Oranje Nassau ondersteunt inzamelingsactie

Gepubliceerd op
09 maart 2023

Graag vragen we jullie aandacht voor een bijzondere actie.  De reden is wat minder leuk. Jan Jaap Kooistra is in 2019 gediagnosticeerd met frontotemporale dementie. Dit is een vorm van dementie die op relatief jonge leeftijd voorkomt (40 - 60 jaar). Deze vorm van dementie tast het gedrag en het spraakvermogen aan. Dit wordt versterkt door het feit dat Jan Jaap ook afasie heeft. 

En wie is dan Jan Jaap Kooistra? Oudere ON-ers zullen hem zich ongetwijfeld herinneren als een flamboyante spits met weelderige krullen. Vanaf augustus 1988 speelde Jan Jaap Kooistra twee seizoenen in het eerste team van Oranje Nassau. Hij kwam samen met onder andere Hans Reussing bij Oranje Nassau om vooral de voorhoede te versterken. In sportbijlages van verschillende dagbladen waaronder het Nieuwsblad van het Noorden kwam de naam van Kooistra maar liefst in 97 artikelen voor. Dat was in de tijd waarin dagbladen nog veel aandacht besteedden aan het amateurvoetbal. Het Nieuwsblad schreef toen ook dat  Oranje Nassau het betere en attractievere voetbal van Groningen en wijde omgeving speelde. En vleugelspits Jan Jaap speelde daarin een grote rol. In zijn eerste seizoen, waarin ON speelde op het hoogste amateurniveau en als derde eindigde, scoorde hij twaalf keer. In zijn tweede seizoen waren dat er 16. In dat seizoen werd Oranje Nassau na een stroeve start opnieuw derde. Na twee seizoenen vertrok Jan Jaap naar Cambuur.

Zijn zoon, Jort Jaap Kooistra, gaat eind maart naar Amerika om van de Mexicaanse grens naar de Canadese grens te lopen, maar liefst 4265 kilometer noordelijker. Tijdens deze reis wil Jort Jaap aandacht vragen voor frontotemporale dementie. Er is dan ook een inzamelingsactie gestart om geld in te zamelen voor onderzoek naar frontotemporale dementie. Met deze actie hoopt Jort Jaap dat de ziekte in de toekomst geremd, en wellicht voorkomen, kan worden. 

Lees Jort Jaap zijn verhaal in de link van de inzamelingsactie. Schroom niet om de inzamelingsactie te delen met anderen!'

Hieronder vind je de link:

https://www.inactievooralzheimer.nl/fundraisers/jort-jaap-kooistra

Wij van Oranje Nassau ondersteunen deze actie van Jort Jaap van harte. We hopen dat veel leden van toen en nu deze actie willen steunen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.