Nieuwe uitdaging voor Oranje Nassau komende zaterdag

Gepubliceerd op
09 oktober 2024

Voorlopig lijkt het er nog niet echt op, dat mijn voorspellingen, gedaan in de aanloop van de competitie, goed uitkomen. In ieder geval één voorspelling wel: het wordt weer spannend. WVV, voor mij één van de favorieten, doet het nog niet geweldig. Hetzelfde geldt ook voor Oranje Nassau, dat ik op een plaats in de top voorspelde. Ook een andere favoriet, Buitenpost, heeft na drie ronden slechts drie punten. Met deze wetenschap gaan we de vierde ronde in.

Door Siemon Aikema

Be Quick 1887 is zaterdag de tegenstander van Oranje Nassau is. Dit team voldoet wel aan de verwachtingen en staat gedeeld bovenaan met zeven punten uit drie duels. Daar zullen ze op De Esserberg best blij mee zijn , vermoed ik. Van de favorieten staan zij er het beste voor. Voor de mannen van trainer Marco Sanders is het belangrijk om ook zaterdag te winnen. Want de verschillen zijn nog maar klein. Be Quick, dat Thomas Careman zag vertrekken, heeft er alsnog een nieuwe speler bij. Van Cambuur is namelijk, na de overschrijvingsdatum, Vincent Pichel teruggekeerd op de Esserberg. Omdat hij bij Cambuur een profcontract had, gold voor hem een andere deadline voor overschrijving. Met Vincent heeft Be Quick er een creatieve middenvelder bij. Gevoegd bij de andere aanwinsten, zoals de teruggekeerde Gert Jan Liewes (van Jubbega) heeft de tegenstander van zaterdag genoeg kwaliteit en ervaring in huis om met succes ON te bestrijden. Be Quick wil graag terugkeren naar de vierde divisie. Gert Jan Liewes gaf in “Voetbalpraat”, een viertal afleveringen waarin ook Ezra Schrijver aan het woord kwam, al aan, dat de doelstelling promoveren is. Hij voorziet wel een lastig seizoen denkt zeker niet dat Be Quick wel even kampioen wordt. Maar volgens hem zit een periode er wel in, ook via die weg kun je promoveren. Voorlopig laten Liewes en zijn makkers zien, dat het niet gek is te denken, dat de club gaat meedoen om de prijzen. Afgelopen zaterdagavond werd Blauw Wit ’34 nog met 3-1 verslagen. Voor de rust gebeurde er, volgens Andor Heij van OOG-sport weinig. Na rust sloeg de thuisclub toe door in zo’n elf minuten drie keer te scoren. Marco Sanders gaf een rake typering van de klasse waarin zijn club nu speelt: “Als je in deze klasse wedstrijden wilt winnen, komt er meer kijken dan alleen mooi voetballen” zei hij tegen Andor Heij.

Daar weet Oranje Nassau ook over mee te praten. Na twee wedstrijden heeft de ploeg. Die ook bekend staat om het mooie voetbal, nog maar drie punten. En de inhaalwedstrijd, met nog een klein half uur te spelen, tegen Drachtster Boys geeft ook niet veel reden tot optimisme, al kan de bal raar rollen in een halfuurtje. Oranje Nassau moet de wonden van afgelopen zaterdag tegen PKC likken. Al heeft trainer Erwin Heerlijn zeker positieve dingen gezien. Uiteraard was hij teleurgesteld over het uiteindelijk resultaat. De trainer zag dat ON het in de eerste tien minuten moeilijk had. Daarna vond hij het heel goed. “Niet om positief te doen. We speelden tot de 1-1 een gewonnen wedstrijd. Het feit dat zij halverwege de eerste helft terugschakelden naar een 5-3-2 systeem zegt ook genoeg”. Toen kreeg PKC volgens Erwin wel wat meer grip op de wedstrijd. En dan krijg je twee klote goals tegen voor de rust. En je weet hoe ik ben, ik wil winnen. Dus neem je wat meer risico en geef je wat meer ruimte weg. Maar in de tweede heft was het gewoon niet goed genoeg.” Erwin kon zich goed vinden in de woorden van verslaggeer Bart Vonk die ON in de tweede helft een beetje tandeloos vond. “ En dat snap je dan niet voor een ploeg die zo goed kan voetballen op momenten. Het feit is dat we er nog niet zijn. Er is werk aan de winkel.”

Zaterdag wacht Be Quick 1887. Er is natuurlijk ook al tegen hen geoefend, maar volgens Erwin zal dit  anders zijn. Het is specialer Het voelt ook specialer. Er zijn veel oude bekenden over en weer. Hartstikke leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander. Erwin verwacht veel voetbal en gaat met zijn ploeg vol voor de winst. Of die winst er komt zal nog even moeten worden afgewacht. De uitslag van de oefenwedstrijd eerder dit seizoen moet je volgens mij als voorbeschouwer,  niet te optimistisch maken. Maar twee voetballende ploegen kunnen wel degelijk voor spektakel zorgen. Dus, als je van mooi en aanvallend voetbal houdt, moet je zaterdag zeker naar Coendersborg komen. Beide ploegen zullen de aanval niet schuwen. Gezien de resultaten tot nu toe mag je de favoriete rol aan Be Quick geven. Maar resultaten in eerder wedstrijden tellen zaterdag niet. We beginnen op 0-0. En waar we eindigen zien we rond vier uur wel. Tot zaterdag op Coendersborg zou ik zeggen! Want als je niet komt, mis je wel een mooie wedstrijd, ongeacht de uitslag. Natuurlijk hoop ik, dat de drie punten op Coendersborg blijven!

De wedstrijd Oranje Nassau-Be Quick 1887 begint zaterdag om 14.00 uur, nee dat is geen typefout! De leiding is in handen van een door de KNVB aangestelde arbitrale trio. Marouan Achammachi is de scheidsrechter van dienst en Johan Wesseling en Dursun Caglak zijn de assistenten. De wedstrijdbal is aangeboden door de gebroeders Gerard en Joop Jilderda.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.