Oranje Nassau start de bekercompetitie met een uitwedstrijd tegen SV Bedum

Gepubliceerd op
04 september 2024

De oefenperiode voor de eerste selectie van de mannen is voorbij. Zaterdag start de selectie met de eerste officiële wedstrijd. De bekerontmoeting met SV Bedum start op het programma. Het is zeker niet de eerste keer dat Bedum en Oranje Nassau tegen elkaar uitkomen.

Door Siemon Aikema

SV Bedum speelt zaterdagmiddag zijn tweede en laatste bekerwedstrijd. Afgelopen zaterdag werd in Haren met 3-0 verloren van Gorecht. Daarom staat er voor de Bedumers komende zaterdag veel op het spel. Een nieuwe nederlaag zou betekenen, dat Bedum geen vervolg mag geven aan het bekertoernooi. Drie seizoenen geleden troffen beide clubs elkaar ook in het bekertoernooi. Toen won ON thuis met 3-0 door een doelpunt van Ruendel Martina en twee van Rick Wiersma. Bedum uit is echter een ander verhaal. Het is bekervoetbal en daar willen nog we eens verrassende uitslagen komen. Bedum is nog steeds tweede klasser. Vorig seizoen wist de ploeg in de finale van de nacompetitie Groen Geel te verslaan. En dat was voor velen een verrassing. In de aanloop naar dit seizoen werd  er met 5-0 gewonnen van Aduard 2000, maar ook met 5-0 verloren van SV Marum. Van GVAV-Rapiditas kwamen Patrick Venema, Youri ter Arkel en Ramon Yannick Nijdam over. Roy Mertens vertrok naar Gorecht en Twan Ahlers vertrok naar Winsum Bart Apotheker gaat lager voetballen. Trainer is Gerben Wollerich,  vorig seizoen fungeerde hij al vanaf januari als hoofdtrainer.

Net als voor Bedum is deze match belangrijk voor Oranje Nassau. Bij een overwinning is de brigade van Heerlijn geplaatst voor de eerste ronde van het bekertoernooi. Er gaan van de drie ploegen immers twee naar die eerste ronde. De ploeg zal er daarom alles aan willen doen om met een overwinning naar Groningen terug te keren. We kunnen er niet omheen, dat Oranje Nassau favoriet is in deze bekerwedstrijd. De gasten hebben een goede oefenperiode achter de rug met drie overwinningen en een kleine nederlaag. Afgezien van de resultaten heeft het team mooi voetal laten zien. Ondanks de veelheid aan nieuwe spelers lijkt het spel van dan de ploeg van Erwin Heerlijn weer van hoge kwaliteit. De staf is erin geslaagd in vrij korte tijd weer een vrij hecht team te smeden. Volgers, die de oefenwedstrijden hebben bekeken zijn het er wel over eens, dat de ploeg wederom aantrekkelijk en aanvallend voetbalt In deze eerste officiële wedstrijd moet natuurlijk blijken wat dit allemaal waard is. Maar met een kern van oudgedienden, aangevuld met enkele nieuwelingen heb ik er toch wel vertrouwen in. Met natuurlijk daarbij de aantekening dat het bekervoetbal is en er dus van alles kan gebeuren.

Zaterdag begin de wedstrijd Bedum – Oranje Nassau om 15.00 uur op Sportpark Bedum, Sportlaan 12 Bedum. Scheidsrechter bij deze ontmoeting is Mauricio Plat. Zijn assistenten zijn Yaron Quincy Heeren en Johan Wesseling.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.