Nacompetitie stopt voor ON na één wedstrijd.

Gepubliceerd op
01 juni 2024
Na 96 minuten stond bij Oranje Nassau - Aalsmeer de eindstand 2 - 3 op het scorebord. Dat betekende voor O.N. einde seizoen 23/24 en voor Aalsmeer dat ze a.s woensdag naar Doetinchem moeten reizen voor de tweede ronde tegen DZC'65. Oranje Nassau zal dus volgend seizoen weer in de mooie 1e klasse uitkomen.
Jammer dat het doel, promoveren, niet bereikt is, maar.........,ik zal het er niet meer over hebben. Er is genoeg over geschreven en gediscussieerd. Feit is, dat er voor komend seizoen weer veel mooie wedstrijden gespeeld zullen worden en dan maar gewoon kampioen worden. Bij Oranje Nassau kan men zich nu volop richten op deze missie. We wensen nu eerst alle betrokken een rustpauze en vakantie. De vertrekkende spelers en anderen een heel fijne tijd elders en de  nieuwelingen heel veel plezier en succes bij het halen van de doelstelling. U hoort en ziet ter zijne tijd om wie het allemaal gaat.
Door Bert Postma

Tegenstander Aalsmeer had een busreis van plm. 200 km achter de rug. Scheidsrechter Michel Nijdeken uit Amersfoort ook zoiets, de assistenten Mario Kwaytaal uit Rotterdam plm. 250 en Niels Sprenkeling uit Warmenhuizen ongeveer 150. Bij elkaar dus 800 km. Aangezien ze ook weer naar huis moesten werd er in totaal ongeveer 1600 km gereisd. De K.N.V.B. vindt schijnbaar dat je iets over moet hebben voor je hobby.
Er ontspon zich vanaf de eerste minuut een interessante, fraaie en spannende wedstrijd op sportpark Coendersborg voor promotie naar de 4e divisie. Na het gebruikelijke aftasten, de ploegen kenden elkaar natuurlijk niet, kreeg Aalsmeer in de 11e minuut de eerste mogelijkheid. Het schot ging net over de kruising. Drie minuten later schoot de gevaarlijke Jordy Nieuwendijk net naast. Oranje Nassau deed volop mee en was in die beginfase misschien wel de iets bovenliggende partij. Het doelpunt in de 26e kwam toch enigszins uit de lucht vallen toen Ezra Schrijver na een enorm misverstand tussen doelman Saverio Zondag en enkele verdedigers alleen op het lege doel af ging. Goed voor de wedstrijd dit presentje, hoewel de voorsprong niet onverdiend kon worden genoemd. Dat was ook niet de snelle gelijkmaker die zes minuten later keihard, diagonaal  achter Erwin Heidekamp gekogeld werd. 1 - 1. De blijdschap was dus van korte duur. Helemaal zuur werd het een minuut later toen de gevaarlijke en snelle Jordy Nieuwendijk met de bal aan de voet het halve veld overstak en Heidekamp voor de tweede maal kansloos liet. 1 - 2. De laatste tien minuten voor de pauze werden er nog heel spannende. ON zette aan en kreeg door een vrije trap net buiten het 16 meter gebied een goede kans. Ard Veenhof schoot net over. In dezelfde minuut was Heidekamp nu de baas over Jordy Nieuwenhuizen en was het lobje/schot van Rick Wiersma aan de andere kant net te slap en een prooi voor Zondag. Bij Aalsmeer moest noodgedwongen Thomas Bakker geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Teun Pletting binnen de lijnen. Enkele seconden voor de pauze kreeg ON nog een grote mogelijkheid, toen doelman Zondag volledig mistastte na een corner. In het strijdgewoel kon Djarni Leidelmeijer het leer net niet over de doellijn werken. Het beloofde nog wat voor de tweede helft.
Oranje Nassau kwam energiek uit de kleedkamer en kreeg in de 53e minuut een mogelijkheid op de gelijkmaker. Het schot van Peter van Son was te slap en een gemakkelijke prooi voor Zondag. Ook over het schot van Ezra Schrijver was hij in de volgende minuut de baas. Aalsmeer werd dreigender en het was voor hen een aderlating dat Jordy Nieuwendijk geblesseerd raakte. De ongelukkige werd ook nog met geel bestraft door het verkeerd weer binnen de lijnen verschijnen. In de 60e minuut weer een missertje van doelman Zondag. ON kan helaas niet profiteren.  Tevens het moment voor Nieuwenhuizen om toch geblesseerd eraf te moeten. Zijn vervanger, Stefan de Bruin.  In de 64e was er geel voor Quinten Anakotta. Nadat Aalsmeer in de 67e minuut via Luke Vahle nog een grote kans miste was het in de 70e minuut toch Daan Vaneman die gemakkelijk in kon tikken, na een nog gepareerde kopbal. 1 - 3. De wedstrijd leek gespeeld, maar er volgden nog 20 spannende minuten. 73e, geel voor Jelmer van der Kamp. (A), 77e, wissel ON. Walid Barhouss voor Ard Veenhof. 79e, prima redding doelman Aalsmeer. 79e. Wissels Aalsmeer: Vahle en Dylan Nieuwenhuizen uit, Wendt en Dam erin. 84e, schotje Tim Deelen te zacht. 85e, steekbal Tim Deelen op Peter van Son die steenharde de 2 - 3 binnen schoot. Spanning terug. 86e, wissel ON. Deelen uit, Rhobin Brander erin. 88e, Brander mist kans op gelijkmaker. 90e, geel voor ONer Felipe Marcal Pinheiro. 96e, Erwin Heidekamp voorkomt 2 - 4. En tot slot werd bij Aalsmeer, Djamai Werzam zeer terecht op rood (had ook paars kunnen zijn) getracteerd. Gelukkig liep het redelijk af voor het slachtoffer. Jammer zo'n slot van een zeer leuke en boeiende middag. We wensen Aalsmeer veel succes in het vervolg van de nacompetitie en bedanken staf en selectie van Oranje Nassau voor een bijzonder leuk seizoen en veel succes in de voorbereiding van 24/25.