Oranje Nassau moet winnen van Gorecht om door te gaan in de beker.

Gepubliceerd op
11 september 2024

Na het echec van afgelopen zaterdag, want zo mag je de nederlaag in blessuretijd tegen Bedum toch wel noemen, is de selectie van Oranje Nassau wellicht wakker geschud. Willen ze de voorronde overleven, dan moet er zaterdag gewonnen worden van het altijd lastige Gorecht. De club die al zo vaak met succes op Coendersborg acteerde. Geen gemakkelijke opgave voor de nieuwe selectie van Oranje Nassau.

Door Siemon Aikema

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Gorecht heeft op Coendersborg nog nooit verloren. Ik denk dat weinig ploegen dat kunnen zeggen. Twee jaar geleden, toen Oranje Nassau-Gorecht ook als bekerontmoeting op het programma stond, schreef ik als kop boven het wedstrijdverslag “En weer wint Oranje Nassau niet van Gorecht” In een doelpuntrijke wedstrijd werd het destijds 3-4. Ook later in de competitie hetzelfde verhaal. Gorecht wint met 1-3. Dat Oranje Nassau de wedstrijd wel even zal winnen, hoef je niet tegen Hans Van der Ploeg te zeggen. Zulke uitspraken zullen Hans en zijn selectie alleen meer stimuleren om tot het uiterste te gaan. De selectie kreeg dit seizoen een aardige kwaliteitsimpuls met de terugkeer van spelers als Sven Hazewinkel, Robin Zuidema en Jos Lamain Ex ON-er Roy Mertens maakte de overstap vanuit Bedum. Daartegenover staat dat drie spelers zijn gestopt, o.a. Harm Meijerink, die aan het begin van zijn loopbaan voor Oranje Nassau uitkwam. Daarnaast vertrokken Rick Bruns en Sam Niewold naar Oranje Nassau. Voor de beker won Gorecht vorige week tegen Bedum met 3-0. Aan het eind van zijn verslag schreef verslaggever Henk Vrielink: “De volgende bekerwedstrijd is op zaterdag 14 september uit tegen Oranje Nassau. Kan Gorecht weer voor een stunt zorgen net als voorgaande jaren op Coendersborg? “ Als ik daar op mag reageren zeg “Dat hoop ik in ieder geval niet!

Nieuweling Rick Bruns blikte een tijd geleden al vooruit naar de wedstrijd van zijn oude club tegen Oranje Nassau. Hij vertelde dat hij super uitkijkt naar de ontmoeting tegen Gorecht. Ook Sam Niewold heb ik even gepolst. Hij vindt het wel gek dat hij zo snel al tegen zin oude club moet spelen. Eigenlijk had Sam het wel zien aankomen, want de afgelopen jaren speelden Gorecht en Oranje Nassau vaak tegen elkaar in de bekerpoule Hij vervolgt: “Natuurlijk MOET ik winnen om de overstap naar ON duidelijker te maken als stapje hogerop“. Sam zegt dat hij in tijden niet zoveel zin in een wedstrijd heeft gehad als deze clash

Zoals al eens eerder opgemerkt, bekervoetbal brengt vaak verrassende uitslagen. Zelf heb ik Oranje Nassau tijdens drie oefenwedstrijden aan het werk gezien. Ik was onder de indruk van het spel van de selectie. Er werd met inzet gespeeld en de spelvreugde spatte er af. Op grond van die wedstrijden zeker van die tegen Be Quick 1887, zou ik geen enkele vrees moeten hebben voor de wedstrijd van zaterdag. Maar….  zaterdag is het een heel andere wedstrijd. Het gaat nu ergens om. Voor Oranje Nassau gaat het om het bereiken van de volgende ronde. En om eindelijk op Coendersborg eens de drie punten te pakken tegen de mannen uit Haren. Dat zal zeker niet gemakkelijk worden. De rivaliteit lijkt net iets meer te spelen onder supporters en selectie van Gorecht. Gorecht geeft op Coendersborg altijd net even meer, zo lijkt het. Ik ben dan ook razend benieuwd hoe het zaterdag zal gaan. Je mag toch hopen dat Oranje Nassau niet, zoals twee seizoenen geleden vrij roemloos uit dit bekertoernooi wordt geknikkerd. Aan de kwaliteit van de selectie zal het niet liggen. Dus komt het aan op inzet, daadkracht, doorzettingsvermogen en de wil om kostte wat het kost te winnen. Oranje Nassau moet dus winnen. Winst is voldoende, want bij iedere uitslag in het voordeel van de thuisclub gaat ON Bedum voorbij op doelsaldo. Ik denk dat het zaterdag zeker de moeite waard is om naar Coendersborg te komen. Spektakel, derbyachtige sfeer, spanning, lekker veel publiek, alles krijg je volgens mij er gratis bij. Gorecht zal Oranje Nassau geen vriendendienst bewijzen daar ben ik wel van overtuigd. Dus alle zeilen bijzetten en vol voor de winst!

De bekerwedstrijd Oranje Nassau- Gorecht wordt zaterdag vanaf 15.00 uur gespeeld op Sportpark Coendersborg. Scheidsrechter van dienst is Arjan Alkema uit Nieuw-Annerveen. Volgens mij fluit hij voor het eerst bij onze club Zijn assistenten zijn Marten Brouwer en Kees Brondijk, twee oude bekenden.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.