Oranje Nassau verliest met ruime cijfers van PKC'83

Gepubliceerd op
05 oktober 2024
Als bij voetbal dezelfde kwalificatienorm als bij het boksen of judo zou gelden zouden Oranje Nassau en PKC'83 zeker niet in dezelfde klasse acteren. Oranje Nassau zou uitkomen in het bantam gewicht en PKC zeker in het zwaar welter. Op techniek kwamen de gasten nog wel, en zeker niet onverdiend, op voorsprong, maar na een fout van doelman Youri Tepper, die aankwam als een rechtse directe, zwalkte ON als een aangeslagen bokser van hoek naar hoek en werd aan het eind van de wedstrijd K.O geslagen.
Door Bert Postma
 
Onder prima weersomstandigheden en weer na een hartelijke ontvangst op sportpark de Kring werd afgetrapt voor  de altijd leuke stadsderby waarin meestal wel wat te beleven valt en door het aanvallende karakter van beide teams ook veelvuldig gescoord wordt. Het was vandaag niet anders. PKC trok direct fel van leer en zette Oranje Nassau flink onder druk. ON verdedigde geconcentreerd en liet zich niet van de wijs brengen. De gasten namen de regie over en dat leverde in de 12e minuut de eerste corner op, die trouwens niets opleverde. Nadat in de 18e minuut PKC nog een keer gevaarlijk voor doelman Tepper opdook, was het Oranje Nassau dat brutaal de leiding nam. In de 20e minuut werd een fraaie aanval beheerst door Rick Wiersma in de linkerhoek geschoten. 1 -0 Drie minuten later liet dezelfde Wiersma achterwege om het aangeslagen PKC nogmaals te raken. Zijn schot ging voorlangs. ON combineerde naar hartenlust en er leek geen vuiltje aan de lucht. totdat PKC'er Musteba Albadawi in de 25e minuut het ON doel onder vuur nam waar doelman Tepper zich verkeek op de snelheid van de bal en niet veel anders meer kon dan de bal uit het net vissen. 1 - 1. Oranje Nassau leek nog niet echt onder de indruk en bleef haar spelletje spelen. Jammer dat een vrije trap in de 37e minuut op de paal belande. PKC vocht zich weer in de wedstrijd en zag een kans in de 44e minuut hoog over vliegen. ON was schijnbaar niet genoeg gewaarschuwd en moest met lede ogen aanzien hoe Jeffrey Noordveld in de 46e minuut de 2 - 1 voorsprong op het scorebord schoot. 
PKC kwam beter uit de kleedkamer dan Oranje Nassau en zette aan voor een grotere voorsprong. Het aangeslagen ON kon daar maar weinig tegenover zetten.
In de 53e minuut verzuimde Rob Schokker te scoren en kopte over de lat. PKC verdedigde pittig wat geel opleverde voor Fahim Belighroub, gegeven door arbiter Rick van Bussel uit Kootwijkerbroek. Hij werd geassisteerd door de clubassistenten Bjorn Groninger en Christiaan Huizinga.  Even later werd Belighroub samen met Tyrell Strik van het veld gehaald door trainer Bert Hollander. Voor hen kwamen Michael Wilpstra en Omar Kavak in het veld. Trainer Erwin Heerlijn van ON reageerde met de wissels David Voigd, Sam Niewold en Youssef el Hami voor Tim Deelen, Walid Barhouss en Mart Bloeming. Dat iedereen bij ON nog even zijn plekje moest vinden was logisch, maar toen dat in orde was had Willem Bel in de 73e minuut al de 3 - 1 binnen geschoten. ON kreeg negen tellen en krabbelde nog even weer overeind. Het kostte invaller Youssef el Hami geel. Hollander bracht nog good old Simon Schreiber en Jivan Vroom binnen de lijnen voor Willem Bel en Gelo Windster. Bij Oranje Nassau mocht Ruendel Martina het nog gaan proberen op de plek van Nagesh Amatsaleh. Het haalde niets meer uit. Al helemaal niet nadat goalgetter Rob Schokker de K.O uitdeelde en met een fraaie kopbal de voorzet van Schreiber verzilverde. 4 - 1. Jim de Leeuw mocht aangeslagen het veld verlaten. Rick Bruns mocht de laatste minuten vol maken. Bij PKC kwam Henrico van der Vegt nog voor Rob Schokker en werd Schreiber nog getrakteerd op een gele kaart.
Volgende week zaterdag speelt ON thuis tegen Be Quick Groningen. Aanvang: Let OP 14.00 UUR.
 
Via deze link nog de foto's
Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u accountants en adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
AllPrepare

Allprepare is dé gespecialiseerde webwinkel voor noodproducten, veiligheid en zelfredzaamheid. Of je nu op zoek bent naar noodpakketten, EHBO-benodigdheden, water- en voedselvoorraden of andere producten om goed voorbereid te zijn op onverwachte situaties, bij Allprepare vind je alles wat je nodig hebt. Met een breed assortiment, deskundig advies en een focus op kwaliteit zorgt Allprepare.com ervoor dat je altijd klaar bent voor de toekomst.

Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.