Krachtig Broekster Boys wint ruim van Oranje Nassau

Gepubliceerd op
19 oktober 2024
Dat Broekster Boys uit, bijna altijd een lastige tegenstander is voor ON was bekend, maar dat Broekster Boys ook gewoon de betere en sterkere ploeg was vandaag, zal ook bij de technische leiding van ON enige twijfel hebben veroorzaakt. Is Oranje Nassau wel zo sterk als algemeen verwacht werd, of is Oranje Nassau dit seizoen niet één van de de titel kandidaten? De competitie is nog maar pas bezig, maar er zijn al teveel punten verspeeld. Met a.s. dinsdag de rest van ON-Drachtster Boys in het vooruitzicht (een half uurtje, te beginnen met een 0 - 2 achterstand) kunnen daar nog drie bijkomen. ON zal er alles uit moeten persen om misschien nog een puntje te redden. Hopelijk kan dan a.s. zaterdag  in de bekerwedstrijd tegen Aduard het zelfvertrouwen dan weer wat opgekrikt worden.
Door Bert Postma.
 
Oranje Nassau verrichtte de aftrap, maar toen werd al direct de eerste bal ingeleverd. Zoals gebruikelijk vloog Broekster Boys er direct bovenop en liet ON niet in haar spel komen. Het was dan ook aan doelman Erwin Heidekamp te danken, dat de gasten in het eerste kwartier niet tegen een flinke achterstand aankeken. Gezien het wedstrijdverloop, was het dan ook volkomen logisch dat de Friezen in de 19e minuut door een fraai doelpunt van Jan Tjitsma op een 1 - 0 voorsprong kwamen. In de 22e minuut mocht ON van geluk spreken, dat een kopbal net naast het doel vloog. Een minuut later kreeg doelman Riemer Hoekstra het eerste ON schot te verwerken. Toen was het knalgele keepers tenue van zijn Groninger opponent al aan alle kanten zwart van de reddingen. In de 26e minuut kwam de volgende kopbal op het dak van het ON doel terecht.  Toch kwam er onverwachts  in de 33e minuut een ON goal uit de lucht vallen. Jonathan van Dorssen  (uitblinker bij ON), samen met Heidekamp,  kroop slim voor zijn verdediger en kopte een voorzet  vlak langs de binnenkant paal. 1 - 1. Oranje Nassau mocht slechts 6 minuten van dit doelpunt genieten, want toen rammelde haar achterhoede aan alle kanten. Jan Tjitsma werd op links op meters afstand gedekt en mocht alle tijd nemen voor zijn prima voorzet, die door Vincent Hoekstra met een fraaie duik tussen beide centrale verdedigers binnen gekopt werd. 2 - 1. In de 44e minuut werd maar net voorkomen, na weer geknoei in de verdediging, dat de ruststand niet nog ongunstiger werd.

Oranje Nassau wisselde in de rust Nagesh Amatsaleh voor Wallid Barhouss. Oranje Nassau kreeg zowaar enig overwicht op Broekster Boys en het liet zich aanzien dat de gelijkmaker in de lucht hing. Bij ON kwam Sam Nieuwold in het veld voor Mart Bloeming. ON kon haar overwicht niet in een doelpunt omzetten en Broekster Boys werd weer brutaler en Heidekamp moest in de 66e minuut weer reddend optreden. Toch moest ook hij zwichten voor het schitterende schot van een meter of 25 van Broekster Boys aanvoerder Riemer Doornbos. 3 - 1. Een doelpunt in de categorie wereldgoal of doelpunt van het jaar. Voor Oranje Nassau wat juist toen iets beter in de wedstrijd zat, wel de nekslag. Toen in de 76e minuut de verdediging van ON binnen de beruchte lijnen aan de noodrem trok, kon arbiter Jeffrey wolthof niet anders dan naar de stip wijzen. Jan Tjitsma benutte dit buitenkansje feilloos en passeerde Heidekamp voor de vierde maal. Trainer Heerlijn wisselde nog het duo Ezra Schrijver en Jim de Leeuw voor Ruendel Martina en Rick Bruns.  Bij Broekster Boys deed trainer Jan Bruin hetzelfde. Vincent Hoekstra en Daniel Reitsema verlieten het veld voor Abe Koopmans en  Jildert Elzinga. Scheidsrechter Wolthof werd geassisteerd door de heren Rick Lubben en Richard Uiterwijk. a.s. dinsdag avond dus vervolg ON - Drachtster Boys aanvang 20.00 uur en a.s. zaterdagmiddag Oranje Nassau - v.v. Aduard (beker) Aanvang 15.00 uur.

De foto's staan hier nog

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.