Oranje Nassau na strafschoppen door in de beker

Gepubliceerd op
21 november 2023

De bekerkraker tussen Oranje Nassau en WVV eindigde zoals het begon 0-0. Toch was er zeker geen sprake van een saaie 0-0. In een open wedstrijd met weinig kansen, was Oranje Nassau, zeker op het laatst, het meest gevaarlijk. Maar keeper Tim Luchies pareerde enkele goede schoten van de aanvallers Oranje Nassau.

Door Siemon Aikema

WVV begint energiek aan de wedstrijd en probeert Oranje Nassau vast te zetten op eigen helft. Al na drie minuten moet keeper Joar Terpstra aan de bak bij een schot van Ivar Buist. Daarna golft het spel op en neer. Na 6 minuten leidt een misverstand in de verdediging van Oranje Nassau tot weer een kans voor WVV, maar de verdediging weet toch nog weg te werken. Oranje Nassau richt zich op en ook aan de andere kant ontstaan ook kansen. Zo belandt een schot van Ezra Schrijver in de 9e minuut op de lat. Twee minuten later nog een kans van Ezra, maar hij stuit op keeper Luchies. Na ruim een kwartier een mooie voorzet van weer Ezra die door Rémon Schutte  naast wordt gekopt. Daarna weet WVV zich weer meer onder de druk weg te spelen en blijven ze met snelle aanvallen gevaarlijk, maar de verdediging van Oranje Nassau blijft overeind. Er is in de eerste helft nog een gele kaart voor Ezra Schrijver. Er wordt in een hoog tempo gespeeld, daardoor gaat er wel eens wat mis, maar het is aantrekkelijk om naar te kijken.

In de tweede helft begint Oranje Nassau weer met aanvallende intenties. In de 49e minuut leidt dat tot een kans, maar de keeper weet weer te redden. Maar ook WVV krijgt aan het begin van die tweede helft kansen, waarbij Joar Terpstra redt of de bal over het doel zeilt. In de 55e minuut is er een gele kaart voor verdediger Ali Morteza Zia van WVV na een forse overtreding. De vrije trap op een gunstige plaats gaat over. Trainer Erwin Heerlijn wisselte in de 62e minuut. Peter van Son komt in het veld voor Rick Wiersma en Quinten Anakotta komt er in voor Ezra Schrijver. Acht minuten later wisselt Heerlijn voor de tweede keer, Youri Schuur komt er in voor David Voigt, die gisteren als aanvoerder begon. Daarna test Djarni Leidelmeijer met een goed schot nog de capaciteiten van de keeper en belandt een vlammend schot van Peter van Son op de onderkant van de lat, helaas aan de verkeerde kant van de lijn. Scheidsrechter Mendé Bosman heeft nog een gele kaart voor Felipe Marçal Pinheiro. Een kwartier voor tijd wisselt trainer Gerard Wiekens ook. Zijn zoon Tim wordt gewisseld voor Rik Eggens. Nog maar koud in het veld weet Rik voor keeper Terpstra op te duiken, maar Joar redt bekwaam. Bij Oranje Nassau komt Ard Veenhof nog binnen te lijnen voor Jim de leeuw en Ruendel Martina voor Rémon Schutte. Het laatste kwartier is voor Oranje Nassau maar ondanks wat kansen wilde bal er niet in. De thuisclub blijft er vol voor gaan en WVV kan niet veel anders dan verdedigen en soms via een counter er gevaarlijk uitkomen. In blessuretijd noteer ik nog een goed schot van Felipe, dat door de keeper wordt gered en een kans voor Peter die alleen op de keeper afgaat maar hem niet weet te passeren. Wanneer scheidsrechter Bosma, dit keer geassisteerd door Andre Willems en René van der Elst fluit voor het einde van de wedstrijd is het dus nog steeds 0-0 en moeten strafschoppen de beslissing brengen

WVV mag beginnen en Ali Morteza Zia schiet raak. Voor Oranje Nassau begint Djarni Leidelmeijer maar hij schiet hoog over. De strafschop van Dinand Gijssen wordt gestopt door keeper Joar Terpstra. De volgende strafschoppen worden allemaal binnen geschoten. Voor Oranje Nassau doen Ruendel Martina, Peter van Son en Felipe Marçal Pinheiro en Tyson Dos Santos dat en voor WVV volgens mij Thijs Hateboer, Rik Wubs Rick Hansen. Daardoor is het aan het eind van de serie 4-4 en gaan we gewoon verder. Lang duurt dat niet meer, want  Sten Bruins van WVV schiet de zesde hoog over. Aan Ard Veenhof de taak om de wedstrijd te beslissen. Dat lukt en dus wint Oranje Nassau de serie met 5-4. Oranje Nassau plaatst zich voor de volgende ronde en volgens mij is dat gezien het spelbeeld ook verdiend.

Na de wedstrijd vertelt Erwin Heerlijn dat hij het een open wedstrijd vond met gek genoeg niet zo veel kansen. Volgens de trainer maakten de wissels Oranje Nassau sterker, terwijl hij de indruk had dat dit bij WVV niet het geval was.

Zaterdag nieuwe kansen voor Oranje Nassau in de thuiswedstrijd tegen DZOH. De voorbeschouwing op dit treffen verschijnt donderdag op de site.  Oranje Nassau moet volgens mij gegevens op zaterdag 16 december de volgende ronde van de beker spelen. Als er geloot is, lees je dat op onze site.