Oranje Nassau sluit competitie af tegen Pelikaan S

Gepubliceerd op
04 juni 2022

Het is voor Oranje Nassau zo gezegd een wedstrijd om des keizers baard. Er staat niets op het spel, maar de ploeg van Heerlijn en Van der Sluis zal de competitie graag goed afsluiten met een mooie wedstrijd tegen Pelikaan S.

Door Siemon Aikema

Voor Pelikaan S  staat er in deze wedstrijd ook weinig op het spel. De ploeg staat op een derde plaats en die geeft recht op een plaats in de nacompetitie. Die plek staat vast, want de Oostwolders hebben drie punten voorsprong op Blauw Wit ’34 en een veel beter doelsaldo. (+34 om +9). De ploeg van trainer Jan Schulting kan dus ook vrijuit voetballen, maar zal ongetwijfeld revanche willen voor de niet verwachte 4-2 nederlaag tegen degradatiekandidaat Zeerobben. Toch zal voor Pelikaan S zaterdag, tenminste dat denk ik, het belangrijkste zijn om ongeschonnnden uit de wedstrijd te komen. Ze moeten in ieder geval nog één en als het mee zit drie finales spelen. Inzet is een plaats in de hoofdklasse.  En dat  is na een lang seizoen geen gemakkelijke opgave. Er zijn 15 ploegen, die strijden om drie beschikbare plaatsen. De tegenstander komt uit de eerste klasse A. Of het een uit- of een thuiswedstrijd wordt is nog even afwachten. De strijd om de derde periode in 1A is ongemeen spannend met drie ploegen die elk 14 punten hebben. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal de tegenstander naar Oostwold moeten afreizen omdat de derde periodekampioen lager staat dan Pelikaan S. Als mogelijke tegenstanders komen nog BOL (Broek op Langedijk), Honselerdijk en VELO (Wateringen) in aanmerking. In ieder geval wens ik de mannen van Schulting veel succes in hun strijd om een plaats in de hoofdklasse.

Statistisch valt er niet veel te melden deze keer. Pelikaan S en Oranje Nassau hebben elkaar slechts twee  keer eerder ontmoet op het veld van Oostwold. Bij het begin van de oefencampagne van 17/18 versloeg ON de gastheren met 2-4. Twee seizoenen later troffen de ploegen elkaar voor het eerst in de competitie en tot nu toe voor het laatst. Pelikaan S won met 2-1.

Aan de thuiswedstrijd van ON tegen Pelikaan S hielden waarschijnlijk veel mensen, die aanwezig waren, prettige herinneringen over. Het was een adembenemende wedstrijd. Acht minuten voor tijd stond het 2-3. Youri Schuur scoorde twee minuten later de 3-3. Toen Joshua Sion in blessuretijd scoorde dachten velen, dat Oranje Nassau weer in de slotfase zou verliezen. Maar o.a. Thijs Gerlofs dacht daar duidelijk anders over. Oranje Nassau gaf namelijk niet op en Thijs scoorde de gelijkmaker. Of het zaterdag weer zo zal gaan weten we natuurlijk niet. Zeker is, dat de ploeg van Heerlijn afgelopen zaterdag goed voetbal liet zien tegen nummer twee WHC. Dat het uiteindelijk 2-2 werd was zeker niet onverdiend voor de thuisclub. Tot nu toe zijn de wedstrijden tussen Pelikaan S en Oranje Nassau meestal spannend verlopen. De Stadjers hebben niets meer te winnen maar ook niets te verliezen. De spelers, die hun laatste wedstrijd voor Oranje Nassau spelen, zullen er alles aan doen om zaterdag te winnen. Ook al staat er niets meer op het spel.

Scheidsrechter Gerlof Gils is niet voor de eerste keer dit seizoen aangewezen als leidsman voor een wedstrijd van Oranje Nassau. Om 15.00 uur zal hij de wedstrijd in gang zetten. Het moment van schrijven zijn er geen bondsofficials aangewezen als assistente. Daarom  zullen waarschijnlijk zaterdag twee clubgrensrechters, waaronder Jan Remmers van Oranje Nassau Gils assisteren.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.