Mart Nijhof: "De trainers willen allemaal het beste uit het team halen."

Gepubliceerd op
21 september 2024

Vanaf 9 augustus heb ik middels een interview alle nieuwe spelers van de selectie van Oranje Nassau aan jullie voorgesteld. Maar liefst elf spelers hebben mij te woord gestaan. Het was me weer een waar genoeg om hun verhalen met jullie te delen. Nu vandaag de competitie begint sluit ik deze reeks af met de twaalfde en laatste nieuweling: Mart Nijhof. Mart is 21 jaar en studeert sinds drie jaar Vastgoedkunde aan de Hanzehogeschool. Sinds het begin van zijn studie woont hij ook al in Groningen. 

15. Mart Nijhof middenvelder

Door Siemon Aikema

Toen Mart 6 jaar oud was begon hij te voetballen bij Sv. Epe Daar heeft hij tot zijn 20ste gevoetbald. Hij maakte vier jaar deel uit van de selectie van Epe. Zijn tweelingbroer Tijn speelt daar nog steeds. Het komende seizoen speelt Mart dus, zonder zijn tweelingbroer, voor het eerst ergens anders dan bij Sv. Epe. In Epe beleefde Mart ook het hoogtepunt is zijn voetbalcarrière. Hij mocht mee doen aan het Marc Overmars Paastoernooi in Epe. Dit is een toernooi waar profclubs over de hele wereld aan mee hebben gedaan. Vanuit Epe mochten er twee teams mee doen aan dit toernooi om ook tegen deze profclubs te spelen. Dat heeft Mart dus zelf ook heb mogen mee maken. Als ik vraag naar een trainer, die het meeste invloed op hem heeft gemaakt dan noemt Mart Mike Berkhof en Koen Logen. “Deze trainers heb ik al mee mogen maken vanaf de D’tjes. Door de gezellig sfeer die er ontstond bij de voetbal maar ook buiten de voetbal om, zijn dit de trainers die ik niet snel meer zou gaan vergeten.” Zijn sterke kanten vindt hij het overzicht dat hij heeft en dat hij de rust kan bewaren in het veld. Er valt volgens hem ook nog wel wat te verbeteren, met name de coaching naar zijn medespelers. Mart speelt het liefst als aanvallende middenvelder.

Waarom is deze rechtsbenige middenvelder naar Oranje Nassau overgekomen. Mart vertelt, dat hij al twee jaar mee heeft mogen trainen op de donderdagen. En dat beviel hem heel goed. Dat kwam vooral door het team en de trainers. Mart vindt dat hij heel goed is ontvangen door de spelers, maar ook zeker door de trainers en de leiders. Zijn eerste indruk was goed en hij heeft zin in het aankomende seizoen. Hij wil een goed resultaat neer zetten.

Mart vertelt dat hij het een mooie eerste selectie vindt, waar veel spelers aan elkaar gewaagd zijn. En iedereen moet volgens hem vechten voor zijn plek in de selectie. Hij is goed ontvangen door de trainers. Over hen vertelt hij: “De trainers willen allemaal het beste uit het team halen om een goed resultaat te halen dit seizoen.” Mart heeft geconstateerd dat er wel een verschil is tussen Sv. Epe en Oranje Nassau. Hij vindt dat het bij Oranje Nassau allemaal wat strakker georganiseerd is.

Tot slot formuleert Mart, op mijn vraag nog een doel, persoonlijk en voor het team. Zijn persoonlijk doel is om weer zo fit mogelijk te worden. Mart komt namelijk terug van een kruisbandblessure, waardoor hij het afgelopen seizoen niet heeft gespeeld. Daarmee hoop hij zo snel mogelijk weer wedstrijden mee te kunnen doen om een zo goed mogelijk resultaat te halen dit seizoen. Voor Oranje Nassau hoopt hij dat de selectie, net zoals vorig jaar, bovenin mee kan draaien. “Als je tot nu toe kijkt naar de wedstrijden die we al hebben gespeeld is dat voor mij wel een realistische doelstelling.”

Mart, dank je wel, dat je mijn vragen wilde beantwoorden. Ik hoop dat je snel weer helemaal fit bent en wens je veel succes dit seizoen bij onze mooie club. We komen elkaar dit seizoen ongetwijfeld nog wel weer tegen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.