Oranje Nassau gaat zaterdag voor een driepunter tegen Hoogezand.

Gepubliceerd op
26 oktober 2022

Voor het eerst in de geschiedenis staat Oranje Nassau zaterdagmiddag in de competitie tegen Hoogezand in het veld. En dat is natuurlijk niet verwonderlijk, want tot vorig seizoen speelden de Hoogezandsters nog in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Oranje Nassau en Hoogezand kwamen al wel eerder in een officiële wedstrijd tegen elkaar uit, maar daarover later meer.

Door Siemon Aikema

Het bestuur van Hoogezand besloot al in september 2022 dat de horizontale overstap zou worden gemaakt. Later werd dat nog door de algemene ledenvergadering bekrachtigd. Daardoor speelt de kampioen van zondag 1F nu in de zaterdag 1F. Voorlopig doet Hoogezand dat wat minder dan vorig seizoen in zondag klasse. Na vier wedstrijden had het team van Germain Beck toen zeven punten verzameld. Nu zijn dat er nog maar vier.  Maar toen leverden de volgende zes wedstrijden wel vijtien punten op. Ik bedoel maar, wie denkt dat Hoogezand dit jaar een mindere rol zal spelen, heeft voorlopig wellicht gelijk, maar als het eenmaal gaat lopen…..  
In de selectie van Beck vinden we enkele bekende namen, waarvan Heine Uuldriks ongetwijfeld de meest bekende is. Heine scoorde in de vijf seizoenen bij Hoogezand tot nu toe 79 keer. Zijn totaal aantal doelpunten van 227 geeft wel aan dat de spits veel en gemakkelijk scoort. Mart Bloeming is weer terug van het uitstapje naar Harkemase Boys. Ook Ashraf Hezam van Be Quick 1887 kwam terug naar de club waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht. Verder zien we in de selectie vooral mannen, die al jaren voor Hoogezand spelen, zoals Peter van Son, Justin Slor en Sebastiaan Wollinga. Hoogezand begon de competitie met een nederlaag tegen Blauw Wit ’34, speelde gelijk tegen Drachtster Boys, won geflatteerd met 6-0 tegen PKC en moest in de laatste competitiewedstrijd de overwinning aan vv Groningen gunnen. Een wat wisselend begin dus. Maar ik denk, dat Hoogezand toch over een goed team beschikt, dat het vele tegenstanders moeilijk kan maken.

Tot nu toe kwamen Oranje Nassau Hoogezand elkaar één keer tegen in het bekertoernooi. Dat was op 28 november 2018. ON won destijds met 3-2 van de ploeg waar toen nog Marshall Pourier hoofdtrainer was. Daarnaast waren er nog twee vriendschappelijke wedstrijden op Coendersborg. Aan de ontmoeting begin 2022 wil ON liever niet te vaak herinnerd worden, ze werden met 7-0 van de mat geveegd. In de voorbereiding op dit seizoen won de thuisclub met 3-1. Trainer Germain Beck twitterde na afloop “Denk dat ze mee gaan doen om de prijzen. Maar voorlopig staat Oranje Nassau met een puntje meer er nog niet veel beter voor dan Hoogezand.

Thuis wil het tot nu toe nog niet echt lukken bij Oranje Nassau. Door een nipte nederlaag tegen ONS Sneek en een gelijkspel tegen PKC ’83 heeft het team van Heerlijn slechts één puntje in twee thuiswedstrijden. Toch kunnen we niet zeggen, dat Oranje Nassau thuis slecht speelde. Het winnende doelpunt van ONS viel in een fase waar Oranje Nassau de bovenliggende partij was en het  verdiende tenminste nog een doelpunt te maken. En tegen PKC ’83 liet de ploeg zich in het begin overrompelen en kwam in de tweede helft toch net te kort voor een overwinning. Om met aanvoerder Thomas Careman te spreken: “Het is schandalig dat we niet gewonnen hebben. We hebben gewoon van ons zelf verloren.” Ik ben dan ook niet pessimistisch voor het vervolg in de competitie, al moet ik toegeven, dat ON afgelopen donderdag in Assen tegen Achilles 1894 weinig kansen wist te creëren. Zelf hoop ik dat de ploeg van Heerljin zaterdag bij de les zal zijn. Er zit genoeg voetbal in de ploeg, het is vaak leuk om naar te kijken, de resultaten komen dan vast ook wel. Welllicht zaterdag, al moet de kracht van Hoogezand niet onderschat worden. Met mensen als Uuldriks, van Son en Slor, samen goed voor ruim 370 doelpunten, heeft Beck voldoende scorend vermogen in de ploeg.

Voor assistent Marshall Pourier wordt het een weerzin met een oude bekende. Marshall was tweeëneenhalf seizoen hoofdtrainer bij de club en bereikte in die periode ook de eerste klas via de nacompetitie. Veel selectiespelers van toen spelen nog steeds voor Hoogezand. Maar zaterdag telt er geen sentiment. Ook Pourier weet, dat Oranje Nassau zaterdag wel de punten thuis moet houden. In deze fase van de competitie veel punten halen maakt het voor het vervolg gemakkelijker om je veilig te spelen, dan wel mee te doe om de bovenste plaatsen. Het blijft ook dit jaar weer een spannende competitie, waar veel verrassende uitslagen te noteren vallen. Laten we hopen, dat Oranje Nassau zich zaterdag niet laat verrassen door de tegenstander uit Hoogezand.

Ook zaterdag begint de thuiswedstrijd van Oranje Nassau weer om 15.00 uur. Scheidsrechter is de jonge leidsman Hasse Aartsen uit Groningen. Jan Remmers van Oranje Nassau en Arnold Mennega van Hoogezand zullen hem assisteren.

Tot slot traditiegetrouw nog even de stand in de strijd Groningen-Friesland in deze klasse. In de laatste competitiewedstrijden stonden in vier wedstrijden twee  ploegen uit de verschillende provincies tegenover elkaar. Eén keer won Groningen, één keer won Friesland en twee keer was er een gelijkspel. Daardoor is de stand weinig veranderd. Groningen gaat op kop met zeven zeges, Friesland won vijf keer en er werd zeven keer gelijkgespeeld. Na komende zaterdag kan alles weer anders zijn. Komende zaterdag staan er weer drie onderlinge ontmoetingen op het programma.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.