Oranje Nassau kan weer niet winnen

Gepubliceerd op
11 mei 2024
Ook de vierde wedstrijd op rij kon niet door Oranje Nassau gewonnen worden. In Winschoten tegen WVV kwam ON snel op een keurige 0-2 voorsprong. Verkregen door keurig en zeer aanvallend voetbal, kon deze voorsprong in de tweede helft niet vastgehouden worden en scoorde WVV ook tweemaal. Dat ON de kansen in de eerste helft op meer doelpunten verprutste kwam hen dus duur te staan en blijven de Winschoters tweede op de ranglijst. Even leek het erop dat Hoogezand ging stunten tegen HZZV, maar de 1 - 0 voorsprong kon niet behouden worden en in de tweede helft maakte HZVV korte metten met Hoogezand. 1 - 4. Zo begint het er op te lijken dat alles wel weer eens op de laatste wedstrijd beslist gaat worden. Tenzij HZVV zaterdag in Emmen van DZOH wint, dan zijn ze niet meer in te halen.
 Door Bert Postma

De stadion klok gaf nog de wintertijd aan, maar het was toch echt 18.00 uur dat scheidsrechter Michell van Laar uit Hengelo Oranje Nassau liet aftrappen voor de belangrijke wedstrijd tegen WVV. De jeugd van WVV ziet promotie wel zitten en had een zeer fraai spandoek gemaakt, waar de route naar deze wens op uitgeduid werd. Samen met het zwart rode vuurwerk, een sfeervol gebeuren. Hulde. Dezelfde jeugd zal samen met het overige publiek hun ogen de eerste helft niet hebben geloofd. Oranje Nassau liet WVV alle hoeken van het veld zien en het was dan ook  volkomen terecht dat Thomas Careman in de 15e minuut dankbaar de fraaie voorzet van Ezra Schrijver binnen schoot. 0 - 1. Vijf  minuten later was Ezra zelf dicht bij een goal, maar zijn inzet belande in het zijnet. Een minuut later was Careman weer dichtbij een score, maar doelman Tim Lugies voorkwam dat middels een overtreding. Terecht strafschop en geel voor Lugies. De pingel werd onberispelijk door Thomas zelf verzilverd. 0 - 2. Een zeer fraai spelend ON kreeg kansen op meer, maar liet na om de concurrent definitief k.o. te schieten. In de 36e minuut moest bij WVV Sten Bruins geblesseerd afhaken. Voor hem kwam Kevin Jager binnen de lijnen.

Na rust kwam WVV beter uit de kleedkamer dan de gasten, die wat nonchalanter en slordiger startten. Ballen werden gemakkelijk ingeleverd en een noodgreep kostte aanvoerder Ard Veenhof in de 53e minuut een gele kaart. Toch was het ON dat de beste kansen kreeg om te scoren. Jim de Leeuw raakte de lat in de 58e minuut en twee minuten later had er gescoord moeten worden. Bij WVV werd in de 64e minuut Rik Wubs, pittig geblesseerd, gewisseld voor Bo van Lent.  In de 70e minuut was het de beurt aan de Winschoters om een grote kans te missen. Toen echter drie minuten later bij ON een fatale fout gemaakt werd in de verdediging was Martijn Delger er als de kippen bij om ON doelman Joar Terpstra te laten vissen.  1 - 2. Terpstra verving doelman Erwin Heidekamp die bij de training een flinke enkelblessure had opgelopen. Direct na deze aansluitingstreffer werd bij ON Thomas Careman vervangen door David Voigt. WVV werd sterker en je weet bij dit soort knokploegen dat je het zeer moeilijk krijgt na zo'n treffer. ON moest terug en kon nog sporadisch in de beurt van het vijandige doel verschijnen. In de 80e minuut kreeg WVV weer een corner en alle lengte van de gastheren verscheen  in de ON 16.De eerste kopkans kon nog gepareerd worden, maar in de kluts erna was Terpstra kansloos op de inzet van Lars Wiekens. 2 - 2. WVV speelde alles of niets en ON dreigde koppie onder te gaan. In de 88e minuut moest Tim Deelen zich laten vervangen door Walid Barhouss en twee minuten later Ard Veenhof door Daan Smit. In blessuretijd was er nog een uitval van WVV waarbij, doelman Terpstra van ON buiten het strafschop het duel aan moest gaan met de WVV aanvaller. Hierin zag scheidsrechter Mitchell van Laar een overtreding van de ON doelman, die dan ook op rood getracteerd werd. Een probleem dus voor volgende week met een geschorste en een geblesseerde keeper. Hopen dat de kwetsuur van Heidekamp mee gaat vallen dus. De laatste minuten werd het ON doel moedig verdedigd door Rick Wiersma.
A.s. zaterdag speelt ON thuis tegen VKW uit Westerbork. Met dezelfde inzet van de eerste helft in Winschoten moet er dan wel weer eens gewonnen kunnen worden. Aanvangstijd LET OP 18.00 uur.