Oranje Nassau doet het beter dan het andere Oranje

Gepubliceerd op
10 december 2022

Op een koud bevroren en mistig Coendersborg  presteerde het mannen team van ON beter dan hun duur betaalde collega’s op het WK tegen Argentinië. Oranje Nassau deed haar plicht en versloeg haar stadsgenoot VVG met 2 – 0. Gemakkelijk ging het niet. Na een 1 – 0 bij rust spartelde VVG behoorlijk tegen in de tweede helft duurde het  tot in de 94e minuut  voordat de enkele Oranje supporters opgelucht konden ademhalen. Het prachtige doelpunt van Ezra Schrijver werd dan ook uitbundig gevierd door alles en iedereen die Oranje Nassau een warm hart toedragen.

Door Bert Postma

Na de aftrap van VVG veroverde ON al snel de bal en in de 45e seconde kogelde Thomas Careman de bal op de lat boven doelman David Madatali van VVG. Dat was even schrikken en het duurde tot aan de 9e minuut dat VVG het eerste schot op Erwin Heidekamp afvuurde. Het werd vakkundig door de ON doelman onschadelijk gemaakt. In de 20e minuut deed zijn collega aan de andere kant dat op een schot van Careman. Drie minuten later schoot Careman voorlangs de VVG doelverdediger.  Oranje Nassau kreeg de overhand in de tot dan toe gelijk opgaande wedstrijd en het was dan ook een logisch gevolg dat Quirein Boelens op zijn speciale manier de 1 – 0 uit een corner binnenkopte. VVG gooide meer strijd in de wedstrijd en dat kostte Caram Alves een blessure, die dan ook van dien aard was dat Alves gewisseld moest worden door Rémon Schutte. In de 45e minuut moest Heidekamp nog de gelijkmaker voorkomen en de volgende pittige overtreding van VVGer Cass Pinas werd met geel bestraft.

In de tweede helft had Bernhard Suffner voor ON de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen. Hij miste de opgelegde mogelijkheid. In de 48e minuut nog een grote mogelijkheid, maar Thomas Careman kopte de verkeerde kant op. In de 57e minuut de wissel bij VVG. Kaehney Camelia ging eraf voor Topchevkyl. In de 70e minuut moest Tim Deelen zich laten vervangen na een forse botsing met de boom lange VVGer Danny Harms. Met een pijnlijke heup kon Deelen de warme kleedkamer opzoeken. Ezra Schrijver kwam hem vervangen en David Voigt verliet het veld voor Ard Veenhof. Bij VVG werd Cass Pinas gewisseld voor Ricart Danis en in de 85e minuut kwam Jackie Venema nog binnen de lijnen voor oud ONer Erolind Derguti. Ezra Schrijver benutte de ruimte die het aanvallende VVG verschafte en na een slimme steekbal van Thomas Careman scoorde Ezra zeer beheert met een fraai boogballetje over de uitkomende Madatali.  2 – O. Enkele seconden later floot de prima leidende scheidsrechter Martin Wever uit Veendam voor het einde. Een verdiende overwinning voor ons Oranje dat het in het nieuwe jaar op mag nemen thuis tegen de nieuwe koploper Pelikaan S dat nu 1 punt hoger staat dan ON.  We gaan eerst genieten van een wel verdiende winterstop waar de geblesseerde spelers de tijd krijgen om weer wat fitter te worden. Wij wensen U allen een heel fijne Kerst en een goede jaarwisseling. Tot ziens op Coendersborg op zaterdag 21 januari 2023 a.s. om 15.00 uur.

P.s. Mijn excuses voor de mindere kwaliteit van de foto’s, maar mijn camera is van een kwaliteit die deze zeer slechte omstandigheden niet de baas kan. Toch wilde ik U de plaatjes niet onthouden.

Hier nog de link naar de foto's 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.