Mike Prinsen: “Je merkt aan iedereen dat er een gezellige sfeer hangt”

Gepubliceerd op
23 augustus 2024

Uit het oosten van het land komt de 21-jarige Mike Prinsen. Hij sluit dit seizoen aan bij de selectie van Oranje Nassau. Vandaag maken we nader kennis met Mike die in juli voor zijn studie is verhuisd van Enschede naar Groningen. Hij gaat hier zijn studie HBO-Rechten afmaken. Vervolgens wil hij een pre-master en master aan de Rijksuniversiteit Groningen doen. Voorlopig zal hij dus wel in het Noorden blijven.

Door Siemon Aikema

Mike Prinsen

De (Nederlandse) ouders van Mike hebben op veel paatsen gewoond.  En dus verhuisde hij vaak mee. Zijn wieg stond in Engeland. Daarna verhuisde hij naar Australië. Daar is hij op heel jonge leeftijd begonnen met voetballen. Maar al gauw is hij met het gezin verhuisd naar Nederland. Zijn voetbalcarrière in Nederland begon in Arnhem bij ESA een derde klasser in het zaterdagvoetbal. Omdat het gezin ook in Nederland weer verhuisde kwam Mike in het mooie Twente terecht. In Enschede speelde hij 6 jaar bij Sparta Enschede. Na die zes jaar wilde hij op een hoger niveau spelen en vertrok hij naar ATC  in Hengelo. “Daar heb ik een jaar gespeeld voordat ik samen met mijn broer naar Almere ben verhuisd om daar twee seizoenen in de academie te spelen.” Na die twee jaar Almere is Mike weer terug gegaan naar Enschede. Vanuit Enschede heeft hij één seizoen bij HSC Haaksbergen en twee seizoenen bij HHC Hardenberg gevoetbald. In zijn zoektocht naar een club waar hij in het eerste kon spelen kwam hij vorig seizoen in Vriezenveen terecht. Daar voetbalde  waar Mike het afgelopen seizoen bij DETO.

Zijn successen heeft Mike gevierd bij HHC Hardenberg. Hij noemt de promoties met onder 23 als hoogtepunten van zijn carrière.  Mike is met dat onder 23-team in de twee jaar dat hij er speelde  drie keer gepromoveerd. (Onder 23 speelt steeds halve seizoenen). Nu speelt HHC in de onder 21 competities tegen de beste amateurs, gemixt met een aantal profclubs. Dit waren tot nu toe de seizoenen waar hij zijn beste voetbal heeft laten zien. Mike hoopt die lijn door te trekken bij ON.

De trainer waar Mike met genoegen aan terug denkt was Jason Oost, destijds trainer bij Almere, momenteel trainer van Sparta 0 18 in Rotterdam. “Toen ik bij Almere City ging voetballen op mijn 15e was het in het begin heel erg wennen aan de verschillende manier van voetballen en het niveauverschil. Daar had ik een trainer die heel veel geloof en geduld in mij had en die het altijd door had als ik minder lekker in mijn vel zat of als ik ergens mee zat. In dat jaar heb ik veel stappen gemaakt en ben ik heel erg gegroeid als voetballer vanwege het geloof die de trainer mij gaf.” Mike vindt zijn spelinzicht, rust aan de bal en zijn inspeel- pass zijn sterkste kwaliteiten als speler. De linksbenige centrale verdediger weet dat zijn rechterbeen zijn mindere been is. Dat is iets waar nog wel veel verbetering in zit.

Omdat hij in Groningen ging wonen en studeren wilde Mike op zoek was naar een club in Groningen. Hij kwam in contact met Oranje Nassau en kreeg meteen een goed gevoel over de manier waarop de trainer met de spelers omgaat en  de manier van spelen van de club. Dit heeft uiteindelijk voor hem de doorslag gegeven om voor Oranje Nassau te gaan spelen. Mike is heel goed ontvangen bij de club door zowel de spelers als de trainers. Zijn eerste indruk is daarom ook heel goed. “Je merkt aan iedereen dat er een gezellige sfeer hangt maar tegelijkertijd is iedereen bezig met succes bereiken dit seizoen.” Als we hem vragen naar verschillen tussen zijn vorige clubs en Oranje Nassau vertelt hij dat hij de manier van werken bij Oranje Nassau tot nu toe heel prettig vindt. Maar om verschillen aan te kunnen geven tussen ON en de andere clubs waar hij heeft gespeeld moet Mike wat langer bij de club zitten om een goed antwoord te kunnen geven.

Mike denkt dat Oranje Nassau een zeer getalenteerde selectie heeft met spelers die allemaal verschillende kwaliteiten bezitten. Het is een goeie mix van jonge talenten en jongens die meer ervaring hebben. Aan het eerste deel van de voorbereiding heeft hij een goed gevoel overgehouden aan de trainers van Oranje Nassau. Ze doen heel erg hun best om iedereen erbij te laten horen en gaan vaak met iedereen in gesprek. Maar tegelijkertijd moet er ook gepresteerd worden en dat is een goeie combinatie die je moet hebben om iets te bereiken dit seizoen.

Als persoonlijke doel formuleert Mike dat hij graag basisspeler en een belangrijke speler wil worden binnen het elftal. Over de verwachtingen voor de selectie heeft hij ook een duidelijke mening. ON heeft het afgelopen seizoen bijna het gehele seizoen bovenaan gestaan. Helaas is het in de eindfase van het seizoen niet gelukt om bovenaan te blijven. Dat hoopt hij dit seizoen wel te bereiken. Hij denkt ook ON de selectie heeft om dit te bereiken.

Mike heeft tenslotte voor de volgers van Oranje Nassau ook nog een boodschap. Wij gaan er alles aan doen om dit jaar met mooi voetbal mooie prestaties proberen neer te zetten. Met als gevolg hopelijk promotie naar de 4de divisie.

Mike ik dank je voor de tijd die je hebt genomen om mijn vragen te beantwoorden. Mooi voetbal is waar veel volgers van houden. En als dat gepaard gaat met goede prestaties dan zijn we allemaal blij. En promotie naar de vierde divisie daar wachten sommige volgers al een tijdje op. Veel succes bij onze mooi club.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.