Mooi affiche zaterdag: Oranje Nassau – PKC

Gepubliceerd op
01 november 2023

Voor Oranje Nassau volgt komende zaterdag de derde derby van het seizoen. Trainer Bert Vos en zijn mannen van PKC komen op bezoek op sportpark Coendersborg. Een interessante ontmoeting tussen twee ploegen, de al menig duel met elkaar hebben uitgevochten. De vraag is of ON zich weet te herstellen van het puntverlies tegen GRC Groningen, of dat PKC ’83 opnieuw toe kan slaan op sportpark Coendersborg en drie punten  of één punt meeneemt.

Door Siemon Aikema

PKC ’83 is uitermate slecht begonnen aan het huidig seizoen. Na vijf wedstrijden slechts één punt. Dat punt werd afgelopen zaterdag bevochten tegen Winsum. Overigens begon PKC vorig seizoen ook al slecht aan het seizoen. Alleen werd dat seizoen het herstel eerder ingezet. Na drie wedstrijden nog zonder punten werd in de vierde, uitgerekend tegen Oranje Nassau, het eerste punt behaald. Wedstrijden tussen beide ploegen brengen volgens trainer Heerlijn altijd veel strijd en veel doelpunten.

Ik had PKC hoger ingeschat dan de plek waar ze nu staan. De ploeg heeft ongetwijfeld kwaliteiten al komt dat er tot nu toe nog niet echt uit. Met spelers als Rob Schokker, Bryan Inge en Haaye Feenstra heeft de ploeg van Vos ook voldoende routine in huis. Schokker en Inge zorgden dit seizoen ook voor de meeste doelpunten in competitie en beker. Schokker nam de helft van het aantal doelpunten in de competitie voor zijn rekening. En als ik me goed herinner, was Schokker in de vorige aflevering, in november 2022, de grote man door alle drie de doelpunten te scoren. Uit de selectie van Bert Vos zijn een aantal spelers vertrokken waaronder Felipe Marçal Pinheiro die nu voor de thuisclub speelt. Maar Vos verwelkomde ook een aantal nieuwe spelers waaronder drie spelers van Velocitas 1897. Afgelopen zaterdag was volgens de verslaggever van PKC de thuisclub de eerste helft de bovenliggende partij en was het in de tweede helft precies andersom.

Oranje Nassau liet zaterdag twee punten liggen in de confrontatie met GRC Groningen. Erwin Heerlijn vond dat het niet typisch een wedstrijd was met een inzakkende tegensader en een Oranje Nassau dat veel moeite had om er door te komen. Hij zag meerdere kansen. Zeker in de tweede helft, maar goed keeperswerk van de thuisclub, het slordig omspringen met de kansen en een portie pech resulteerden in een gelijkspel. “We hebben, als je de wedstrijd in stukjes verdeeld, vier kwartier behoorlijk gevoetbald, het eerste kwartier en de laatste drie kwartier.” In het tussenliggend half uur hield volgens de trainer het team zich niet aan het plan en had Oranje Nassau de restverdediging niet goed op orde. Daar kon GRC van profiteren via de counter. ‘Jammer en niet terecht dat we niet konden winnen” volgens de trainer. “We zijn nog steeds ongeslagen in beker en competitie en dat is ook wat waard, maar ik had er zwaar de pee in” zo besluit  hij zijn terugblik.

Uiteraard kijken we met hem ook even vooruit naar de klassieke derby tegen PKC ’83. “Het is een wedstrijd op zich voor de zoveelste keer. Over het algemeen mooie wedstrijden en flink wat doelpunten. PKC heeft het dit seizoen lastig en ze zullen ons de bal laten.”  Erwin heeft er weer zin in, zeker na te teleurstellend resultaat van zaterdag. Het feit dat zaterdag een aantal spelers afwezig was zal Heerlijn niet als excuus gebruiken. Want, zo vindt hij, iedere speler van de selectie kan in het eerste spelen. Jullie voorbeschouwer voegt daaraan toe, dat de trainer wellicht helemaal gelijk heeft, maar dat het soms wel uitmaakt wie er precies spelen. Over de kansen zou ik nog willen opmerken dat die er in mijn ogen zeker zijn. Maar dan zal de selectie optimaler moeten acteren dan in (delen van) de wedstrijd tegen GRC. Maar PKC ’83 is een ploeg waar je altijd, ongeacht hun stand op de ranglijst, rekening mee met houden. Het kan weer een mooie wedstrijd worden. En als er ook zaterdagmiddag veel deelpunten vallen, hoop ik dat Oranje Nassau er in ieder geval eentje meer maakt. Dus mannen van Oranje Nassau, ik heb een opdracht voor jullie : blijf kansen creëren en maak die kansen ook af.

Een vorige keer miste een aandachtige lezer de statistieken van de wedstrijden. We houden het kort: PKC en Oranje Nassau spelen vanmiddag op Coendersborg voor de competitie voor de vijftiende keer tegen elkaar. Vier keer werd er gelijkgespeeld, ook vier keer won PKC’83 en zes keer bleven de punten op Coendersborg. Wat mij betreft zijn er na zaterdag zeven overwinningen voor de thuisploeg.

Scheidsrechter René Wijma is zaterdag de dienstdoende fluitist. Hij wordt geassisteerd door de heren Dursun Caglak en Dennis Brondijk. Zoals gewoonlijk beginnen we om 15.000 uur. Bang om eventueel nat te worden zaterdag? Vanaf de tribune kun je droog de wedstrijd bekijken.

Tot slot nog de stand in de strijd Groningen-Drenthe. De punten werden afgelopen weekend netjes verdeeld, een overwinning voor HZVV (tegen Velocitas) en een overwinning voor GVAV (tegen WKE ’16). Daarom is er in de stand weinig veranderd, Groningen gaat nog steeds aan de leiding met 8 punten tegen 5 punten voor Drenthe. Komend weekend staan er drie onderlinge ontmoetingen op het programma.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.