Oranje Nassau na winst op Hoogezand koploper in 1F

Gepubliceerd op
18 maart 2023

Het zat net als 2 weken geleden helemaal mee met Oranje Nassau. Zelf winnen in een altijd lastige wedstrijd en bijna alle concurrenten zien verliezen. Alleen Blauw Wit Leeuwarden wist op het nippertje te winnen van ’t Fean’58. In een slechte wedstrijd van zowel ON als Hoogezand was de na een schorsing teruggekeerde Rick Wiersma het goudhaantje en beslissend voor de 0 – 1 overwinning.

Door Bert Postma

Eindelijk was het lentezonnetje doorgebroken en onder prima omstandigheden zette scheidsrechter Robert de Wit de mannen in beweging. De eerste bal omwenteling mocht Hoogezand verrichten voor een 150 belangstellenden. Op de matige grasmat liet Hoogezand direct zien dat ze de nare smaak van de uitwedstrijd weg wilde werken. Het zat nog altijd niet lekker dat spits Heine Uildriks daar, al dan niet terecht, tegen een rode kaart opliep. Dat zo’n kaart een paar weken later geseponeerd werd blijft een beetje zuur. Als…..  Maar goed het was niet anders en er was nu de mogelijkheid voor sportieve wraak. Het eerste kansje was er al in de derde minuut, maar Julian Fluks schoot hoog over. Aan de andere kant was het Thomas Careman die een metertje naast schoot. In de 23e minuut ontsnapte Heine Uildriks aan de aandacht van Bernard Suffner, maar ook zijn schot vloog hoog over. Oranje Nassau had een overwicht tot aan het zestien meter gebied maar was daarna niet in staat iets zinnigs met de bal te doen. Er werd slecht gepassed en veel balverlies geleden. In de 37e minuut was er nog een kansje voor Hoogezand en daar bleef het in een vrij saaie eerste helft ook wel bij. Het leek of beide teams nu al last hadden van voorjaars moeheid. Gezien de ruststanden op de andere velden was er alle reden om er in de tweede helft een schepje boven op te doen. Dat probeerde Hoogezand nog voor het rustsignaal en dat leverde nog een gele kaart op.

Na de hervatting nam ON weer het heft in handen. Thomas Careman schoot in de 50e minuut over. Bij Hoogezand was men niet van plan om de stadjers met de punten te laten vertrekken en gooide wat meer strijd in de wedstrijd. Jammer dat bij meer strijd ook enkele vervelende overtredingen nodig bleken. Overtredingen waartegen niet altijd op de juiste manier werd opgetreden. In de 60e minuut werd aan aanval van ON niet op de juiste wijze door Hoogezand verwerkt en belandde de bal op de punt van het 16-meter gebied waar Rick Wiersma de bal ontving en met een subliem lobje/voorzet? plofte de bal bij de tweede paal over de vertwijfeld graaiende doelman Rick Jungman in het doel. Een minuut daarvoor was ON ook al kansrijk,  maar de bal belandde op de paal. Dus eigenlijk wel een verdiende voorsprong voor de gasten. In de 63e minuut wisselde trainer Heerlijn Tim Deelen voor Ezra Schrijver. Enkele minuten later had Careman de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien maar hij miste, na zich prachtig te hebben vrij gekapt, hopeloos op twee meter voor het doel. In de 68e minuut kreeg Bernard Suffner een gele kaart. Bij Hoogezand vond een dubbel wissel plaats. Interim trainer Bart van Veen (met een ON verleden), wilde zich nog niet bij een nederlaag neerleggen. In de 80e minuut bij ON een dubbele wissel. Rick Wiersma en Ard Veenhof verlieten het veld en Amin Ouhida en David Voigt mochten opdraven. In de 82e minuut ontving de verbaal weer duidelijk aanwezige Robert Hamming de gele kaart en werd de vrije trap door Thomas Careman rakelings over geschoten. Het eindsignaal van de Wit werd met blijdschap aan Oranje zijde in ontvangst genomen. Begrijpelijk  met nog meer vreugde toen de resultaten op andere velden  bekend werden. Oranje Nassau mag zich de trotse koploper in 1F noemen. Ze mag deze volgende week zaterdag verdedigen in de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys. Een prettig weerzien met onze oud-trainer Patrick Zwart. Om 15.00 uur zal de wedstrijd op Coendersborg aanvangen.