Oranje Nassau oefent donderdagavond tegen Drachtster Boys

Gepubliceerd op
30 maart 2024

Volgende week zaterdag heeft Oranje Nassau een vrij weekend, dit omdat er in 1J een oneven aantal clubs actief zijn. In 1I geldt hetzelfde voor Drachtster Boys. Een mooie gelegenhed voor beide ploegen om, voor de 25e keer in Drachten, tegen elkaar te spelen. Deze wedstrijd wordt donderdagavond gespeeld op Sportpark Drachtster Bos in Drachten en begint om 20.30 uur. 

Door Siemon Aikema

Als we de geschiedenis van Drachtster Boys en Oranje Nassau bekijken in de app van VoetbalNoord, komen we tot 23 wedstrijden. Maar ik herinner me ook nog een oefenwedstrijd in augustus 2005 op een bijveld van Drachtster Boys. Ik was daar zelf bij maar weet niet meer hoe die wedstrijd eindigde. Zo kom ik dus op de jubileumwedstrijd van komende donderdag. Maar dit terzijde.

Drachtster Boys wist zich vorig seizoen op de laatste speeldag van de competitie door een 2-1 zege op Leeuwarder Zwaluwen maar net te handhaven op eersteklas niveau. Door de invoering van het weekendvoetbal spelen beide clubs nu voor het eerst sinds het seizoen 17/18 niet meer tegen elkaar. De ploeg van trainer Willen Lanjouw heeft het in de sterke klasse 1I ook dit seizoen niet gemakkelijk. De huidige 9e plek betekent dat de club aan het eind van de competitie strijdt om een plekje om je te handhaven met vijf andere clubs uit de eerste klas en de zes periodekampioenen van de tweede klas. Dat wil je niet meemaken als team! Daarom zullen de mannen van Lanjouw nog wel even aan de bak moeten om de achtertsand op Jubbega, de huidige nummer acht goed te maken. In de laatste wedstrijd won de thuisclub maar liefst met 6-2 van Go Ahead Kampen, en dat ondanks dat de ploeg de hele tweede helft met tien man speelde. Grote man was Sicco Brouwer, hij scoorde een hattrick.

Over Oranje Nassau kan ik deze keer kort zijn. In het algemeen zijn de Stadjers niet zo op dreef in oefenwedstrijden. Maar dat kan veranderen natuurlijk. De staf zal waarschijnlijk slechts één doel hebben: zorgen voor een fitte selectie voor het vervolg van de competitie. Daarom geen risico’s en hopen dat iedereeen blessurevrij uit de wedstrijd komt. Wewachten het maar af.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.