Oranje Nassau start bekertoernooi met een uitwedstrijd in Haren tegen Gorecht.

Gepubliceerd op
30 augustus 2023

Zaterdag begint min of meer het echte werk voor Oranje Nassau. Dan start de voorronde van de beker. Ik denk dat het niet anders zal zijn dan andere jaren, de staf wilt het team optimaal voorbereiden op de competitie die zaterdag 23 september start. De eerste officiële test is tegen een oude bekende, want Gorecht is de tegenstander. 

Door Siemon Aikema.

Ook vorig jaar was de ploeg van trainer Hans van der Ploeg tegenstander van Oranje Nassau in de beker. Na een 1-3 ruststand werd het vlak voor tijd 3-3. Uiteindelijk wonnen de mannen uit Haren, wellicht niet helemaal verdiend met 3-4. Deze keer spelen we in Haren. Gorecht, dat vorig seizoen na één jaar de eerste klasse alweer moest verlaten, zal er ongetwijfeld alles aan doen om het ON opnieuw lastig te maken. Het team heeft wel enige verandering ondergaan doordat spelers als Twan Boersma en Jos Beek zijn gestopt. Ook Youri Tepper (Velocitas) Jermo Verbeek (Groen Geel) en Remmert van Stemvoirt (Hoogezand) zijn er niet meer bij. Nieuw zijn Cristof Otten (terug na 1 jaar Harkstede) en  Benjamin Zondervan (Kollum). Ik verwacht dat de selectie verder is aangevuld met spelers uit eigen gelederen. Van der Ploeg heeft zo op het eerste gezicht een team dat aan kracht heeft ingeboet. Maar hij beschikt nog steeds over veel routine van spelers zoals oud ON’ers  Bob Poorta, Michel Koopman en Harmen Meijerink en verder niet te vergeten Thijs Hekman. Een team om rekening mee te houden dus.

Bij Oranje Nassau waren er ook weer de nodige wisselingen. Spelers als Jim de Leeuw en Daan Smit brengen ook de nodige routine. En dan hebben we het nog niet over de andere nieuwelingen die de nodige ervaring meenemen. Verder zijn van de basis van vorig jaar allen Rick Boyer (nu ACV) en Giovanni Salvo(gestopt) er niet meer bij. De afgelopen periode heeft Oranje Nassau in totaal vier oefenwedstrijden gespeeld. En de resultaten velen niet echt mee. In juli een gelijkspel tegen Be Quick O-23. En in augustus nederlagen tegen WKE ’16, Buitenpost en afgelopen zaterdag ACV 2. Maar resultaten in oefenwedstrijden zeggen lang niet altijd iets over een vervolg. Belangrijker is het spel van de oranjehemden. Onze verslagever Bert was na Buitenpost redelijk positief, maar vond het jammer dat ACV 2 met memorabele spelers niet werd verslagen. De twitteraar van ACV-2 noemde het een zwaar bevochten pot voetbal tegen een sterk.

Vorig seizoen werd het team in de laatste wedstrijd van de voorronde van de beker nog uitgeschakeld door tweedeklasser Sellingen. De oefencampagne was dat seizoen iets succesvoller met een nederlaag, een overwinning en een gelijkspel. En dat werd dus gevolgd door uitschakeling in de beker en daarna een succesvol seizoen waarin de ploeg tot het einde meedeed om de titel. Voor dit seizoen  ben ik zeker niet pessimistisch. De selectie heeft voldoende potentie om de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken. Trainer Heerlijn zei bij de start van de voorbereiding nog, dat hij dit keer wel door wilde in de beker. Maar dat zijn eerste opdracht was om de verschillende selectiespelers topfit te krijgen. Het zal moeten blijken hoever het met de fitheid van de selectie staat.

De wedstrijd Gorecht-Oranje Nassau begint zaterdag onder leiding van scheidsrechter Hasse Aartsen om 15.00 uur. Plaats van handeling Sportpark De Koepel Scharlakenlaan 28 in Haren.  

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.