Oranje Nassau pakt ook tweede bekerwinst.

Gepubliceerd op
09 september 2023

Op een bloedheet sportpark Coendersborg bleken de selecties van Oranje Nassau en Lewenborg in staat om de plm. 150 toeschouwers toch een heel aardige wedstrijd voor te schotelen. Bij een temperatuur die boven het kunstgras toch wel de 30 graden moet hebben bereikt werd er van begin tot eind volop op de aanval gespeeld.

Door Bert Postma

Het leverde vooral in de eerste helft bij vlagen een gelijk opgaande strijd op, waarbij het klasse verschil nauwelijks merkbaar was, ON was iets meer aan de bal en kreeg wel de beste kansen, maar een uitstekende doelman Ferrand Wildeboer van Lewenborg hield de oranje hemden lang van een doelpunt en flinke voorsprong af. In de 15e minuut kon hij echter niet voorkomen dat Rick Wiersma zelf de strafschop benutte, die hij kreeg na gevloerd te zijn binnen de beruchte lijnen, Volgens veel Lewenborgers had scheidsrechter Sam Tyler deze pingel niet mogen goedkeuren na een k.t aanloop van Wiersma. Dat het momenteel een beetje mode is om de keeper eerst in de luren te leggen bij een strafschop zie je ook op de TV. Hier moet de VAR zich dan ook maar eens over buigen. De keeper heeft het al moeilijk genoeg met de regeltjes. Lewenborg zat niet bij de pakken neer maar probeerde echt wel de gelijkmaker op het scorebord te krijgen maar ON doelman Joar Terpstra wilde niet zwichten. Net als zijn Lewenborg collega die uitblonk met schitterende reddingen. Toch kon hij niet voorkomen dat Rémon Schutte, vlak voor rust, vanuit een prachtige voorzet van Ezra Schrijver de 2 - 0 binnen kopte.

Na rust kwam Thomas Careman binnen de lijnen voor Rémon Schutte en Bernard Suffner voor Ard Veenhof. ON bleek niet tevreden met de 2 - 0 voorsprong en begon energiek aan de tweede helft. Ezra Schrijver schoot in de 52e minuut via een tegenstander op de lat. Een minuutje later deed Peter van Son het beter. Hij kapte naar binnen en schoot zuiver in de lange hoek. Onhoudbaar voor Wildeboer. 3 - 0.Drie minuten later knalde dezelfde van Son rakelings over. ON draaide de duimschroeven aan en Lewenborg kon het tempo niet meer volgen. Trainer Heerlijn gaf Peter van Son en Ezra Schrijver rust. Youri Schuur en David Voigt mochten ook een paar liter zweet produceren. Scheidsrechter Sam Tyler was zo vriendelijk om de wedstrijd een paar keer stil te leggen om de vochthuishouding weer op pijl te brengen. In de 68e minuut kreeg Thomas Careman het op zijn heupen, kapte drie tegenstanders uit en bediende Rick Wiersma op maat. 4 - 0. Wiersma kreeg de smaak van scoren schijnbaar weer te pakken en schoot in de 73e minuut een vrije trap, vanaf een 20 meter schitterend binnen. 5 - 0. Lewenborg gaf nog niet op en deed in de 84e minuut iets terug. 5 - 1. Scheidsrechter Tyler werd geassisteerd door de heren Henk Kwant namens ON en Davy Okken van Lewenborg. A.s.zaterdag wordt de eerste ronde besloten met de wedstrijd Oranje Nassau - Velocitas. Sportpark Coendersborg. Aanvang 15.00 uur