Oranje Nassau maatje te groot voor Loppersum

Gepubliceerd op
21 oktober 2023
Zonder een grote broek aan te trekken kun je wel stellen dat het krachtverschil tussen 1e klasser ON en 3e klasser Loppersum op het veld duidelijk waarneembaar was. Het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van de Lopsters. Doelman Joar Terpstra van ON hoefde slechts een paar keer in aktie te komen om te laten zien dat ON over twee uitstekende sluitposten beschikt. Doordat ook Loppersum over een prima keeper, Marvin Hoeksema beschikt bleef het bij "slechts' 5 - 0 voor de gastheren. Over het aanstellen van het ervaren arbitrale trio Stefan Aalders, Hessel Soldaat en Johan Wesseling werd in de bestuurskamer van ON gegrapt dat de KNVB deze beker"kraker" als een risicowedstrijd beschouwde. Toen bleek dat op het veld de acteurs het er het beste van wilden maken en er vanaf de tribune geen bekers en andere voorwerpen op het veld gesmeten werden, kon het trio zonder kaarten en met twee vingers in de neus een fijne wedstrijd tot een goed einde brengen.
door Bert Postma

Het enige risico bleek achteraf het halen van een nat pak. Maar zelfs dat werd de honderd  toeschouwers bespaard. Na het dichtdraaien van de hemel sluizen werd de wedstrijd gespeeld onder een heerlijk najaarszonnetje. Toen in de laatste seconden van de wedstrijd de enige pittige overtreding van deze middag met een stevige vermaning i.p.v een kaart bestraft werd, bleek de routine van deze mannen.

Loppersum mocht aftrappen, maar was slechts drie seconden in balbezit. Oranje Nassau nam het heft in handen en gaf dat niet weer af.. De ON trainers lieten basisspelers op de bank om lichte blessures wat rust te geven en de wenkbrauw van Ard goed te laten genezen. Gelukkig blijft deze blessure bij een mooi streepje boven het oog. Toch duurde het tot de 12e minuut, dat Peter van Son voor het eerst op het doel van Hoeksema vuurde. Het schot ging over de lat. Even later het eerste schot van Loppersum. Dit schot vloog zelfs over de ballenvanger en kwam, door de openstaande deur, terecht op de massagetafel bij de dames. In de 20e minuut moest Quinten Anakotta zich licht geblesseerd laten vervangen door Felipe Marcal Pinheiro. In de 28e minuut werd de ban gebroken en kon gelegenheid omroeper (grote kwaliteit) Thomas Careman, het eerste doelpunt aankondigen. De maker was Peter van Son. 1 - 0. In de 35e minuut het eerste echt gevaarlijke schot van Loppersum en keeper Terpstra kon zijn kwaliteit bewijzen. Vlak voor rust kon de 2 - 0 gevierd worden na een fraaie kopbal van Rémon Schutte. Helaas kon dit nog niet op het defecte scorebord vermeld worden. De ON vrijwilligers Henk Kwant en Harry de Boer hebben j.l. vrijdag er een  reis naar Neede voor over gehad om de onderdelen naar de fabriek te brengen en zodoende een snelle reparatie mogelijk te maken. Hopelijk kan deze service U de volgende wedstrijd weer gebracht worden.

Na rust ging de belegering van het Lopster doel gewoon verder en kopte Rémon Schutte naast na een van de vele voorzetten van Ezra Schrijver e.a. In de 58e minuut kreeg ON terecht een strafschop toegewezen. Aangezien Careman dus achter de microfoon zat, was Ezra Schrijver de aangewezene om ON op 3 - 0 te zetten. Geen enkel probleem voor deze routinier. Doelman Hoekstra kansloos. In de 60 minuut kregen Peter van Son en Djarni Leidelmeijer rust en mochten Rick Wiersma en Bernard Suffner minuten maken. In de 60e minuut een kans voor Tim Deelen, Hoekstra was hem de baas. Bij Loppersum kwamen Marc Vereijken en Job van Zanten in het veld voor Ruben Danhof en Joris Jurna. Ook ging bij Loppersum Tim Maneschijn van het veld. Aangezien mijn opa van moeders kant, ook een Maneschijn was en uit de buurt van Loppersum kwam, hebben we na afloop besloten een onderzoekje in te stellen. De doelpuntenhonger bij ON was nog niet gestild en in de 85e minuut bracht Bernard Suffner met een prachtige kopbal de stand op 4 - 0. In de 86e minuut kon Hoekstra de 5 - 0 nog voorkomen, maar op de inzet van Rémon Schutte, nadat David Voigd met een geweldige vrije trap de lat raakte, was hij kansloos. 5 - 0. De door Wijnand Helder voorspelde uitslag was bereikt en ik kon de camera opbergen.

Aanstaande zaterdag speelt ON de uitwedstrijd bij GRC Groningen. Wilt U deze wedstrijd helemaal volgen, dan dient U om 14.30 uur op sportpark Corpus den Hoorn aanwezig te zijn.