Nanne Iedema: “Kom allen eens kijken bij de vrouwen en laat je verrassen door het hoge niveau.”

Gepubliceerd op
31 augustus 2023

Zo vlak voor de start van de bekercompetitie, komende zaterdag speelt zijn team thuis tegen vv Winsum, maken we ook nog kennis met Nanne Iedema, de nieuwe trainer van vrouwen 1 Nanne Iedema. Nanne is 58 jaar en woont samen met Maaike Slagter trainster van vrouwen 3. Ze hebben een samengesteld gezin met 5 jongens (waaronder 4 pubers) en Kees van 3 is van ons samen. Kees is vaak op het sportpark te vinden. Naast zijn trainerschap is Nanne ook nog docent Aardrijkskunde op het Dollardcollege in Winschoten. 

nanne iedema

Door Siemon Aikema

Nanne ken ik al heel lang, al was ik hem door mijn verhuizing in 1977 naar Enschede uit het oog verloren. Ruim vijftig jaar geleden kwam hij als jongetje van zeven samen met zijn broertje Jan bij ons op een woensdagmiddag op de training. Nanne vertelt, dat hij tot zijn 23e bij Oranje Nassau heeft gespeeld. Hij zat als senior in de selectie maar speelde meestal in het tweede.  Maar hij mocht een aantal wedstrijden in het 1e spelen. “Als jeugdspeler kreeg je in die tijd niet veel kans en toen heb ik de overstap naar buurman Amicitia gemaakt.” Bij die club heeft hij tot ver in zijn veertigste in het 1e gespeeld vooral op zondag maar later ook in zaterdag 1. Als hoogtepunten in die periode als voetballer bij Oranje Nassau noemt Nanne de twee keer dat hij kampioen werd met het 2e team. En dat zijn team, en hij dus ook mocht spelen om Nederlands kampioen reserveklasse. Bij Amicitia werd hij ook twee keer kampioen, met daarbij promotie naar de derde klas. Een ander hoogtepunt was de finale om het Nederlands kampioenschap 35+ in Zeist. Die finale verloren ze helaas.

Als ik vraag hoe hij in het trainersvak terecht is gekomen, vertelt Nanne, dat ze op een bepaald moment, 32 jaar geleden, jeugdtrainers nodig hadden bij Amicitia. Hij is dus begonnen als jeugdtrainer. In 2010 heeft hij de licentie Tc3 gehaald en in 2017 tc2. Als jeugdtrainer heeft hij bijna alle jeugdteams training gegeven. Zijn ervaringen als trainer bij de senioren heeft hij opgedaan bij Amicitia zaterdag 1, zondag 1 en in Meeden bij zondag 1. Op mijn vraag hoe hij dan in het vrouwenvoetbal terecht is gekomen vertelt Nanne dat hij vorig jaar een paar trainingen bij vrouwen 3 van Oranje Nassau mocht overnemen van zijn vriendin Maaike en dat hij dat heel erg leuk vond. Hij heeft vorig jaar natuurlijk veel gekeken en vindt dat de sfeer, de motivatie en de organisatie bij de vrouwen erg goed is. Nanne vindt het een mooie uitdaging om dit seizoen te werken met de beste speelsters bij onze club. 

Zoals wel vaker gebeurt kwam het contact met Oranje Nassau tot stand via iemand binnen de club. In dit geval via Maaike. Ze vertelde intern dat hij ook over de juiste papieren beschikte en daarom mocht hij op gesprek komen. Dat leidde uiteindelijk tot zijn aanstelling als trainer van vrouwen 1. Over de selectie is Nanne wel tevreden: “Ik heb een hele goed gemotiveerde, talentvolle energieke groep vrouwen waarmee het fijn werken is. Zijn doelstelling is dan ook zo hoog mogelijk eindigen. Maar vooral wil hij met de vrouwen goed voetbal spelen. Bij de club is hij goed ontvangen. Hij was natuurlijk al bekend bij de club en op het sportpark. Hij vindt het leuk om ook weer terug te zijn. 

Tenslotte spreken we nog even over de samenwerking met zijn vriendin bij Oranje Nassau en vraag ik hem of hij nog een boodschap heeft voor de volgers van Oranje Nassau. Over dat laatste zegt de nieuwe trainer: “Kom allen eens kijken bij de vrouwen en laat je verrassen door het hoge niveau.” Over de samenwerking met Maaike zegt hij dat dit heel goed gaat, maar dat het thuis soms wel enige organisatie vereist als ze beide training geven.

Nanne, bedankt dat je me te woord wilde staan. Ik wens je veel succes als trainer bij Oranje Nassau. Fijn dat je weer terug bent waar je eens zelf bent begonnen met voetbal. We komen elkaar vast nog wel weer tegen bij de club.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.