Oranje Nasau wint overtuigend oefenduel tegen Hoogezand

Gepubliceerd op
27 augustus 2022

Gemotiveerd, geconcentreerd, veel bijgeleerd,…het was de moeite weerd. Zo hebben de supporters van zowel Oranje Nassau als de meegereisde Hoogezandsters de oefenwedstrijd tussen beide competitiegenoten ervaren.

De ON'ers die twee weken geleden in de hitte naar VEV – ON gekeken hadden konden hun ogen niet geloven. Het toen redelijk krakkemikkiige ON, dat kansloos verloor speelde nu een voortreffelijke wedstrijd tegen het hoger dan VEV spelende Hoogezand. Over alle linies was ON vanmiddag de baas op Coendersborg. Het gaat misschien te ver om direct conclusies te verbinden aan de 3 – 1 overwinning, maar gezien de mutaties die er nog zijn moet Oranje Nassau in deze vorm en wedstrijdinstelling een belangrijke rol gaan spelen in klasse 1F.- zaterdag.

Door Bert Postma

Er moet veel gebeurd zijn in de afgelopen twee weken op de trainingen van de eerste selectie. Zowel fysiek als mentaal van de eerste tot de laatste minuut bij de les spelend maakte ON van Hoogezand een speelbal, die slechts zeer zeldzaam richting doelman Erwin Heidekamp rolde. En als dat eens gebeurde was ook hij fanatiek coachend paraat.

Toen om drie uur scheidsrechter Hans Beenker uit Bovensmilde af liet trappen waren er bij de staf van ON toch enige twijfels, gezien de wedstrijd in Leek. Maar na de aftrap van Hoogezand sloegen de twijfels snel om in misschien wat verbazing, maar vooral plezier. Al in de 2e minuut moest de doelman van Hoogezand redding brengen op een prima ON vrije trap en als Rick Wiersma zijn vizier direct scherp had gesteld, had ON in de 7e minuut een voorsprong genomen. De goede aanval over links had beter verdiend. In de 15e minuut was het dezelfde Rick ( we hebben er immers twee) die alleen door een overtreding gestuit kon worden. Dom om dat in de 16 te doen. Rick W. mocht zelf de pingel verzilveren en hoewel de doelman de goede hoek inging, was hij toch kansloos. 1 – 0. Oranje Nassau bleef domineren en het was dan ook niet meer dan logisch dat dit meer doelpunten op ging leveren. Het was in de 35e minuut de andere Rick ( Boyer) die door de defensie slalomde en schitterend de 2 – 0 op het scorebord liet zetten. Helaas stond in de laatste minuut van de eerste helft de paal in de weg om de drie nul aan te tekenen.

Oranje Nassau ging in de tweede helft gewoon verder met waar ze de eerste helft waren geeindigd. Hoogezand met snelle, goed verzorgde aanvallen onder druk zetten. Zo zagen we in de 60e minuut een fantastische passeeractie van nieuweling Bernard Suffner en een prima voorzet op de weer supersnelle Tim Deelen, die helaas een prima Hoogezand keeper tegen over zich zag. In de 20e minuut werd Walid Barhouss gewisseld voor de ook nieuwe ON'er Rémon Schutte. Voor mij was Wallid wel de man of the match. Zoals hij samen met aanvoerder Ard Veenhof achterin de baas was over de Hoogezand voorwaartsen was een lust voor het oog. In de 32e minuut had Hoogezand geluk. De fraaie kopbal van Rich Wiersma knalde tegen de lat. Vijf minuten later was het toch raak toen vanaf de rand van het strafschopgebied Rémon Schutte steenhard in de kruising schoot 3 – 0. Dat ON na deze fraaie score iets gas terug nam was logisch en zo kreeg Hoogezand de mogelijkheid iets terug te doen. In de 39e minuut mocht Jordan van Zwol de ingevallen doelman Jelle Bouma passeren. 3 – 1. De vermoeidheid sloeg toe, er werd meer buitenspel gestaan en Rick Wiersma mocht ook gaan pauzeren. Voor hem kwam Beatiste Panayo (Argentinie) in het veld. Niet veel later gaf de prima leidende Hans Beenker aan dat het tijd was om te douchen.

Er werd noch lang nagepraat over deze fraaie oefenwedstrijd. De trainers van ON zullen ook nu weer een luxe probleem hebben. Wat wordt de ideale opstelling? Gelukkig komen er eerst nog drie bekerstrijden waarin de mannen zich kunnen bewijzen en proberen hun kansen te grijpen. Wij als supporters wensen de spelers succes en de staf wijsheid bij hun keuzes.

Bekijk hier nog de foto's van de wedstrijd.