Mart Bloeming: “We hebben een goede groep met veel kwaliteiten dus ik hoop dat we dat elke week gaan laten zien.”

Gepubliceerd op
27 augustus 2024

De speler, de ik vandaag aan jullie wil voorstellen, kwam vorig seizoen nog uit voor vv Hoogezand. Hij kwam bij mij bij de wedstrijd op Coendersborg over als een sympatieke goedlachse speler, die maar wat graag van Oranje Nassau wilde winnen. Dit seizoen gaat de 23-jarige Mart Bloeming uit Hoogezand voor onze club spelen. Mart is vorig jaar afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen, hij volgde de studie Sportkunde. Momenteel  werkt hij nog enkele dagen in de logistiek.  Vanaf september begint hij  aan een nieuwe uitdaging als buurtsportcoach bij Huis voor de Sport Groningen.

Door Siemon Aikema 

Mart BloemingDSC 4651

Mark voetbalt al zo’n vijftien jaar. Hij begon bij HS88. In de D1is hij overgestapt naar VV Hoogezand. Daar heeft hij tot B1 gevoetbald  Toen kwam hij terecht bij Emmen waar hij een seizoen uitkwam voor FC Emmen O 17. Na dat seizoen in Emmen besloot Mart weer terug te gaan naar Hoogezand. Daar heeft hij twee seizoenen in het eerst gespeeld, waarna hij vertrok naar Harkemase Boys waar hij ook twee seizoenen heeft gespeeld. Hij verkaste weer terug naar Hoogezand. En nu Oranje Nassau zo besluit Bloeming zijn verhaal over zijn voetballoopbaan tot nu toe.! 

In die lange voetballoopbaan zijn ook hoogtepunten te noemen. Mart noemt er  twee, namelijk de  promotie met Hoogezand via de nacompetitie en de wedstrijd met Harkemase Boys tegen RKC voor de KNVB-beker. In de eerder genoemde nacompetitie maakte Mart in de finale één van de twee doelpunten. In zijn loopbaan heeft hij van elke trainer wel iets geleerd. “het leuke is dat Marshall (huidige assistent) mijn trainer was bij Hoogezand 1 toen we de promotie afdwongen. En hij liet mij debuteren in het seniorenvoetbal. “

Als sterke punten noemt de rechtsbenige middenvelder de rust aan de bal en zijn overzicht. Ook zijn trap en passing is één van zijn sterke kanten. Hij vindt dat hij nog wel wat kan verbeteren, als hij als centrale verdediger speelt: het 1 vs 1 verdedigen.  De keus voor Oranje Nassau komt voornamelijk door de spelopvatting van de club. “De manier van voetballen spreekt mij erg aan.” Natuurlijk heeft hij het er vorig seizoen wel eens met Sven Kesimaat over gehad. Maar uiteindelijk maak je de keuze natuurlijk zelf. Daarnaast helpt het ook mee dat Mart op zoek was naar een baan in de sport in Groningen en die heeft, zoals eerder vermeld gevonden bij Huis voor de Sport! Redenen genoeg dus om voor onze club te kiezen.

Mart is bij Oranje Nassau goed ontvangen door de trainers en nieuwe teamgenoten. “We hebben eerst twee weken getraind, voornamelijk om elkaar beter te leren kennen, dus dat was goed voor de groep. Mijn eerste indruk is zeer positief en heb zin om weer los te gaan.” Als je kijkt naar de verschillen tussen Hoogezand en Oranje Nassau dan denkt Mart dat het grootste verschil tussen de clubs de spelopvatting is. En organisatorisch zitten de clubs ook anders in elkaar. Over de selectie is hij ook tevreden. Natuurlijk zijn er veel nieuwe jongens, niet alleen voor Mart maar voor iedereen. Dat is altijd wennen. De eerste indruk van Mart is dat er een jonge gedreven groep staat met veel kwaliteit. Over de trainers merkt hij op dat ze heel duidelijk coachen. Ook dat er variatie is in de oefenvormen. Het tempo en de intensiteit waren gelijk hoog dus dat is goed. Zijn voornaamste doel is een vaste basisspeler te worden bij Oranje Nassau. Ook wil hij zijn teamgenoten beter te maken. Over het doel van de club dit seizoen zegt hij dat hij natuurlijk hoopt kampioen te worden met Oranje Nassau, dat lijkt hem duidelijk. “We hebben een goede groep met veel kwaliteiten dus ik hoop dat we dat elke week gaan laten zien.” Voor de volgers heeft hij tenslotte nog de volgende boodschap: “Hopelijk tot snel bij onze eerste wedstrijd!”

Mart ook jou wil ik bedanken dat je wilde meewerken aan dit interview. Ik hoop, dat je je eigen doelen en het doel van de club kunt verwezenlijken. Ik zal het ook dit seizoen weer met aandacht volgen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.