Oranje Nassau is op Coendersborg wel toe aan een overwinning op Gorecht

Gepubliceerd op
01 februari 2023

Wie de statistieken erop na slaat, zal tot de conclusie komen dat Oranje Nassau het nooit gemakkelijk heeft tegen Gorecht. Daarover straks meer. Wie het huidig klassement ziet, zou denken dat Gorecht een gemakkelijke prooi moet zijn voor de thuisclub. Voorlopig houd ik het er op, dat de waarheid ergens in het midden zal liggen. In ieder geval lijkt er weer een mooie wedstrijd in het verschiet te liggen.

Door Siemon Aikema

Gorecht treedt vanmiddag al voor de derde keer dit seizoen aan tegen Oranje Nassau. Voor de beker werd er op 10 september op Coendersborg gespeeld. Gorecht wist in die wedstrijd de kansen beter te benutten. Zeker op basis van de tweede helft was de nederlaag onverdiend, maar als je minder doelpunten scoort verlies je de wedstrijd. Veertien dagen later nam Oranje Nassau in de eerste wedstrijd van het huidig seizoen wraak. Nu werd Gorecht met 0-4 aan de kant gezet. Verslaggeer Bert Postma sprak van een uitmuntende start van de competitie.

Gorecht heeft het moeilijk in 1 F. Door de versterkte degradatie van dit seizoen is het onderin vechten voor iedere punt. Daarom was het puntje van afgelopen zaterdag tegen Blauw Wit ’34 meer dan welkom. Toch is de achterstand op de veilige plek negen op dit moment vier punten. De mannen van Hans van der Ploeg zullen dus nog de nodige punten moeten pakken om zich veilig te spelen. De onderlinge krachtsverschillen zijn klein, er zijn dus nog volop mogelijkheden de achterstand  weg te werken. Dat gunnen we onze buurman uit Haren ook, maar wel in andere wedstrijden. Bij Gorecht spelen een aantal mannen met een ON-verleden. In de selectie zien we de namen van Bob Poorta, Michel Koopman (beiden 2 seizoenen) Jermo Verbeek en Harmen Meijering (elk 1 seizoen). En natuurlijk heeft ook de trainer een ON-verleden. Hans was drie jaar assistent trainer en twee jaar hoofdtrainer van ON en speelde twee keer een jaar in het eerste. Ik denk dat alle genoemde mensen graag ongeslagen willen blijven tegen ON op Coendersborg.

Oranje Nassau en Gorecht hebben elkaar in onderlinge ontmoetingen in totaal tien keer getroffen. ON won vier keer in Haren, Gorecht was de gastheren drie keer de baas en ook drie keer werd er gelijkgespeeld. Als ik alleen naar de thuiswedstrijden van Oranje Nassau dan is er een ander beeld. Oranje Nassau speelde thuis drie keer gelijk en verloor twee keer.

In de voorbeschouwing op de bekerontmoeting in september schreef ik al dat Gorecht op Coendersborg een soort ‘angstgegner’ is voor de thuisclub. De mannen uit Haren weten blijkbaar net iets meer energie uit hun lichaam te halen  als ze op de thuishaven van ON spelen. Heeft het te maken met het aantal meegereisde supporters uit Haren? Of met het gegeven dat Gorecht als dorpsclub de stadse club graag een lesje leert op hun eigen sportpark? Ik weet het niet. Ik denk, dat er maar eens verandering in moet komen middels een mooie overwinning van de thuisclub. Tenslotte staat Oranje Nassau niet voor niets op een fraaie tweede plek en is het team al elf wedstrijden ongeslagen. Zeg ik daar mee dat ON wel even zal winnen? Nee zeker niet. Volgens mij zit er wel een overwinning in, maar zal er keihard geknokt moeten worden om dit te bereiken. In ieder geval heeft de ploeg bewezen (tegen  Groningen en tegen Winsum) dat ze, als ze iets minder goed spelen, toch drie punten weten te halen Afgelopen zaterdag stond de verdediging weer als een huis, toen Winsum in de slotfase alles uit de kast haalde om toch nog een punt te winnen. Dat geeft me moed voor zaterdag. Geen gemakkelijke overwinning, zeker niet, maar toch uitzicht op een goed resultaat. Laten we hopen dat dit ook werkelijk gaat gebeuren.

Onder leiding van scheidsrechter Nick Alberts uit Annen wordt er zaterdag om 15.00 uur afgetrapt op sportpark Coendersborg. Zijn assistenten zijn Jan Remmers van Oranje Nassau en Erik Zuidema van Gorecht.

De strijd tussen Groningen en Friesland viel in het afgelopen weekend uit in het voordeel van de Friese clubs. Broekster Boys wist als enige club de onderlinge strijd te winnen, waardoor Friesland nu op dertien overwinningen komt. Groningen blijft staan op twintig. Dit weekend zijn er maar liefst vijf onderlinge ontmoetingen tussen Groninger en Friese clubs. Dé kans voor de Friezen de achterstand terug te brengen tot één punt. Maar of dat zal lukken? Dat wachten we af!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.