Opnieuw een nieuweling in de tweede competitiewedstrijd

Gepubliceerd op
27 september 2023

Zaterdag komt SVBO naar Coendersborg. Opnieuw een tegenstander, die nog nooit in competitieverband uitkwam tegen de gastheren. De mannen uit Barger Oosterveld, een buitenwijk van Emmen, hebben een rijke geschiedenis binnen het zondagvoetbal. Op hun website lees ik dat SVBO eerst BOV heette en daarna BLES (Barger-Oosterveld Lenig En Snel). Later werd het dus Sport Vereniging Barger-Oosterveld, wanneer dat was meldt de geschiedenis niet. Wel dat de club in 1945 werd opgericht voortkwam uit de plaatselijke voetbalclub Velociter.

Door Siemon Aikema

In het seizoen 85/86 kwam het eerste zondagteam van SVBO voor het eerst uit in de eerste klas. Twee seizoenen later speelden ze in de hoofdklasse. In totaal heeft SVBO met onderbrekingen twaalf seizoenen in die hoofdklasse gespeeld met als beste resultaat een vijfde plek in het seizoen 94/95 van de vorige eeuw. Dit seizoen speelt de ploeg van trainer Peter Timmer voor het elfde seizoen op rij in de eerste klas. Vorig seizoen eindigde SVBO op een zevende plaats.

Over de kracht van de tegenstander kan ik niet veel vertellen. Het team heeft  dit jaar zes nieuwelingen, drie spelers zijn vertrokken. Afgelopen zondag liep één van die nieuwelingen Twan Waidijk, hij kwam over van de zaterdagafdeling van SVBO, een op het oog zware blessure op in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Winsum. Ik ging er in eerste instantie vanuit dat SVBO hem voorlopig zou moeten missen. Maar een dag later las ik op RTV Drenthe, dat Timmer zaterdag over een voltallige selectie kan beschikken.  Of hij Twan daar ook bij rekent, wordt zaterdag duidelijk. In mijn voorbeschouwing op het seizoen voorspelde ik een plaats in de middenmoot voor SVBO. Na één wedstrijd is er natuurlijk nog weinig te zeggen hoe dit uitpakt. Zeker is dat de ploeg uit Barger Oosterveld het seizoen graag wil vervolgen met een overwinning op Oranje Nassau.

Datzelfde Oranje Nassau stelde volgens onze verslaggever enigszins teleur met een gelijkspel tegen GVAV-Rapiditas. Na een succesvolle bekervoorronde hadden velen waarschijnlijk meer verwacht van het team van Heerlijn. Maar het goede spel uit de bekercompetitie kon de ploeg zaterdagavond geen vervolg geven in de eerste competitiewedstrijd. Ondanks meerdere kansen werd er slechts één keer gescoord. En omdat GVAV uit ook uit meerdere kansen één keer wist te scoren kregen beide ploegen een punt. Wellicht moet Oranje Nassau nog een beetje wennen aan de nieuwe tegenstanders en de ongebruikelijke tijdstippen van uitwedstrijden tegen zondagclubs.

SVBO en Oranje Nassau hebben uiteraard weinig tegen elkaar gespeeld. Alleen in de beker kwamen ze elkaar twee keer tegen: In augustus 2014 won Oranje Nassau met 2-0 en in mei 1999 met 3-2. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor nu!

Trainer Erwin Heerlijn werd gevraagd hoe hij aankijkt tegen het weekendvoetbal. In Dagblad van het Noorden zei hij onder andere: “Waar ik vooral zin in heb is dat we tegen totaal nieuwe tegenstanders spelen. Het is prachtig dat we nu tegen klassieke zondagclubs als WVV en SVBO spelen en tegen relatief veel clubs uit de stad” Wel merkte hij ook op, dat hij benieuwd was hoe bepaalde dingen gaan bevallen, bijvoorbeeld  het spelen van wedstrijden om vijf uur ‘s avonds.   De nieuwe indeling noemde Erwin een zegen.  Of het ook een zegen blijkt te zijn voor zijn club wachten we even af. Komende zaterdag speelt ON in ieder geval thuis op het gebruikelijke tijdstip. De mannen zullen wel aan de bak moeten om er nu wel drie punten ut te slepen. In mijn optimistische bui ben ik ervan overtuigd dat er zeker kansen liggen om die drie punten in eigen huis te houden. Maar dan zal de ploeg wel zijn gebruikelijke spel (zoals in de bekercompetitie) moeten spelen. Met de routine en de kwaliteit van de selectie liggen er zeker mogelijkheden. Uiteraard is de uitkomst voorlopig ongewis.

De wedstrijd Oranje Nassau-SVBO begint, zoals gezegd zaterdagmiddag om 15.00 uur op sportpark Coendersborg. Robert de Wit is aangesteld als scheidsrechter en  Marvin Brink en Jos Klinkhamer zijn de assistenten.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.