Soms pakken dingen anders uit dan je zou wensen. Het werd geen succes. Het waren de welbekende corona-seizoenen en ondanks alle energie en inspanningen ging het niet draaien op het sportpark Centrum. Toen duidelijk werd dat Marshall bij NEC niet verder zou gaan, was daar direct het app contact tussen trainer en mensen van ON. Ondanks de mentale tegenslag en de daarmee gepaarde teleurstelling liet Marshall direct blijken open te staan voor een terugkeer bij ON. Dat het voor Marshall zou betekenen dat hij tijdelijk weer als assistent zou gaan fungeren, was niet belangrijk. Marshall is een gevoelsmens en hij had niet het gevoel dat het bij ON helemaal klaar was. Tekenend voor de persoon wachtte hij ook niet af of er nog een kans voorbij zou komen als hooftrainer en stapte hij geleidelijk vorig seizoen al in. Waar het in Delfzijl alleen maar verliezers betekende, was het in de stad anders. Alleen maar winnaars, omdat iedereen blij was met de terugkeer van Marshall en direct versterking voor Erwin en Peter. Marshall geeft aan altijd een goed gevoel te hebben gehouden bij de club en de band met Erwin is altijd ‘aan’ blijven staan. Marshall vindt dat de rol niet uitmaakt. Hij kan zich ook hier verder ontwikkelen en een grote bijdrage leveren. Erwin benoemt dat het heel erg fijn is dat Marshall weer aan boord is. Hij weet precies wat hij aan Marshall heeft en dat is erg belangrijk wanneer je intensief samenwerkt. Peter en Marshall kenden elkaar nog niet, maar beide mannen zijn open, sociaal en maken dus makkelijk contact. Dat is een prima voorwaarde. Peter: “Ik kan me nu weer richten op mijn specialiteit; De keepers. Ondanks het feit dat Erwin en ik ons goed hebben gered en ik de extra taken met veel plezier deed, is het heel mooi dat Marshall er weer bij gekomen is”.

De nieuwe selectie en samenwerking

Over de nieuwe selectie zijn de mannen het direct eens; Er zit energie in. Toen Marshall vorig seizoen instapte zag hij een verschil met de eerste periode ON. “De selectie was kleiner en het team had het moeilijk. Het was elke week weer puzzelen en waar we eerst konden vertrouwen op onze voetballende kwaliteiten, moest er nu uit een ander vaatje getapt worden”. Het klopt wat de trainer zegt. Het elftal kende vorig seizoen een lastige start. Waar aanvankelijk prima en aanvallend voetbal werd gespeeld, maar de resultaten wat tegen vielen, volgde er in januari en februari een hele zware periode. Met een iets zakelijkere insteek en keihard werken werd met een hele goede serie in maart en april het seizoen gered. Voor de trainers is een gered seizoen niet genoeg. Een ploeg als ON moet in de eerste klasse beter presteren. “We mogen niet alleen maar kijken naar pech, blessures, slechte velden of andere randzaken. We hebben zelf ook dingen niet goed genoeg gedaan”. Dat is wat Erwin erover zegt. Hij wil liever vooruitkijken en leren van dingen die niet goed zijn gegaan. Dat begint bij het samenstellen van de selectie. Er is gericht gekeken naar de samenstelling van de selectie. Zo zien we dat er een aantal jonge talenten bij zijn gekomen, maar ook een paar ervaren spelers. De selectie is daarmee op fysiek vlak en in de breedte versterkt. Dat geeft vertrouwen en bij vlagen is dit ook al terug te zien in de wedstrijden. Tevreden kunnen de trainers en spelers daarover nog niet zijn, maar het geeft wel vertrouwen. De trainers benoemen ook nog dat het duidelijk te zien is dat er nu concurrentie is. Dit zorgt voor een hogere norm op de trainingen. “Ik houd van de energie in trainingen zegt Marshall. Een training moet ‘strak’ zijn. Ik wil graag dat er iets te winnen en verliezen is. Ik wil energie in trainingen en daarbij moet er ook ruimte zijn voor plezier. Dat kan ik goed brengen hier”.
De mannen zijn benieuwd waar het team over een paar weken staat. De voorbereiding is al een tijd aan de gang, maar er werd de eerste weken met een kleine groep getraind. Aan de speelwijze wordt hard gewerkt. Aan de strijdwijze ook. Er moet een minimale norm zijn als het gaat om energie en beleving. De selectie lijkt dit vooralsnog goed te begrijpen. Marshall wil dit gesprek nog wel gebruiken om iets duidelijk te maken: “Ik heb geen spelers bij NEC Delfzijl weggehaald. Quirijn is natuurlijk overgekomen, maar die kent Erwin al jaren en Quirijn was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Dat contact tussen Erwin en Quirijn is er altijd wel geweest”.

De ‘nieuwe’ eerste klasse

Marshall begint natuurlijk direct over Hoogezand. De ploeg waar hij 2,5 seizoen werkzaam was én succesvol was. Met de ploeg promoveerde hij terug naar de 1e klasse zondag. Komend seizoen maakt de traditionele zondag club de overstap naar het zaterdagvoetbal. Twee ontmoetingen waar Pourier naar uitkijkt. “De wedstrijd in de voorbereiding was voor ons. Wij speelden goed, maar moeten ook eerlijk zijn. Hoogezand was niet op oorlogssterkte. Dat zullen straks twee andere wedstrijden worden”. Het drietal trainers noemt ONS Sneek, Blauw Wit en Pelikaan S als eerste op wanneer het gaat over favorieten in de nieuwe 1e klasse F. Zeven keer Friesland, zeven keer Groningen. Er valt weinig zinnigs over te zeggen volgens Pourier en van der Sluis vult aan: “Soms denk je een wedstrijd in handen te hebben, maar kan het zo omslaan. Dat is ook deze 1e klasse”. Heerlijn besluit; “Wij moeten gewoon zorgen dat we leren van vorig seizoen. Op sommige momenten moet je zakelijker zijn en een overwinning over de streep trekken. Dat kan simpelweg niet altijd met goed voetbal, dat is wel wat ik geleerd heb het afgelopen jaar”. De trainers durven zich niet aan een voorspelling te wagen en dat is ook wel logisch. Elk jaar zijn er ploegen die verrassen en er zijn tegenvallers. En dat is eigenlijk wat het zo leuk maakt. Op Coendersborg gaan we in elk geval hard aan de slag om ervoor te zorgen dat we er een mooi en succesvol seizoen van maken. “We gaan knallen” sluit Pourier af met zijn kenmerkende glimlach.

Van mijn kant heb ik hier weinig aan toe te voegen. Mannen ook voor het komend seizoen hoop ik weer op een fijne samenwerking. Ik wens jullie ook nog een succesvol seizoen in de nieuwe eerste klasse. 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.